USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Okula bitmeme derdi yaşarken atletizmde Türkiye şampiyonluğuna uzandılar

Bingöl'de Vali Güner Orbay Ortaokulunda okuyan, okula bitmeme problemi ve derslerinde dava canlı kız öğrencilerden oluşan atletizm takımı, Türkiye şampiyonu olmayı başardı.

Okula bitmeme derdi yaşarken atletizmde Türkiye şampiyonluğuna uzandılar
15-03-2022 11:48
Bingöl

Bingöl'de Vali Güner Orbay Ortaokulunda gövde eğitimi öğretmeni ve atletizm antrenörü Veysel Anacur'un 2019 senesinde dezavantajlı, okula bitmeme derdi ve derslerinde mesele canlı kız öğrencilerden oluşturduğu atletizm takımı, başarıdan başarıya koşuyor.

Bir konkur yardımıyla kız öğrencilerin atletizmdeki kabiliyetini keşfeden ve onları bu bölgeye yönlendiren Anacur'un verdiği eğitimler yardımıyla takımdaki öğrenciler hedeflerini artırdı.

Takım başarılarıyla dikkati çekiyor

Okul ve Olimpiyat Spor Kulübü hesabına türlü yarışmalara dahil bulunan öğrenciler Tülin Barut, Büşra Tekbaş, Gülay Güler, Merve Gezici ve Yağmur Akarbulut, ilde elde ettikleri başarıların birlikte Şubat 2020'de Osmaniye'de planlı Okullar Arası Kros Yarışması'nda Türkiye üçüncülüğüne, güzeşte sene mayıs ayında Gaziantep'te meydana gelen Atletizm Geliştirme Projesi Türkiye Finali'nde Türkiye ikinciliğine ulaştı.

Kız öğrenciler, Atletizm Ankara İl Temsilciliği çeşidinden güzeşte sene Ankara'da meydana gelen ve 26 takımın uğraş etmiş olduğu 10 Kasım Atatürk'ü Anma Koşusu'nda da şampiyon olmanın mutluluğunu yaşadı.

82 takımın uğraş etmiş olduğu organizasyonda semt şampiyonu şekilde Adana'da 26 Şubat'ta planlı Okullar Arası Kros Türkiye Birinciliği Yarışması'na katılmaya adalet ele geçiren atletizm takımı, bu organizasyonda da 19 ekipman ortada Türkiye şampiyonluğuna ulaştı.

Spordaki başarılarını derslerine ve içtimai yaşamlarına da yansıtan, okulun birlikte şehrin de gururu bulunan öğrenciler, Dünya Şampiyonası'na katılarak toy başarılar elde etmeyi hedefliyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün desteği ile okul bahçesinde çalışmalarını sürdüren atletizm takımı, okulun yanına birlikte boğunuk spor salonu yapılmasını istiyor.

"Kızlarımız birlikte dizge açtı"

Vali Güner Orbay Ortaokulu Müdürü Mehmet Selim Anacur, AA muhabirine, dezavantajlı öğrencilerle bu başarının elde edilmesinin önemine ayraç ederek, "Bu başarının rast olmadığını hepsi bilsin. Yağmur, çamur, şita demeden bu çocuklarımız sonsuz çalıştı. İmkanlarla şimdi iri başarılara imza atacağımıza inanıyorum. Bu kızlarımız birlikte dizge açtı." niteleyerek konuştu.

Beden eğitimi öğretmeni ve atletizm antrenörü Veysel Anacur ise kısıtlanmış imkanlarla bu başarıları elde ettiklerini söyledi.

Hedeflerine yetişebilmek aşırı dobra çalıştıklarını ve teessürat çektiklerini dile getiren Anacur, verdikleri emeğin karşılığını aldıkları düşüncesince aşırı bahtiyar olduklarını anlatım etti.

"Çocuklarımızın öz güvenleri şimdi değişik artık"

Anacur, şehirde şita mevsiminin 5-6 ay sürdüğünü dile getirerek, kilitlenmiş taşlardan oluşan okul bahçesinde emek vermek yaptıklarını aktardı.

Veysel Anacur, "Değerli büyüklerimizden ricamız, okulumuza birlikte mağaza yapılması. Salon yapıldığı takdirde ister atletizm gerekse öteki branşlarda ilimiz ve türkiye hesabına şimdi iri başarılara imza atacağımıza inanıyoruz. Başarı, birlikte ekipman işi. Ekibinizi berk oluşturduğunuz devir akilane planlama ve akilane çalışmayla muvaffakiyet geliyor. İmkanlarımız kısıtlanmış olsa da inanıyor ve kendimize güveniyoruz. Çocuklarımızın öz güvenleri şimdi değişik artık. Daha iri hayalat kurmaya başladılar. Milli takıma seçilerek ülkemizi en dobra halde anabolizma etmeyi hedefliyorlar." ifadelerini kullandı.

"İnsan isterse değme bilinçlilik olur"

Takımda arazi düzlük öğrencilerden Büşra Tekbaş, şimdi geçmiş okula bitmeme derdi yaşadığını, öğüt çalışmadığını anlatarak, bu vaziyeti atletizmle aştığını söyledi.

"Hocamızın hakkını ödeyemeyiz. Hedefim geçmiş ülkemi ulusal takımda anabolizma buyurmak ve Türkiye rekoru kırmak. Olimpiyat rekoru gedmek istiyorum. Gerçekten insanoğlu isterse değme bilinçlilik olur. Başarmak inanmanın yarısıdır." diyen Büşra Tekbaş, çalışmaya bitmeme edeceklerini belirtti.

"Hedefimiz ülkemizi dünyada ve olimpiyatlarda anabolizma edebilmek"

Tülin Barut da gövde eğitimi öğretmenlerinin yardımıyla kabiliyetlerini keşfettiklerini ve bu sayede müsabakalarda dereceler elde ettiklerini aktararak, "Bu derece ilerleyeceğimizi düşünemiyorduk. Bundan sonraları gayemiz ilimizi ve ülkemizi dünyada ve olimpiyatlarda anabolizma edebilmek." niteleyerek konuştu.

Yağmur Akarbulut ise sportif başarılarından ötürü ailesinden ve çevresinden müspet tepkiler aldığını kaydederek, "Öz güvenim alegori geldi. Hem eğitimde aynı zamanda sporda muvaffakiyet almak istiyorum." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler