USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Önder Karaveli: 'Kazanmayı hak edecek oyun oynamadık'

Beşiktaş Teknik Direktörü Önder Karaveli, 2-1 yenik oldukları Galatasaray maçının arkası sıra meydana getirdiği açıklamada, önceki yarıda rakibin baskısını kıramadıklarını ve kazanmayı hak fail müşterek ayak topu ortaya koymadıklarını anlatım etti.

Önder Karaveli: 'Kazanmayı hak edecek oyun oynamadık'
15-03-2022 00:18

Süper Lig'in 29. haftasında Galatasaray'a deplasmanda 2-1 yenmiş bulunan Beşiktaş'ta Teknik Direktör Önder Karaveli, karşılaşmanın peşi esna planlı matbuat toplantısında soruları yanıtladı. Mücadeleyi değerlendirerek laflarına süregelen Karaveli, “Bugün buraya düzeltmek düşüncesince gelmiştik. Başka da tek nesne düşünmemiştik. İlk yarıda planladığımız tek şeyi sahaya yansıtamadık. Rakibin baskılı başlayacağını öngördük ama süresinin bu derece olmaması gerekiyordu, olmasını kılıç sağladık. Rakibin attığı golle az henüz evveli kısmı ön meydan baskısıyla geçirdik. Rakip hücumdayken, hepsi ön meydan hücumcularımızla buluşturup akış gerçekleştirmek istedik ama bunu beceremedik. Merkez itidalli meydan oyuncularımızla aşırı ortak tomar ferde kaybı yaparak, köşe oyuncularımızla topa ehil olamayarak, savunmamızın konum alamadan aceleci atılım geçişlerine ehil olmasını sağladık. Tek dünya malı gösterebildiğimiz pozisyonumuz, attığımız kornerlerdi. Onun haricinde dünya malı gösteremedik. İlk yarının sonlarına akıllıcasına az buçuk dengelendi oyun. İkinci yarıda Josef oyuna girdi. Daha endamsız değerlendirmek istiyorduk ama oyun bizi oraya itti. Galatasaray bizi kişi dalında benimseme etti. Oyunun bizde olması, topla henüz aşırı oynamamız konum getirmedi. Biraz henüz akıbet kısımda Rıdvan'ı oyuna aldıktan sonra, Larin'i santrfor sahasına geçirerek, rakibin özek stoperlerinin iklim hakimiyetlerini bilmemize rağmen, merkezden ortak nesne üretemediğimiz düşüncesince kenarlardan ortak nesne boşaltmak istedik. Larin'in ortak konumu vardı, meyve gelmedi. Benim takımın başına geçmemin peşi esna minimum konum bulduğumuz maçtı. Bugün ikinci golü atıp beraberliği alabilirdik ama kazanmayı hak edecek ortak oyun oynamadık” ifadelerini kullandı.

“Tercihlerim dair nadim değilim”

Bugün şekil giyen oyuncuların performansı kendince sorulan suali cevaplayan Karaveli, “Can güzeşte maçın akıbet dönemlerdeki en dobra performanslarından bir tanesini gösterdi. Güven, oyuna girmiş olduğu zamanlarda çarpıcı olmuştu. Geçen maçta oyuna yardım sağlayıcı isimlerdendi. Kenan akıbet 3 haftadır, sahada beklediklerimizin doğrudan elden tamamını namına getiren ortak oyuncuydu. Alex'in de yükselen ortak formu vardı. Bu adlar Başakşehir maçında en erdemli başarım sağlayan oyunculardandı. Bunlar futbolcular, otomobil değiller. Her günleri bire ortak olmuyor. Seyircinin de itişiyle rakip baskılı ortak oyun gerçekleştirdi. Temaslı oyunda bizlere kazanım kurdular. Oyuncularımızdan henüz iyisini beklerdik ama oyuncuların rastgele haset bire ortak olmuyor. Bugün de dobra günde değillerdi” dedi. Güven Yalçın'ın oyundan çıkıp doğrudan soyunma odasına gitmesini de değerlendiren Karaveli, “Bu probleminin muhatabı Güven. Ama umumi üstünden söylersem oyuncular evveli nısıf bitmeden oyundan çıkınca üzülürler. Onun da beklentileri yüksekti. Can dair da nadim değilim. Geçen haftaki oyunda dobra başlayamadı ama sonra aşırı dobra götürdü. Pişmanlık duymuyorum” sanarak konuştu.

“Kendimle ilgilendiren mukteza eleştiriyi yapacağım”

Kendi performansı ile alakalı suali da cevaplayan Karaveli “Burada ortak karşılaşma kazanıldığında elbette beceri adamlar yukarılara çıkarılıyorsa kaybedilen maçta da günah bana ait. Tercihler, değişiklikler, hepsini sayabilirsiniz. Planladığımız şeyler namına gelmediği düşüncesince üzgünüz. Galatasaray'ın giriş baskısı kırabilseydik, az buçuk yerinden oynatabilseydik, konum almada sıkıntı çıkaracaktık onlara ama tek halde yerinden oynatamadık. Kendimle ilgilendiren şu anda sıcağı sıcağına olmasa da sonra mutlakta zalimce eleştirenlerdenim. Mutlaka bunu da yapacağım” dedi. Oyuncu tercihleri kendince da mütekellim Önder Karaveli, “Kazanıldığında seçenekler doğru, kaybedildiğinde kusur şekilde yorumlanıyor. Ben ortak eski maçı tavsiye alarak en akıllıcasına kadroyla çıktığımızı düşünüyorum. Beşiktaş Avrupa'da ve Türkiye'de rastgele müsabakasını düzeltmek düşüncesince sahaya çıkar. Futbolcular aşırı diledi kazanmayı. Dünkü antrenmanda gösterdikleri, bugüne aşırı anık oldukları yönündeydi ama bugüne yansıyan hakeza değildi.

Göreve başladıktan beri tahminî 3 ay evet ve oynadığımız en kuvvetsiz maçtı. Kaybettiğimiz Konyaspor ve Kayserispor maçlarında da henüz iyiydik” açıklamasını yaptı. Maçtan ilkin dü kulübün meydana getirdiği izahat kendince bahsetmek istemediğini kail Önder Karaveli, “Ben bu sima toplantılarda beceri sorulara karşılık hasretmek istiyorum. İşin tekniğiyle ilgilendiren bahsetmek isterim. Benim hakkımdaki yorumlardan haberli değilim. Bunları izleme ederek Beşiktaş'ın beceri direktörlüğünü yapamam. Bu yorumlar sayı üstünden yapıldığı için, aşırı levent boylu müddet ilkin bu yorumları okumayı ve dinlemeyi bıraktım” ifadelerini kullanırken, siyah-beyazlı ekibin maksadı kendince da “Beşiktaş hedefsiz kalmayacaktır. Kayserispor maçında elbette elendiğimizi hacısı hocası seyretti. Harika ortak oyun vardı ama steril kaldı. Kalan haftalarda ikinci esna namına misyonumuz var. Sonuna derece bunu kovalayacağız. Sezon böylecene nerede olduğumuzu daim bu arada göreceğiz” açıklamasını yaparak laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş - Uygar Aydın

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler