USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Ortaokul talebesi 15 zeka oyununu dijital uygulamaya dönüştürdü

Nilda İçmeli, Kovid-19 salgını çağında dostlarıyla birlikte araya gelemediği düşüncesince oynayamadığı 15 zeka oyununu dijitale taşıyarak "Atlas Game" adlı Android ve IOS uygulamasına dönüştürdü.

Ortaokul talebesi 15 zeka oyununu dijital uygulamaya dönüştürdü
16-10-2021 13:45
İstanbul

Osmangazi İmam Hatip Ortaokulu 7. derslik ve Kartal Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) talebesi Nilda İçmeli, Kovid-19 salgını çağında dostlarıyla ortak araya gelemediği düşüncesince oynayamadığı 15 zeka oyununu dijitale taşıyarak "Atlas Game" adlı Android ve IOS uygulamasına dönüştürdü.

13 yaşındaki Nilda, müstevli çağında engin öğrenime geçilmiş bulunduğu düşüncesince BİLSEM'de dijital tasarım, oyun ve canlandırma atölyelerinde yegâne ve ya dostlarıyla oynadığı çözümlemeli ve kognitif kabiliyetleri geliştiren oyunlardan ırak kaldı.

Bu süreçte bahis konusu oyunları dijital dünyaya aktarıp dostlarıyla kuşkulanmak talip Nilda, fikrini BİLSEM'deki yöneticilerine açtıktan sonraları infaz düşüncesince kolları sıvadı.

Dünya ve Türkiye'yle ilgilendiren bilgilerin olduğu, hikayeleştirilmiş tarzıyla dikkati kadın oyun düşüncesince darülfünun talebesi kuzeniyle ortak sene etkin Nilda İçmeli, Android ve IOS marketlere dönüşmek düşüncesince merkezdeki öğretmenleriyle sonuç güncellemeleri yapıyor.

"Atlas Game", herhangi ortak seviyesi bilgiye mebni bulunduğu düşüncesince tamamı velilerin lisan rahatlığıyla çocuklarına oynatabileceği ortak oyun olma hususi durumunu taşıyor.

Oyun, evlatların çabuk ve çözümlemeli tefekkür becerilerini artırarak, evren üstündeki devletleri gezip onlara bağlı bilgelik almalarına imkân tanıyor.

Uygulama, yapılmasından sonraları Android ve IOS marketlerde parasız indirilebilecek.

"Pandemide merkezdeki oyunları oynayamadığım düşüncesince onları dijitale aktarma etmek istedim"

6 senedir BİLSEM talebesi bulunan Nilda, zeka oyunlarına beğenisini ve Atlas Game uygulamasının periyodunu AA muhabirine anlattı.

BİLSEM'deki en sevilmiş bulunduğu dersin "Akıl oyunları dersi" bulunduğunu kail Nilda, "Pandemide merkezden ayrı kaldığımda en aşırı zeka oyunlarını özledim. Evde şahıs kendime oynasam da etkileşim bulunmadığı düşüncesince hoşuma gitmiyordu. O devirde aklıma burada oynadığımız oyunları birleştirip dijitale aktarma etmek düşüncesi geldi. Fikrimi müdürüme anlattım, o da beğendi ve kuzenim İrem ablamla oyunu geliştirmeye başladık." sanarak konuştu.

İmam dil cambazı talebesi Nilda, oyunun öteki oyunlardan değişik olması ve bireylere yardım sağlaması düşüncesince çalıştıklarını belirterek, şu detayları verdi:

"Oyunun zarfında tatbikat zekayı, çözümlemeli zekayı geliştirmeye müteveccih 15 değişik oyun var. Oyunda ayrımsız sürede kültürel zenginliklere de arazi vermeye çalıştık. Oynarken evren ve Türkiye’den bölgeler var. Uzayla ve fen insanlarıyla ilgilendiren bilgiler var. Herkes düşüncesince uyanıklık kadın ortak oyun olacağını düşünüyorum."

Oyunun dizayn ve yazılım kısmının ortak sene sürdüğünü kaydeden Nilda, Atlas Game oyununun nice insan çeşidinden uyanıklık göreceğine güvenli bulunduğunu dile getirdi.

"BİLSEM benzeşim nice projeye de kaynaklık etti"

Kartal Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı BİLSEM Müdürü Güven Yıldız da oyunun menfaatlerini aşırı ongun ettiğini, BİLSEM'in benzeşim nice projeye de kaynaklık ettiğini anlattı.

Yıldız, Milli Eğitimi Bakanı Mahmut Özer’in Milli Eğitim Bakan Yardımcısı bulunduğu devirde tahminî 70 dijital tasarım, oyun ve canlandırma atölyesi açıldığını anımsatarak, şunları kaydetti:

"O devirde bir tanesi de bizim kurumumuzda kuruldu. Atölyede bu janr çalışmalarını yapılıp hakeza ortak ürün kabul etmek bizi elbette ki bahtiyar etti. Atlas Game millî ve arsıulusal paydaşlarımızdan müspet dönüşler aldı. Nilda kabilinden öğrencilerimiz Bilim Sanat Merkezlerinde aşırı fazla. Ülkemize bulunan katkıları da bizi aşırı bahtiyar eder. İnşallah henüz ortak tomar projeyle Bilim Sanat Merkezleri henüz ortak tomar adını duyuracak."

BİLSEM hakkında

Özel yetenekli, yüksek zekalı öğrencilerin ferdî kabiliyetlerini en fevk kurda kullanmalarını bildirmek üzere oluşturulan BİLSEM, örgün öğrenime arkalamak düşüncesince herhangi ortak ilde bulunuyor.

Zorlu sınavların arkası sıra BİLSEM'de terbiye almaya adalet ele geçiren öğrenciler, 5 kademeli ortak terbiye programına alınıyor. Tüm programlar, öğretmenler çeşidinden mektepli merkezli olup öğrencilerin problemlere değişik yaklaşım ve hal bulma becerilerini geliştirecek tarzda hazırlanıyor.

Programların uygulanmasında örgün öğrenimden ağız ağıza değişik hususi terbiye formül ve teknikleri, hususi materyaller kullanılıyor. Okullarda plan tabanlı öğrenme modeliyle terbiye sağlanıyor ve öğrencilerin matlup niteliklere akıllıca ürün/projeler gerçekleştirmeleri bekleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler