USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Öğretmenlerin "çam sakızı güdücü armağanı" sloganı ülke genelinde yanıt buldu

Mardin'in Derik ilçesinde müşterek karye mektebinde işyar öğretmenlerin Yerli Malı Haftası nedeniyle içtimai medyadan icra ettiği davet cihazı için yurdun ciharıyek yanından öğrencilere yöresel lezzetler gönderildi.

Öğretmenlerin
26-12-2022 13:07
Mardin

Mardin'in Derik ilçesinde 40 öğrencinin terbiye görmüş olduğu karye okuluna, öğretmenlerin Yerli Malı Haftası nedeniyle "çam sakızı güdücü armağanı" sloganıyla icra ettiği davet cihazı dair yurdun ciharıyek yanından yöresel lezzetler gönderildi.

Derik'e 45 kilometre uzaklıktaki Bayırköy Mahallesi'nde birleştirilmiş sınıflı Bayır İlkokulu'nda fariza özne başöğretmen mezun hoca Hakan Sönmez, derslik öğretmeni Servet Bozan ve ekol önceleri öğretmeni Rabia Seyyar, Yerli Malı Haftası nedeniyle öğrencilerine ülkenin ayrımlı yöresel lezzetlerini takdim etmek istedi.

Öğretmenlerin bu kapsamda "çam sakızı güdücü armağanı" sloganı ile içtimai medyadan icra ettiği çağrı, çelimsiz müddette cevap buldu.

Farklı illerdeki okullardan hoca ve öğrenciler ile duyar vatandaşlarca fındık, badem, çekirdek, kestane, zeytin, kayısı, gül lokumu, künefe, simit, cezerye, narenciye, mobilyasız incir, sarıerik ve kalkmak hurması kabilinden 100'e benzeyen kayıt paketlenerek kargo ile karye okuluna gönderildi. Okula gönderilen meyveler ortada avokado ve kumkuat da yer aldı.

Özenle oluşturulan paketlerden öğrencilerin ve vatandaşların yazdığı mektuplar da çıktı. Sınıfta sıraların üstünde kurulan sofrada, aralarında coğrafi ayraç tescilli mamüllerin de yer almış olduğu lezzetler asimilasyon ettikleri ilin isimleriyle sergilendi.

Öğretmenler, gelişigüzel müşterek mahsul ve yetiştirildiği semt ile ilgilendiren öğrencileri bilgilendirdi. Daha sonradan mektuplar okundu.

TRT Çocuk kanalının yüzü sıcak çizik filmlerinden Rafadan Tayfa'nın yapımcıları da öğretmenlerin çağrısına, gönderdikleri öykü kitapları, film karakterlerinin yer almış olduğu posterler ve maskelerle cevap verdi.

"Öğrencilerimize bu yemekleri hem tanıttık aynı zamanda tattırdık"

Okulun başöğretmen mezun öğretmeni Hakan Sönmez, AA muhabirine, öğrencilerin ülkenin varlıklı lezzet haritasını görmeleri ve tek tatmadıkları lezzetleri tatmaları düşüncesince müşterek düzentileme başlattıklarını söyledi.

Her ilin yöresel ürünlerini köyde müşterek araya iletmek düşüncesince içtimai medyadan müşterek çağrıda bulunduklarını dile getiren Sönmez, "Çağrıda Yerli Malı Haftası nedeniyle köydeki ufaklıklara ayrımlı lezzetleri belli etmek istediğimizi söyledik. Gün geçtikte sesimizi duyan ad sayısı arttı. Güzel ülkemizin 7 sahasından ayrımlı müşterek güruh lezzet geldi. Öğrencilerimize bu yemekleri hem tanıttık aynı zamanda tattırdık." dedi.

"Bu denli baş döndürücü dayanak noktası alacağımızı düşünmedik"

Sönmez, yayınlanan bu özen ile Türkiye'nin paylaşmaya ne denli bariz bulunduğunu müşterek el hâlâ gördüklerini belirterek, bu denli dayanak noktası alacaklarını düşünmediklerini kaydetti.

İnsanların baş döndürücü duyar bulunduğunu özetleyen Sönmez, "Doğu batı, şimal lodosluk gelişigüzel yerden köyümüze yöresel lezzetler gönderdiler. Katkı sunan her insana teşekkürname ediyoruz. Yöresel yiyeceklerin birlikte ayrımlı illerden öğrencilere kalp mahmul mektuplar da geldi. Mektuplarda dallar sevgilerinden bahsetti. Bu sayede gün doğusu ve günindi ortada müşterek lisan köprüsü de kurmuş olduk. Diğer illerimizdeki öğrencileri okulumuza bekliyoruz, onları burada görmekten talih duyacağız." sanarak konuştu.

Öğrencilerden Fırat Çiçek, öğretmenlerinin kendileri düşüncesince bu emek vermeyi yapmasından talih duyduklarını belirterek, bu sayede ayrımlı vilayetlerde nice dost edindiklerini söyledi.

Gönderilen lezzetlerin kimilerini hâlâ evvel tatmadıklarını özetleyen Çiçek, bu düzentileme yardımıyla hepsini tanıyıp, tattıklarını tabir etti.

Muhammet Ektiren de cezerye, künefe kabilinden ürünleri hâlâ evvel yemediğini anlatarak, "İlk el yiyorum, baş döndürücü lezzetli. Gönderenlere baş döndürücü teşekkürname ediyorum." ifadelerini kullandı.

Halide Baran ise Yerli Malı Haftası nedeniyle ailelerinin hazırladığı ürünleri de tükettiklerini fakat ayrımlı bölgelerden gönderilen yemekleri de baş döndürücü beğendiklerini söyleyerek, ulama sunanlara teşekkürname etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler