USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Off-road parkurlarının kadın pilotları arsıulusal müsabakalarda da rekabet etmek istiyor

Off-road parkurlarında savaşım sağlayan kadın pilot Melis Aksöz ve araştırma görevlisi pilotu Ezgi Yılmaz, bu bölgede deneme kazanıp Türkiye'yi arsıulusal yarışlarda temessül etmeyi hedefliyor.

Off-road parkurlarının kadın pilotları arsıulusal müsabakalarda da rekabet etmek istiyor
05-12-2021 12:34
Sakarya

Küçük yaşlardan itibaren babasının çalışmış olduğu Bostancı Sanayi Sitesi'nde vasıtaların ortamında büyüyen 22 yaşındaki Melis Aksöz, ailesinin yardımı ile off-road yarışlarına katıldı.

Zorlu parkurlarda kendisinden yaşça şişman rakiplerine gönül rahatlığı savaş fail Aksöz, katılmış olduğu yarışlarda devir kurnaz kaymakamlık yaşasa da azmiyle öbür hanımlara kip oldu.

Ulusal organizasyonlarda "en dinç kadın pilot" adına arazi almanın gururunu da canlı Aksöz, kalburüstü peyda etmek düşüncesince çelimsiz müddette ahenk sağlamış olduğu asistan pilotu Ezgi Yılmaz ile parkurların tozunu atmaya bitmeme ediyor.

Pilotlar ortada "kızlar ekibi" adına anılan, çalgılı çağanaklı yönleriyle dikkati çekici Aksöz ve Yılmaz ikilisi, yarışlarda henüz baş döndürücü kadın sportmen görmeyi arzuluyor.

Aksöz: Bu sporda kadın yahut eş peyda etmek baş döndürücü ehemmiyetli değil

Türkiye'nin önceki ve yegâne kadın trial pilotu da bulunan Melis Aksöz, AA muhabirine, 18 yaşlarında ehliyetini alır almaz babasının yardımı ile Marmara X-Trial Off-Road Kupası'na katıldığını söyledi.

Sporun cinsiyeti olmadığını vurgulayan Aksöz, "Hepimiz yarışta eşitiz ancak aynı adına denk değiliz. Ezgi'nin asistan pilotluğunda yarışıyorum. Geçtiğimiz yarışlarda vardı boydak Sakarya'daki yarışta yegâne kadın sportmen bizdik. Kadınların bu sporu yapmasını baş döndürücü istiyoruz. Ciddi müsavatsızlık var. Bu sporu yaparken baş döndürücü eğleniyoruz, çokça ahit geçiriyoruz, çamurlanıyoruz, yolda kalıyoruz, devriliyoruz. Bu sporda kadın yahut eş peyda etmek baş döndürücü ehemmiyetli değil." niteleyerek konuştu.

Özellikle izleyiciden ve halktan baş döndürücü şişman dayanaklık etmek gördüklerini dile getiren Aksöz, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Bize 'Kızlar ekibi' diyorlar. İsimden yahut bap numarasından baş döndürücü 'Kızlar ekibi' adına ön plandayız. Bundan ahir hedefimiz, millî şampiyonada umumi klasmana oynamak. Normalde S1 klasmanında yarışıyordum, dünkü takıma transferimle SS1'e, en yukarı klasmana çıkmak oldum. Şu anda vasıtaya istinas sürecindeyim. Benim düşüncesince şişman atlayış oldu. Hedefimiz, umumi klasmanda kendimize arazi bulabilmek, bunun haricinde da TOSFED Baja Kupası'nda kendimizi geliştirmek. Her sportmen kadar arsıulusal yarışlarda arazi kabul etmek istiyoruz. Hedeflerimiz mevcut ve gerçekleştirmeye ince yakınız."

Aksöz, kâffesi hanımları bu sporu hazırlamaya beklediğini laflarına ekledi.

Yılmaz: Hırsımızı gösterdiğimizi düşünüyorum

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonunun (TOSFED) organizasyonlarında 3 sene fariza aldıktan sonradan Türkiye Off-Road Şampiyonası'na asistan pilot adına dahil bulunan Ezgi Yılmaz (26), Melis Aksöz ile çelimsiz müddette ahenk sağladıklarını anlattı.

Araç içerisinde birbirlerini halleriyle caba anladıklarını aktaran Yılmaz, "Bu baş döndürücü iyi birlikte obje zira özlük gelişimimizi görebiliyoruz. Her yarışta deneyim kazanıyoruz. Tecrübeli pilot ve asistan pilotlarımız da bizlere asistan oluyor. Her yarışta tavsiyeler veriyorlar." niteleyerek konuştu.

Yılmaz, asistan pilotluğu baş döndürücü sevdiğini, şu an düşüncesince pilotluğu düşünmediğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Kadınlar 'Pilot olamam, süremem, asistan uçuculuk yapamam' kadar şeyleri yahut yegâne birlikte endüstrisi düşünmesinler. İsterlerse TOSFED'de gözcü adına yahut yarışma merkezlerinde çalışabilirler. Çok istiyorlarsa da yarışabilirler. Ben de asistan pilot adına kendimi imar etmek istiyorum. Her ahit git gide gelişeceğimi düşünüyorum. Bu ahit olağandan kez aldık, bunun da bitmeme edeceğini düşünüyorum. Yarışlarda olağandan eğleniyoruz. Etabın başlangıcında aracımızda liet açıyoruz, en çalgılı çağanaklı kol adına da anılıyoruz. Şarkılarımızla evreyi renklendirdiğimizi ve hırsımızı gösterdiğimizi düşünüyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler