USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ordulu ulusal atıcılar Karagöl ve Baş, paralimpik oyunlarına toy poligonda hazırlanıyor

Ordulu ulusal atıcılar Karagöl ve Baş, paralimpik oyunlarına toy poligonda hazırlanıyor
28-12-2021 12:06
Ordu

Ordulu paralimpik ulusal atıcılar Cevat Karagöl ile Çağla Baş, Gençlik ve Spor Bakanlığınca yaptırılan toy atış poligonunda olimpiyatlara hazırlanıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığının "Yaşayan Stadyum" projesi kapsamında toy Ordu Stadyumu'nun müşterek kısmına Havalı Silahlar Atış Poligonu yapıldı.

Resmi maçlar ve olimpik kampların gerçekleştirilebileceği standarttaki poligon, 250 metrekare meydan dair kuruldu.

Yaklaşık 150 bin liraya tamamlanan poligonda, Ordulu ulusal atıcılar Cevat Karagöl ve Çağla Baş, toy müsabakaların hazırlıklarına başladı.

Türkiye'yi üç el paralimpik olimpiyatlarında temessül fail Karagöl, AA muhabirine, bu spora 2002'de başladığını, Avrupa ve evren şampiyonalarında derecelerinin olduğunu söyledi.

Milli sporcu, 2014'te evren şampiyonluğu elde ettiğini belirterek, 2024 Paris Paralimpik Oyunları'na katılabilmeyi hedeflediğini, bunun düşüncesince öncesinde yapılacak kota maçlarında başarıya iktiran etmek düşüncesince çalıştığını aktardı.

"Yeni poligon değerli olmamız düşüncesince iri fırsat"

Ordu'da kendileri düşüncesince toy atış poligonu yapıldığını tabir fail Karagöl, "Yeni poligon değerli olmamız düşüncesince iri fırsat. Bizler de bu fırsatı en elleme halde görmek istiyoruz." dedi.

Karagöl, henüz önceki olimpik yüzme havuzu bünyesindeki poligonlarda çalıştıklarını fakat buranın fiziksel şartlarının devir kurnaz ehliyetsiz kaldığını kaydederek, "İlimizde sporun gelişim göstermesi ve bizim de bu manada ihtiyaçlarımızın artmasından ötürü dört dörtlük kuvvetli müşterek poligon yapıldı. Bu, devletimizin spora verdiği desteği en elleme halde ortaya koyuyor." niteleyerek konuştu.

Kendilerine bu manada dayanak verici Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na teşekkürname fail Karagöl, şunları söyledi:

"Ordu'da bu manada ak yazılı olduğumuza inanıyoruz. Bakanlığımızın bu spora verdiği destek sunar yardımıyla hem sportmen sayımız aynı zamanda başarılar artıyor. Bu kadar tesisler, sporcunun başarısına da doğrudan yansıyor. Bir sporcunun yapabileceklerini en elleme halde uygulayabileceği müşterek poligona erbap olduk. Buranın açılmasıyla henüz elleme başarıların istikbaline inanıyoruz."

Baş: "İstediğim madalyayı Paris'te kabul etmek istiyorum"

Çağla Baş ise toy atış poligonuna kavuşmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Önlerinde dip müşterek karşılaşma trafiği olduğunu tamlayan ulusal atıcı, 2024 Paris Paralimpik Oyunları'na kota alabilmek düşüncesince Avrupa ve evren şampiyonalarında yarışacaklarını tabir etti.

Türkiye'yi dü el paralimpik oyunlarında temessül ettiğini aktaran Çağla Baş, "Henüz istediğim neticeye ulaşamadım. Ama ego pes etmeyeceğim. Önümde derinliğine seneler var. İstediğim madalyayı Paris'te kabul etmek istiyorum. Bunun düşüncesince çalışmaya bitmeme ediyorum." dedi.

"Yeni poligonumuz dört dörtlük kuvvetli cihazlarla kuruldu." diyen Baş, "Burada müşterek sporcuyu ateşleyecek rastgele obje var. Bunun da başarımıza müspet yansıyacağına inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler