USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Öğrenci affıyla üniversiteye dönen huzurevi sakini İstanbul'un yöntemini tuttu

Yaklaşık 43 sene önceki babasının vefatı dolayısıyla eğitimini yarıda artırmak durumunda küsurat Kahramanmaraşlı 70 yaşındaki Fahrettin Güngör, kamuoyunda "öğrenci affı" adına bilinen kanuncu düzenlemenin peşi sıra baştan üniversiteli oldu.

Öğrenci affıyla üniversiteye dönen huzurevi sakini İstanbul'un yöntemini tuttu
28-09-2022 20:02
Kahramanmaraş

Lise eğitimini tamamlayarak 1970 senesinde İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini elde eden Güngör, birlikte müddet sonraları bölümünü aktarmak arzuladı ve baştan sınava girdi. Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümüne yerleşen Güngör, 1979 senesinde 4'üncü dershane öğrencisiyken babasının vefatı dolayısıyla memleketi Kahramanmaraş'a döndü. Bu süreçte kimi teessürat canlı Güngör, okulu bırakarak babasının işlerini devraldı.

Yaklaşık 10 sene ticaretle uğraşan, 1989'da Almanya'ya değişik birlikte kimya fabrikasında etkin Güngör, 1994'te memlekete devir yaptı.

Ticaret yaşamının peşi sıra Güngör, kestirmece 7 sene ilkin Kahramanmaraş Şehit Hakan Duyğal Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine yerleşti.

Bu süreçte kıraat ve öğrenme ilgisi hiçbir geçmeyen Güngör, Yükseköğretim Kurulunun kamuoyunda "öğrenci affı" şekilde isimlendirilen kanuni düzenlemenin uygulanmasına bağlı kökler ve esasları belirlenmesinin peşi sıra üniversite eğitimini tamamlamaya değişmeyen verdi.

Gerekli düzenlemelerin peşi sıra İstanbul'a akilane yola çıkmaya hazırlanmakta olan Güngör, huzurevi idaresi kabilinden planlı törende kendisi düşüncesince hazırlanmakta olan pastayı kesti, dostlarıyla yegâne hiçbir vedalaştı ve kaydını yaptırmak az daha Yıldız Teknik Üniversitesinin yöntemini tuttu.

8 öğüt alacak

Fahrettin Güngör, AA muhabirine, 8 dersi kalmış bulunduğu düşüncesince yetkilendirilmiş olamadığını, senelerce üniversite eğitimini tamamlayamamanın üzüntüsünü yaşadığını söyledi.

Kitap okumayı sevilmiş bulunduğu ve öğrenmeye iştahlı bulunduğu düşüncesince eğitimini tamamlamakta zorlanmayacağını düşündüğünü aktaran Güngör, "Okumanın yaşı yok" lafına en güzel söz gelişi kendisi bulunduğunu vurguladı. Güngör, "Benim bu hevesim ve azmim inşallah gençlere de sağlam olacaktır." dedi.

Fahrettin Güngör, "Başta Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, İl Müdürü Mutlu Kaya kazanmak üzere, büyüklenme müdürümüz ve huzurevi sakinleri beni heveslendirme ettiler. Ben de azim ve atlaya zıplaya başvurumun devamını sağlamak istiyorum. Başarılı olacağımı düşünüyorum ve 'Yedi Güzel Adam'ın şehrine diplomamla aktarmak istiyorum." diyerek konuştu.

İstanbul'daki heyecan

Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümüne yük yaptıran Güngör, duygularını AA muhabiriyle paylaştı.

Okumanın yaşı olmadığını dile getiren Güngör, şunları kaydetti:

"Bugün birlikte nasip hayata merhaba dedi etraflıca seneler sonra. Ben de o şansı kıymetlendirmek düşüncesince 70 yaşında bile olsam okulumu bitirmek az daha İstanbul'a geldim. Tatlı birlikte mutlulukla güler yüzlerle karşılaşıyorum. Kimin haberi olsa gözleri ışıldıyor. 70 yaşındaki birisinin bununla beraber huzurevinde kalmış şekilde okuluna sürdürmek isteyişinin aşırı güzel birlikte biçimde karşılandığını hissettim. Tabii ki bendeki talih elan fazla. Çok memnunum konumumdan. Şimdi esas gayem okulu tamamlamak. Ondan sonraları ne olur, onun planlamasını yapmadım ama okazyon olursa ihtimal birlikte şeyler yapabilirim. Benim önceki düşüncem sıhhatsiz bıraktığım okulumun diplomasını duvara asmaktır."

Bahçelievler Huzurevinde mihman şekilde artan Güngör, seneler sonraları baştan okula başlamış olacak olmanın coşkusunu yaşadığını kaydetti.

Üniversitede namına "amca", "dede" diyenlerin olacağını tabir fail Güngör, "Okulu sıhhatsiz salıverme ve bunun anlaşılan ezikliğini yaşadım. Bitirmek istiyorum, bundan sonraları o mutluluğu duymak istiyorum. Kısa birlikte müddet sonraları bendeki azmi ve ilgisi gördüklerinde ve benim de güzel mektepli olduğumu anladıklarında neticede ego de onların arkadaşları şekilde sınıfa bitmeme edeceğim diyerek birlikte duygu mevcut içimde. Herkese mesleği ne olursa olsun eğitimlerini tamamlamalarını ve ondan sonraları elan havadan olacağını varsayarak referans ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yurtta değil huzurevinde kalacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Kahramanmaraş İl Müdürü Mutlu Kaya da Güngör'ün bu hamlesinin gençlere güzel birlikte sağlam olacağını söyledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının bu çeşit girişimlere birlik dayanak verdiğine dikkati çekici Kaya, şöyleki konuştu:

"Kıymetli büyüğümüzü 70 yaşında İstanbul'a geçici kılmak bizi hüzünlendirdiği az daha hakkıyla gururlandırıyor da... İlerleyen günlerde İstanbul'dan mihman şekilde vardığında Kahramanmaraşlı gençlerle buluşturmak istiyoruz. Fahrettin emmi eksiksiz yaşlılarımız az daha altın birlikte büyüğümüz. Bu affın çıkmasını hakkıyla bekliyordu, çıkmasaydı sınava gene davranmak istediğini belirtiyordu. İstanbul İl Müdürlüğümüz ile de eş güdümlü olduk ve Fahrettin amcamız İstanbul'da huzurevlerinde mihman şekilde orada ikametine bitmeme edecek."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler