USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Orman yangını mağdurlarından depremzedelere iane eli

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki orman yangınında konutlarını kaybeden afetzedeler, kendilerine iane yerine maruz taşımalık ve ısıtıcılar ile mütekait maaşları ve bahçelerinde yetiştirdikleri ürünleri depremzedelere gönderdi.

Orman yangını mağdurlarından depremzedelere iane eli
23-02-2023 15:11
Antalya

Manavgat'ta 28 Temmuz 2021'de başlamış olan ve günlerce devam eden mücadeleyle söndürülebilen orman yangını dolayısıyla konutlarını kaybeden afetzedeler, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler düşüncesince duyarsız kalmadı. Yangın zamanında ülkenin gelişigüzel sahasından iane meydan Manavgatlılar, bire birlikte dayanışmayı depremzedeler düşüncesince de gösterdi.

Depremzedelerin yaşadıklarını en elleme kendilerinin anladığını anlatım fail afetzedeler, deprem bölgesi düşüncesince türlü yardımlarda bulundu.

Yangından en birlikte tomar dokunca gören Kalemler Mahallesi'nin muhtarı Mustafa Cansız, AA muhabirine, 2 sene ilkin kendilerinin de şişman birlikte kıyamet yaşadığını, çabucak yüzlerce bireyin evsiz, eşyasız kaldığını söyledi.

O devirde amme müesseselerinin ve 81 ilden hayırseverin kendileri düşüncesince seferber bulunduğunu özetleyen Cansız, "Yangın zamanında Kızılay'dan, devletten, halkımızdan aşırı iane geldi. Biz de elimizden geldiği derece depremzedelerin yarasını dolamak düşüncesince iane etmeye çalıştık, çalışıyoruz." dedi.

Yangın zamanında mahalleye 30 taşımalık gönderildiğini tamlayan Cansız, yanan evlerin namına çelimsiz müddette yenilerinin yapılmasıyla boşalan konteynerleri deprem alanına gönderdiklerini kaydetti.

Mahalle halkının depremin evvel gününden itibaren lüzum mal gerekse besin yardımları yaptığını aktaran Cansız, depremzedelerin yaşamış olduğu duyguyu en elleme kendilerinin anladığını anlatım etti.

Evlerini kaybeden depremzedelere devlete güvenmeleri çağrısında mevcut Cansız, şunları kaydetti:

"Yangında 58 ev yandı, Cumhurbaşkanımız geldi, 'Bir yılda evleriniz yapılacak.' dedi. Yıl dolmadan evler konfirmasyon edildi. Deprem sahasından beni arayanlar, 'Size ev lafı verdiler, yaptılar mı?' diyerek soruyor. Burada da evvel günlerde 'Evler yapılmaz.' diyenler evet lakin talih her insanın evini yaptı. Mahallemize 58 ev en elleme halde yapıldı. Yeri olmayana hazne yerlerine yaptılar, her insanın yarası sarıldı. İnşallah depremi yaşayanların da yaraları sarılır. Devletimiz uydurma verdiyse yapar."

Cansız, evlerin eskisinden hâlâ sert yapıldığını, her insanın toy evlerinden kıvançlı bulunduğunu dile getirdi.

"Bizimki beterdi, onlarınki beterin beteri"

Urkiya itina ise tadilattan geçirdikleri 35 salname konutlarını yangında kaybettiklerini belirtti.

Bir müddet konteynerde yaşadıktan sonraları konfirmasyon edilen toy evlerine yerleştiklerini özetleyen Özen, "Biz malımızla, evimizle sınav olduk. Onlar canlarıyla, evleriyle, yerleriyle sınav oldu. Bizimki beterdi, onlarınki beterin beteri. Allah her insanın yardımcısı olsun. Televizyonda seyrederken aşırı üzülüyoruz. Bir nebze de olsa dayanak olabilmek düşüncesince dü tekaütlük aylığımı, bizlere sunulan dü ısıtıcıdan birini, evimde olanları gönderdim. Yangında hacısı hocası bizlere iane etti, demin tığ onlar düşüncesince elimizden geleni yapıyoruz." diyerek konuştu.

Özen, talih kabilinden yangının izlerinin silindiğini ve yaralarının sarıldığını anlatım etti.

"Cumhurbaşkanımız uydurma verdiyse o işi yapar"

Ahmet itina de yangın sonrası yaşama sıfırdan başladıklarını, amme kurumları ve yardımseverlerle kenetlenerek toparlandıklarını söyledi.

O devirde kendilerine meydana getirilen yardımların aşırı duygulandırdığını özetleyen Özen, "Yangında canımızı güç kurtardık, birikimimizi çabucak kaybettik.O çevrim hacısı hocası bizlere iane etti. Depremi duyarlı duymaz tığ de on paralık duraksama etmeden ne yapabileceğimizi düşündük. Aylığımızı, bahçemizde yetiştirdiğimiz zeytini, yaptığımız düşman gönderdik. Büyük birlikte kıyamet yaşadığımız düşüncesince depremzedeleri en elleme tığ anlarız." ifadelerini kullandı.

Özen, depremzedelerin yaralarının da en çelimsiz vakitte sarılacağına inandığını vurgulayarak, laflarını şu halde sürdürdü:

"Biz de toy birlikte eve kavuşup kavuşamayacağımızı düşünüyorduk. Cumhurbaşkanımız uydurma verdi, evimizi yaptırdı ve içerisine yerleştik. Çok da memnunuz. Depremzedeler düşüncesince de bire birlikte laflar veriliyor. Devletin kolu bükülmez, 'yapacağım' dediyse yapar. Yapamayacak olsaydı uydurma vermezdi. İşte Kalemler'de birlikte yıla varmadan evler konfirmasyon edildi. Hiç birlikte endişeleri olmasın, Cumhurbaşkanımız uydurma verdiyse o işi yapar. İnşallah depremzedeler de en çelimsiz vakitte evlerine kavuşur."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler