USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Öğrencileri düşüncesince derslik sobasında pizza ve hamburger hazırlıyorlar

Gaziantep'te köy mektebinde memur 3 öğretmen, sınıftaki odun sobasında öğrencilerin hâlâ önceki tatmadıkları yiyecekleri pişiriyor.

Öğrencileri düşüncesince derslik sobasında pizza ve hamburger hazırlıyorlar
12-03-2022 12:29
Gaziantep

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesindeki köy mektebinde memur 3 avrat öğretmen, öğrencilerinin hâlâ evvela yemediği hamburger, pizza, köri soslu spagetti kadar lezzetleri sınıfta odun sobasında pişirip küçüklere tattırıyor.

İlçeye 30 kilometre uzaktaki Yenişarkaya İlkokulunda memur dershane öğretmenleri Ayşe Gül Alıç, Fatma Yeşilyurt ve okul önceleri öğretmeni Hale Özdemir, okuldaki 36 öğrenciyle cumaları "kaynaşma" etkinlikleri yapıyor.

Bu kapsamda öğrencilerin on paralık tatmadığı lezzetleri onlardan mevrut taleplerle belirleyen öğretmenler, öz olanaklarıyla aldıkları malzemelerle sınıftaki odun sobasında yemek hazırlıyor.

Öğrencilerine pizza, köri soslu spagetti, köfte kadar türlü yemekler hazırlayan öğretmenlerin bu haftaki menüsü ise tavuklu hamburgerden oluştu.

Öğrencilerinin seslendirdiği şarkılar eşliğinde sobanın üstünde tavukları kızartarak hamburger ekmeğine domates, marul, ketçap, mayonez arttırma fail öğretmenler, bunları küçüklere servis etti. Yemeklerini iştahla yiyici öğrenciler, iri büyüklük yaşadı.

Öğretmenlerden Ayşe Gül Alıç, AA muhabirine, öğrencilere hissetmek istedikleri yiyecekleri meydana getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Öğrencilerin mutluluğunun yüzlerine yansıdığını tamlayan Alıç, şunları kaydetti:

"Öğle ortada müşterek öğrencim bana gelmiş şekilde 'Öğretmenim ego on paralık hamburger yemedim. Televizyonda gördüm, tadını alçalma ediyorum.' dedi. O an müşterek nesne diyemedim ve içiş burkuldu. Sonra 'Yapabilir miyiz?' dedim ve fikrimi öbür hocalarımla paylaştım. Sağ olsunlar, onlar benimseme etti, 'Yaparız.' dedik ve yaptık. Amacımız onların küçük kalbine dokunmak. Onların kalbinde Ayşe Gül sarıklı adına toprak almak. Onların o on paralık yemediği hamburgeri yediği andaki büyüklük yöntemince gözlerine yansıyor. Bu da bizim baş döndürücü hoşumuza gitti. Her hafta müşterek aktiflik meydana getirmeye başladık."

Etkinliklerden sonradan öğrencilerin derse ve okula hâlâ müşterek tomar nazarıitibar gösterdiğini tabir fail Alıç, çevreden müspet tepkiler aldıklarını dile getirdi.

Gözyaşlarına bilge olamadı

Okul önceleri öğretmeni Hale Özdemir de köye geçmiş ulaştığında bazısı müşkülat yaşadığını fakat öğrencileriyle tanıştıkça onlar düşüncesince uğraş etmeye değişmeyen verdiğini söyledi.

Öğrencilerini baş döndürücü sevdiğini ve gelişigüzel devir en iyisini meydana getirmeye çalıştığını tamlayan Özdemir, "Çocukların arzuları doğrultusunda pizza ve hamburger kadar yemekler meydana getirmeye başladık. Farklı yerlerde fariza karşılayıcı sarıklı arkadaşlarıma anlatıyorum. Onlar da adım adım öz okullarında meydana getirmeye başladı. İnşallah bu, Türkiye'deki hepsi köy öğretmenleri ortada yayılır." niteleyerek konuştu.

"Çocuklar baş döndürücü bahtiyar oluyor. Gözlerinin içerisindeki mutluluğun tarifi yok." derken gözyaşlarını tutamayan Özdemir, kendisinin de müşterek kız evladı anası bulunduğunu ve öğrencilerini onun adına koyduğunu aktardı.

Öğretmenlerden Fatma Yeşilyurt ise etkinliğin peşi sıra velilerden baş döndürücü dobra dönüşler aldıklarını belirtti.

Eğitim öğretimin elden defter ve kitabından ibaret olmadığını tabir fail Yeşilyurt, "Geçen gündüz 3 ege geldi ve bizlere teşekkürname etti. Çocukların gelişigüzel gündüz okula bahtiyar gidip geldiklerinden bahsettiler. Veliler, benden yemeklerin tarifini istedi. Kendileri evde gerçekleştirmek istemişler. Ben de ameliye müşterek halde tanım ettim." dedi.

Öğrenciler de mutlu

Öğrencilerden Melike Bücükçü ise öğretmenlerini baş döndürücü sevdiğini söyledi.

Öğretmenleri yardımıyla geçmiş kere pizza ve hamburger yediğini tamlayan Bücükçü, "Televizyonda hamburger ve pizza görmüştüm lakin on paralık yemedim. Öğretmenlerimiz bizlere gelişigüzel hafta bunları yapıyor. Öğretmenlerimizi baş döndürücü seviyoruz, bizi baş döndürücü bahtiyar ediyorlar. Biz de onlara şaşırtı gerçekleştirmek istiyoruz." biçiminde konuştu.

Emine Parlak ise öğretmenlerin kendileri düşüncesince gelişigüzel şeyi yaptığını anlatarak, "Ben de büyüyünce sarıklı olacağım ve öğrencilere tatmadıkları hepsi yiyecekleri yedireceğim." ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler