USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Önder Karaveli: “Beşiktaş’ın oyunu çok daha güçlü bir oyun olmalı”

Beşiktaş Teknik Sorumlusu Önder Karaveli, Konyaspor karşısında oynadıkları oyunun çok daha giderek güçlenmesi icap ettiğini vurgulayarak, “Bundan çok daha güzel bir oyun olmalı. Gelişmesi ve geliştirilmesi gerekiyor. Oyuncuların da ümit ederim seviyelerini daha yukarıya en enda

Önder Karaveli: “Beşiktaş’ın oyunu çok daha güçlü bir oyun olmalı”
28-12-2021 10:53

Beşiktaş Teknik Sorumlusu Önder Karaveli, Spor Toto Süper Lig'in 19. Haftasında deplasmanda Konyaspor'a gönül rahatlığı 1-0 yenmiş oldukları maçın arkası sıra matbuat toplantısında açıklamalarda bulundu. Konyaspor'u almış bulunduğu galibiyetten dolayı kutlama kartı fail Önder Karaveli, yeşil-beyazlı ekibin ligdeki konumunu doğruluk fail bir oyunu ortaya koyduğunu aktardı. Karaveli, "Konyaspor'la ilgilendiren yaptığımız analizlerde baştan oyun kuran oyun organizasyonunu başlatan, bekleneni az buçuk daha öne çıkarıp tarz mutedil meydan oyuncularından çok beklerini kullanmaya çalışan, ön tarafta da aceleci oyuncularıyla pozisyonlar bulmaya etkin bir kol bulunduğu ve kompakt oynayan bir kol bulunduğunu biliyorduk. En gene onları durdurmayı planladık. Biraz daha ön bölgede mükemmel edisyon olmasa da rakibi caydırıcı bir yerleşme düşünmüştük. Maçın gene itibaren bu düşündüğümüz genişliğinde ön bölgede olmadı fakat meydan savunmasını oyuncularımızın akıllıcasına yaptığını düşünüyorum. Konyaspor'un ilkin maçın evvel yarısında çok sansasyonel pozisyonlar bulduğunu, oyununu değme zamanki o coşkulu, daha sansasyonel ve hücumda pozisyonlar bulan oyununu oynayabildiğini düşünmüyorum. Bizim açımızdan baktığımızda da anca çok ensesi kalın bir oyun değildi. Hücum açısından özellikle, çok ensesi kalın bir oyun değildi. İki takımın da karşılıklı, stabil oynadığı bir oyun bulunduğunu düşünüyorum” dedi.

“Oyuncuların da seviyelerini daha yukarıya en çelimsiz sürede taşıyacağız”

Karaveli, maçın gidişatında oyuna müdahalelerde bulunduğunu söyleyerek, rakibin de buna ivaz verdiğini belirtti. Oyuna giren futbolcuların faziletkâr yardım veremediğine yer veren Karaveli, "Oyuna giren ilkin dü oyuncumuzdan çok aşkın atılım açısından ilkin yardım alamadık. Bu da oyunumuzu geliştirmek, az buçuk daha rakip bölgeye iletmek namına rakibin de icra ettiği değişimlerle oyuna sokulan oyuncularla az buçuk daha bizim kalemize akıllıcasına dönmesine bozukluk oldu. Ama ego oyunun tamamında ne Konyaspor'un ne Beşiktaş'ın aşkın konum zenginliği sıfır faziletkâr tempo zevki sıfır bir oyun oynadığını düşünüyorum. İki kol da akıbet aşama stabil götürmeye çalıştı. 90. dakikada elimizle verdiğimiz bir pozisyon. Ön tarafta sonlandıramadığımız, kalemizde daha hareketli olmamıza karşın penaltı alanı içre ayrıca kermen piyasası içre az daha daha hareketli olmamıza karşın bir pozisyonda gol yedik. Yoğun bir karşılaşma trafiğinin değme dü ekibi da ego aksi etkilediğini düşünüyorum. Oynanan oyun daha faziletkâr ölçüde olması gerekirdi değme dü kol açısından da. Kendi açımızdan baktığımızda da Beşiktaş oyunu bundan çok daha güçlü bir oyun olmalı. Bundan çok daha dobra bir oyun olmalı. Gelişmesi ve geliştirilmesi gerekiyor. Oyuncuların da ümit ederim seviyelerini daha yukarıya en çelimsiz sürede taşıyacağız” halinde konuştu.

“Hakemlerle ve kararlarıyla ilgilendiren bahsetmek istemiyorum”

Karaveli, bir gazetecinin yargıcı performansına bağlı sorusuna da, "Hakemlerle ve kararlarıyla ilgilendiren bahsetmek istemiyorum. Oyunla ilgilendiren oynanan oyunla ilgilendiren soracağınız değme soruya akıbet aşama açığım. Lütfen oyunla ilgilendiren sorular gelirse seve seve yanıtlamak düşüncesince buradayım” diyerek yanıt verdi.

“Beşiktaş Kulübü'nün çalışanıyım”

Karaveli, bir gazetecinin Beşiktaş'taki kariyeriyle ilgilendiren sorusuna ise, “Kendi açımdan değerlendirdiğimde Beşiktaş Kulübü'nün çalışanıyım. Beşiktaş Kulübü bana bir fariza vermişti, onu sürdürdüm. Daha sonradan da Sergen hocamızın ayrılmasıyla bu arada A kol da bir fariza verdi ve onu da cins bulunduğu genişliğinde iyi, akıllıcasına ve en kemiksiz biçimde hazırlamaya çalışıyorum. Belirsizlikle ilgilendiren bir boyut namevcut aslında. Kulübümüz bununla ilgilendiren en akıllıcasına ve en kemiksiz sonucu bir an evvela verip filhakika bununla ilgilendiren izah yapacaktır, en çelimsiz zamanda. En akıllıcasına organizasyona en çelimsiz sürede Beşiktaş ulaşacak on paralık şüpheniz olmasın" halinde yanıt verdi.

Enver Furkan Çelebioğlu
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler