USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Önder Karaveli: “Bugün daha iyi olan taraftık”

Fenerbahçe deplasmanından 2-2'lik beraberlikle ayrılan Beşiktaş'ta Teknik Sorumlu Önder Karaveli maçın arkası sıra konuştu. Galibiyet düşüncesince sahaya çıktıklarını lakin kaybetmemenin de ehemmiyetli bulunduğunu kail Karaveli, sahada iyi olan tarafın Beşiktaş bulunduğunu

Önder Karaveli: “Bugün daha iyi olan taraftık”
19-12-2021 23:05

Süper Lig'in 17. haftasında Fenerbahçe ile deplasmanda 2-2 berabere artan Beşiktaş'ta Teknik Sorumlu Önder Karaveli, karşılaşmanın peşi sıra planlı matbuat toplantısında soruları yanıtladı. Mücadeleyi değerlendirerek laflarına başlamış olan Karaveli, “Güzel müşterek ayak topu akşamı bulunduğunu düşünüyoruz. Bugün buraya gelirken Kayserispor maçından muahharen planladığımız gelişigüzel nesne doğrultmak üzerineydi. Fenerbahçe'nin maçlarını seyredip özlük oyunumuzu ne daha iyi bir duruma getiririz sanarak düşündük. İstediğimiz nice şeyin bulunduğunu düşünüyorum. Alan savunmasıyla karşıladık. Futbolcularımız onlara belirlediğimiz pozisyonlara akıllıca halde davrandılar. Oyunun başında gole genişliğinde iyi gittik. Golü yedikten muahharen bire müşterek oyunu bitmeme ettirdik ve bu benim düşüncesince kıymetliydi. Devre bitene genişliğinde hakeza gideceğini düşünürken, birlikte yediğimizi düşündüğüm müşterek gol daha geldi kalemize. Nasıl ki atan yegâne başına atmıyorsa, gol yenildiği devir da ekip biçiminde gol yeniliyor. Geçen hafta Oğuzhan ve Güven değişimleri oyuna aşırı ulama sağlamıştı. Biraz daha ileriye gitmemiz gerekiyordu ve Oğuzhan'dan Batshuayi'ye dayanak noktası olmasını istedik. Oğuzhan girince işler daha iyi gitti. Pozisyonlar bulduk ve golün geleceğini devir ortada oyunculara söylemiştim. Gol yemezsek 2-2 ve 3-2'ye gidebileceğimizi söylemiştim. Rıdvan'ın iyi müşterek ortası oldu. Yüksek ılımlı yapmadı golde. Harika müşterek 8 dalavere desteği beli golde ve iyi vurdu Josef. Bugün ihtimal maçın galibi değiliz lakin oyunun galibiyiz. Hızlı doğrultu değiştirmeler vardı müşterek de. Bununla da Fenerbahçe'nin köşe boşluklarını değerlendireceğimizi düşünmüştük. İkinci golde de bunu değerlendirdik” ifadelerini kullandı.

“Josef eksiksiz müşterek ulama sağladı”

Fenerbahçe'nin evvel golünde ceza atışı pozisyonunu görmediğini tabir fail Önder Karaveli, “Ayrıca benim değerlendirmem ehemmiyetli değil. Hakem kararlarını TFF değerlendirir” derken, Pjanic'i bugün ayrımlı alanda oynatmasıyla ilişik şekilde da “Pjanic'in oyuna en erdemli ulama verdiği vaziyet 6 numaraydı. Josef'in dönüşüne karşın Pjanic'i o pozisyondan edinmeyi düşünmedim. Bunu eksiksiz yapıyor ve daha da iyi yapacaktır. Bugün Atiba adına Josef'i düşündük. Kayserispor maçında defans dair Pjanic aşırı iane alamadı. Atak organizasyonlarında güçlük yaşadı. Josef bugün ona aşırı araştırma görevlisi oldu. Can ve Josef bugün doğrudan 8 şekilde başladı. Top rakipteyken Pjanic'e iane ettiler. Bunu iyi yapmış oldu Josef, 2 de eksiksiz golle ulama yaptı. Birlikte iyi götürdüler bence” sanarak konuştu.

“Hangi rolü verirlerse orada olacağım”

Yeni fen direktörün belirlenme sürecinde taraftarların namına dayanak noktası vermesiyle ilişik de mütekellim Önder Karaveli, “Taraftarın cemaat çıkışı beni aşırı bahtiyar ediyor. Bu eksiksiz müşterek şey. Bunun hoppadak 2 haftadır oynanan düzen ve tahsil edilen netice ile ilgili bulunduğunu düşünmüyorum. Beşiktaş geçmişinden buyana özkaynağı ile en ışıltılı günlerini canlı kulüptür. Ben de özkaynaktan yetişip topçu oldum. Antrenör şekilde da özkaynaktan yetiştim. Taraftarlara minnettarım. Başkan ve idare kuruluna da teşekkürname ederim. Böyle çetince müşterek sürede haysiyet duydum bu rolü verdikleri için. Ben kalbimden ve aklımdan geçenleri birleştiririm. 2 pik da çıkarken sonuç etap heyecanlıydım. Bu heyecanı kaybedersem çalıştırıcılık yapmayı düşünmem. Ben futbolun zarfında kalmaya, çalıştırıcılık yapmaya, gailesiz şahısların yaşamına dokunmaya, iklim futbolunu iyi bir duruma getirmeye talibim. Oyunun daha iyi olması düşüncesince yapılacak ne mevcut ise bunlara talibim. Beşiktaş Başkanı ve Yönetim Kurulu, bana nerede olmamı söylerse ego orada olacağım. Bana dünkü mevrut fen insanın ekibinde fariza yapmamı söylerlerse, bunu da benimseme ederim. Beşiktaş Kulübü bana ne fariza verirse ego sonuna genişliğinde elimden geleni yaparım” açıklamasını yaptı.

“Oyuna girenlerin ulama sağlaması aşırı önemli”

Kayserispor karşısında bulunduğu denli Fenerbahçe uğrunda de Oğuzhan ve Güven'in aşırı ulama sağladığını kail Önder Karaveli, “Güven ve Oğuzhan'ın sabık hafta erdemli katkıları beli lakin gelişigüzel oyuna ulama karşıcı evvel 11'de pik binmek yerinde değil. Fenerbahçe'ye dirlik oynayacağımız oyunun planında ayrıksı oyunculara icap duyduk. Bu oyuncuların tamamlayıcıları da Josef ve stoperde Necip'ti. Biraz Serdar'ı korumayı düşündüm. İyi oynadığı müşterek maçın dair sorunlu müşterek Fenerbahçe maçı onu geriye götürebilir sanarak düşündüm. Necip'le ilişik pot olunca gine sahada oldu. Çünkü Serdar, Ersin ve Rıdvan denli Beşiktaş'ın geleceğidir. Maçtan ilkin oyuncularla hamleleri de konuşuyoruz ve skora mucibince vaziyeti konuşuyoruz. Güven ve Oğuzhan bugün gine muahharen giren pozisyonundaydı lakin yarını bilmiyoruz. İkisi de girdikten muahharen aşırı ulama yaptılar. Dışarıdan giren oyuncunun girip ulama sağlaması aşırı kıymetli” dedi.

“Çok iyi müşterek aktör grubu var”

Güven'in oyuna girmiş bulunduğu dakikanın kendisi açısından akilane müşterek zamanlama bulunduğunu kail Karaveli, “Merkez ılımlı sahadan memnundum lakin Fenerbahçe'nin öndeki 4'lüsünün sağlıklı ve soldaki isimlerini Larin ve Ghezzal'la kapatmayı düşünüyorduk. Ama ikisi de hemen sonra az buçuk aksattı bu görevi. Çok müşterek tomar başıboş darbe kazandığımız düşüncesince Ghezzal'ın oyunda kalmasını istedik. Güven girdikten muahharen aşırı hasiyet etti oyuna. Merkez ılımlı sahanın bugün bizim etkimizde bulunduğunu düşünüyorum. Fenerbahçe'den daha iyiydik rakamsam anlamda. Yüzde 60'a benzeyen topla oynamayla sahadaydık. Takımla maçtan ilkin az buçuk konuştuk. İyi müşterek aktör grubu var. Benim katkım en azdır, en müşterek tomar ulama oyuncularındır. Burada özkaynaktan yegâne başıma gelmedim. U19'daki dört başı mamur dostlarım yanımda. İyi müşterek erke oluştu. Beşiktaş vazgeçmez. Beşiktaş'ın kültüründe caymak yoktur. Bir intizar gerekiyordu ihtimal de, buna da tığ emsal geldik. Umarım artık daha iyi neticelerle bitmeme ederiz” ifadelerini kullandı.

Karaveli sonuç şekilde altyapıda fariza karşıcı fen erkeklerin unutulmaması icap ettiğini söyleyerek, “Geçen maçta galibiyetle teşekkürler göndermiştim. Çok içimden geçmişti bu teşekkürleri iletmek. Maçta 2 el geriden geldik. Büyük müşterek izleyici desteği vardı. 2 el geriden binmek ve kaybetmeden boşanmak iyi lakin en aşırı istediğimiz bu değildi. Benim denli bu ülkede altyapılarda, akademilerde, o genişliğinde aşırı amele çalıştırıcı mevcut ki. Çok kalburüstü dostlarım var. Kendi adıma bu ülkenin gençlerine güvenmekten vazgeçmeyeceğim. Spor halkoyu da amele antrenörlere güvenmekten vazgeçmesin. Bu ülkenin futbolunu aşırı daha iyi bölgelere taşıyabiliriz” açıklamasını yaptı.

Bozhan Memiş - Bora Akyol

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler