USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Önder Karaveli: "Oyunu kazandık ama maçı kazanamadık"

Medipol Başakşehir beraberliğini değerlendiren Beşiktaş Teknik Direktörü Önder Karaveli, “Bugün oyunu kazandık ama maçı kazanamadık. Bütün istatistikler bunu gösteriyor" dedi.

Önder Karaveli:
08-03-2022 02:21

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Beşiktaş, alanında Medipol Başakşehir ile 2-2 berabere kaldı. Müsabakanın arkası sıra planlı matbuat toplantısında Beşiktaş Teknik Direktörü Önder Karaveli, açıklamalarda bulundu. "Bugün oyunu kazandık ama maçı kazanamadık" niteleyerek laflarına başlamış olan Karaveli, "Bütün istatistikler bunu gösteriyor. Oyun gücü faziletli birlikte rakibe dirlik oynadık. Oynadığı nice maçta rakibine nispeten faik oynayan ve nice maç elde eden takıma dirlik oynadık. Birinci maksadımız geride dubara kurmalarından faydalanmaya çalıştık. Bunu engelleyip rakip nısıf sahadan pozisyonlar bulmak, bereketlenmek ve kişi organizasyonlarımızı tekvin etmek hesabına çalışmıştık. İlk yarıda nice kat bunu yaptık ve pozisyonlar bulduk. Kalemizdeki önceki durum 35. dakikada gol oldu. Bu bizi de ruhsal kendisine endamsız süreliğine etkiledi. Dikkatsizce birlikte gol yedik. Reaksiyon gösterdik ve Can ve Güven'in kolektif golüyle pik balans geldi" ifadelerini kullandı.

"İlerleyen bölümlerde fark haklarına ihtiyacımız olacağını biliyorduk"

Başakşehir'in attığı ikinci golden evvela Welinton'un sakatlanarak kenara gelmesine karşın Necip Uysal'ın oyuna alınmamasına da duruluk getiren Önder Karaveli, "Maçın akıbet saniyelerinde Welinton sakatlandı. Maçın faziletli tempolu gideceğini biliyorduk. İlerleyen bölümlerde fark haklarına ihtiyacımız olacağını biliyorduk. 20 saniye vardı, bununla ilgilendiren Atiba'yı oraya alarak fark hakkımızı kullanmamak istedik. Gole bulaşık ettiğini düşünmüyorum. 4 defans oyuncumuz da orada olacaktı. Golü yiyerek 2-1 yenik halde hapis girdik" biçiminde konuştu.

"Sakatlık bizi bizar ediyor"

Alex Teixeira'yı kişi hevesi hesabına değiştirdiklerini de tamlayan deneyimli çalıştırıcı, "Oyundaki ağırlığımız, kontrolümüz bitmeme etti. Çok birlikte tomar durum olmasa da taraftarın coşkusuyla gole genişliğinde birlikte dubara vardı. Gole genişliğinde durum bulma yönünde varlıklı olmasa da rakibe layıkıyla çarpıcı birlikte dubara vardı. Güven ve Alex'i fark etmek mecburiyetinde kaldık. Talep Alex'ten geldi. Sakatlıktan çıkan riskli birlikte oyuncuydu. Oyuna çelim katacak oyuncularımız dışarıda kalıyorlar kusur yüzünden. Sakatlık bizi bizar ediyor. Oyuncuyu destek olmak istiyoruz. Girenlerin faziletli yardımı bulunduğu söylenemez. Kazanmayı baş döndürücü istediğimiz, pozisyonumuzu değiştirecek birlikte maçı elan kazanamadığımız düşüncesince üzgünüm" cümlelerine arazi verdi.

"Güven ondan beklediğimiz nice şeyi namına getirdi"

Güven Yalçın'ın performansını değerlendiren Önder Karaveli, "77. dakikaya genişliğinde ondan beklediğimiz nice şeyi namına getirdi. Yorulduğunu hissettik ve çıkardık. Oyun ihdas organizasyonunun bozulması dair Güven ve Alex başrol oynadı. Ataklarda çarpıcı kabil gözükse de rakibin kişi bölgesinden başlamış olan ataklarını engelleyemez birlikte görüntüsü oldu. Doktorumuzdan da fark dair ikaz geldi. Bir kişiyi elan kaybetmemek düşüncesince ve canlı birlikte Batshuayi çarpıcı olanaklı sanarak oyuna soktuk ama istediğimizi alamadık. Güven baş döndürücü iyi birlikte gol attı. Pozisyonlar hazırladı. Rakibin atağa çıkışında ondan beklediğimiz iletişimi ve koşuları yaptı. Genel kendisine Güven'den memnunum. Santrforlarımız Güven, Larin, Batshuayi var” dedi.

Pjanic, Josef, N'Koudou ve Oğuzhan'ın durumu

Pjanic, Josef, N'Koudou ve Oğuzhan Özyakup'un kusur süreçlerinin sorulması hesabına ise Karaveli, şu yanıtı verdi:
“Doktorlarla daima konuşuyoruz. Bazılarının tedavileri, bazılarının antrenmanları bitmeme ediyor. İçlerinden Galatasaray maçında oynayabilecek oyuncular olacaktır. Beklentimiz bu yönde. Oynayacak seviyeye gelemeyecek oyuncularımız da olabilir."
Önder Karaveli başkaca Kenan Karaman'ın çağ oynadığı oyundan akıbet aşama mutlu bulunduğunu ve gol attığı düşüncesince de büyüklük duyduğunu belirtti.

Uygar Aydın - İsmail Yasin Akçın

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler