USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Önder Karaveli: “Gol yemeden kazanmak önemliydi”

Karagümrük deplasmanında 1-0 ele geçiren Beşiktaş'ta Teknik Direktör Önder Karaveli maçın peşi sıra konuştu. Karşılaşmayı gol yemeden kazanmanın baş döndürücü önemli bulunduğunu kail Karaveli, grup arasının da kendileri düşüncesince baş döndürücü güzel birlikte o

Önder Karaveli: “Gol yemeden kazanmak önemliydi”
19-01-2022 00:41

Süper Lig'in 22. haftasında Karagümrük'ü deplasmanda 1-0 aşınmış eden Beşiktaş'ta Teknik Direktör Önder Karaveli, karşılaşmanın peşi esna planlı matbuat toplantısında soruları yanıtladı. Karşılaşmayı değerlendirerek laflarına başlamış bulunan Karaveli, “Maçı kazanmak güzel. Gol yemeden dönmek güzel. İstanbul'da da olsak birlikte deplasman galibiyeti kabul etmek güzel. Uzun birlikte ara olmuştu. Rakibimizin çalıştırıcı değişikliğinden sonraları çoğu kez 4-2-3-1 yeğleme ettiğini biliyorduk. Kenar aktörleri açık oynuyordu. Buradaki Çaykur Rizespor müsabakasını aktif izledik. Kendi oyunumuzda 3-4-1-2 düşünüyorduk fakat köşe oyuncularının genişliğinden dolayı, 1 ad birlikte tomar olalım sanarak 4-3-3'ü yeğleme ettik. Topa cemaat olmamızı sağlayacak Pjanic, Oğuzhan ve Josef vardı. İlk yarıda planladığımız nice bilinçlilik gerçekleşti. Topa cemaat olduk, aceleci geçişleri yaptık. Ama neticelendirme kısmında arada birlikte yeğleme hatalar, arada birlikte uran hatalarla, aşırı şimdi birlikte tomar gol konumu bulacağımız geçmiş yarıdan ceza atışı golüyle ayrıldık. Rakibin de konumu yoktu. Devre ortada oyunculara pasın hızını artırmalarını istedik. 45-60 arası da planladığımız halde geçti. 3-4 açık eda yakaladık fakat akıllıca vuruşlar olmadı. 60'tan sonraları apayrı birlikte senaryoyla karşılaştık. Rakibin üstümüze gelmesine sebebiyet verdik. Savunma oyuncularının beraberinde Pjanic ve Josef aşırı yoruldu. Kalemizde birlikte tomar eda bulamayan rakibimiz üstümüze gelmeye başladı. Sevindirici bulunan bilinçlilik dört başı mamur bunlara mukabil defans oyuncularımızın dikkati ve kadro birlikteliğiyle gol yemeden bitirdik” ifadelerini kullandı.

“Batshuayi çabucak gol çarpmak düşüncesince sahada değil”

Rizespor karşısında oynanan güzel oyunun çabucak Beşiktaş'tan kaynaklı olmadığını kail Karaveli, “Rize'deki oyunda çabucak dijital avantaj bizlere ilişkin birlikte boyut değildi. Rizespor'un da ne denli huzur koyabilmesiyle de ilgiliydi. Daha savunmalı oyuncularla sahada olmamıza mukabil şimdi aşırı eda bulduk. Bugün güzel oynamadık diyemem fakat geçmiş 60 dakikayla sonrasının değişik bulunduğunu söyleyebilirim. Tabii ki fiziki yıpranma, kırgınlık sahadaki kararları da etkiler. Biz fiziki şekilde takımımızı yukarıya çekebilmek düşüncesince arayı bekliyoruz. O emek harcamaları şu anda yapamıyoruz, aktörleri arkalamak düşüncesince yapmamamız da gerekiyor. Sağlıklı halde aktörleri bu araya sokmamız gerekiyor. Sadece Atiba ve Larin ulusal takıma gidecek. Hazırlanma namına o devre kalburüstü olacaktır” sanarak konuştu. Michy Batshuayi'nin arı gol çarpmak düşüncesince sahada olmadığını kail Karaveli, “Gol atamadığında hayattaki dört başı mamur oyuncular üzülür. Batshuayi de bizlerin beklentisini biliyor. Ama çabucak gol çarpmak düşüncesince sahada değil. Penaltı golüyle tamamlamış oldu maçı fakat penaltının atılamadığı ahval da oluyor. Geçen maçı da onun golüyle kazandık. Penaltı golünü de aşırı güzel attı. Üzülüyorduk, bu boyut onu aşağıya çekebilir. Ama çarpmak düşüncesince çabasını görüyoruz. Santrforlar çabucak alevli çarpış yapmaz. Onun çarpış şiddetinde dava namevcut fakat akıllıca yere dövme dair az buçuk başağrısı bulunduğu aşikar. Ama bunu da düzeltecektir. Bugün Larin'in de Ghezzal'ın da vuruşlarında isabetsizlik oldu. Tekrarlarımızı yaparak bunları da aşacağız. Batshuayi'yi çabucak gol atsın sanarak sahaya çıkarmıyoruz. Santrfor pozisyonunda oynuyor. Hem rakip atağında defans görevleri mevcut bununla birlikte hücuma araştırma görevlisi olma rolü var. Sadece gol atıp gayrı görevlerini hesabına getirmezse tığ kıvançlı olmayız. Bugün de gayrı yapması gerekenleri aşırı güzel yaptı. Savunma yaparken aşırı iştahlı. Daha da birlikte tomar edisyon ihdas etmek istiyor fakat tığ izin etmiyoruz, kadro bütünlüğü bozulmaması düşüncesince buna izin etmiyoruz. Milli arayı da zat tesislerimizde değerlendirmeyi planlıyoruz. Uzun kamplar oyuncular çeşidinden aşırı yeğleme edilen ahval değil. Aileleriyle bulunan bağları da önemli. Biz bu arayı aşırı akıllıca halde kullanıp, takımın fiziki seviyesini şimdi güzel noktaya taşıyacağız” açıklamasını yaptı.

“2 maçtır gol yemeden bağlamak önemli”

Karagümrük karşısında yakalanan gol konumu sayısının birlikte maçta yakalanan averaj birlikte eda sayısında bulunduğunu kail Önder Karaveli, “Gol konumu sayısı, birlikte maçta yakalanması müstelzim ortalamayı karşılayacak şekildeydi bugün. Mukayeseyi averaj üstünden yaparsak az pozisyonumuz yoktu bugün. Gaziantep maçından şimdi açık pozisyonlarımız vardı. Bu maçta gol önceleri eda sayımız fazlaydı. Rizespor maçında nüsha ihtimal az buçuk dolgunca yukarıya çıktı. Ama beklentiyi averajdan belirlersek çağ de az değildi eda sayısı. 2 maçtır gol yemeden bitiriyoruz maçları. Bu boyut da aşırı kıymetliydi” dedi. Son şekilde takımda sakatlığı mevcut esame kendisince mütekellim Karaveli, “Her oyuncuya gerekseme duyuyoruz. Üst caba maçlar oynadığımız çağda bu boyut önemli. Umut cuma namazı haset olmayacak. Bize söylenen süreden şimdi evvela dönecek denli duruyor. Antalyaspor maçına akıllıca fakat dönecektir bana göre. Welinton maçta birlikte iş yaşadı. Çok gerekseme duysaydık ihtimal çağ oynayabilirdi fakat oynasaydı parçalanmış derecesi yükselebilirdi. Stoper sayımızda sıkıntımız bulunmadığı düşüncesince kendisini dinlendirme lüksüne sahiptik. Emirhan'ı dinlendirdik ve ağız ağıza iyileşmesini istedik. Cuma haset oynayacak bir vaziyete gelecektir. Kerem, Atiba ve Hasic de çağ hususi egzersiz yaptı. Atiba da Cuma haset şekil giyebilecektir” niteleyerek laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş - Uygar Aydın

İLGİLİ HABER
Beşiktaş, Karagümrük deplasmanında 8 karşılaşma sonraları galip Beşiktaş, Karagümrük deplasmanında 8 karşılaşma sonraları galip
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler