USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Nissan, elektrikli mobilitede dünkü devre başlattı

Nissan, ağız ağıza acemi e-POWER teknolojisi ile donatılan Qashqai ve elektrikli modeli Ariya’nın küresel lansmanını Stockholm'de gerçekleştirdi.

Nissan, elektrikli mobilitede dünkü devre başlattı
03-07-2022 11:04
Stockholm


Elektrikli otomobillerin benimsenmesinde evren çapında ortak başarıya erbap bulunan İsveç'in ev sahipliği meydana getirdiği etkinlikte, davetlilerin dü ehemmiyetli Nissan modelini evvel vasıtasız deneyimlemelerine İmkan sağlandı.

Henüz yüzdelik 100 elektrikli anahtar kullanmaya müheyya kötü tüketicilere seslenme edecek ortak Nissan teknolojisi bulunan Qashqai e-POWER'ın Türkiye pazarına bu senenin sonuç çeyreğinde, yüzdelik 100 elektrikli Ariya’nın da doğacak senenin ikinci yarısında sunulması bekleniyor. Avrupa'da ise Ariya düşüncesince ön siparişlere başlandı.

"2030'da satışların kâffesi elektrikli olacak"

Nissan Crossover Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdürü Nicolas Tschann, Nissan'ın 2023 senesinde da elektrikli modelleri sektöre sunmaya bitmeme edeceğini söyledi.

Nissan'ın elektrikli adanmış stratejisine de yer veren Tschann, 2026 senesinde hep satışların yüzdelik 75'inin ve 2030'da da satışların tamamının elektrikli araçlardan oluşmasını planladıklarını bildirdi.

Tschann, senenin sonuç çeyreğinde Türkiye'de satışa sunulacak bulunan Qashqai e-POWER'ın pazarda hem melez aynı sürede ahbapça yanmalı motora erbap anahtar satışlarından hisse alabileceği kaydetti.

Dizel vasıtaların kent merkezlerine girişinin bundan böyle evren genelinde değişik zorlaştığına dikkati çekici Tschann, elektrikli vasıtaların bu aşamada rahatlıkla dizellerin yerini alabileceğini dile getirdi.

"Elektrifikasyona akla yatkın cümbüş donör ortak gezi yaşıyoruz"

Nissan AMIEO Bölgesi Başkanı Guillaume Cartier da mevzuya bağlı değerlendirmesinde "Müşterilerimizle beraberce elektrifikasyona akla yatkın cümbüş donör ortak gezi yaşıyoruz. Benzersiz e-POWER teknolojimiz, bakir emisyonlu sürüşe geçişte şoförleri destekliyor ve Ariya ise ağız ağıza elektrikli geleceğimizin zirvesini özümleme ediyor." ifadelerini kullandı.

"e-POWER ile birlik ortak elektrikli sürüş deneyimi sunuyoruz"

Nissan Türkiye Genel Müdürü Charbel Abi Ghanem ise Nissan çeşidinden paylaşılan açıklamasında, e-POWER teknolojisine bağlı şunları kaydetti:

"Nissan'ın nazirsiz e-POWER teknolojisiyle, kullananların çalım endişesi olmaksızın yüzdelik beniz elektrikli sürüşten nazirsiz ortak afiyet alacaklarını düşünüyoruz. Kullanıcılarımız başta kent içi sürüşlerde e-Pedal bozkır teknolojisinin yarattığı konforun farkını hissedecekler. e-POWER teknolojisi ile günce hayatlarında çevreye baş döndürücü hâlâ hassas olacakları birlik ortak elektrikli sürüş deneyimi sunuyoruz. Qashqai e-POWER, EV'ye hâlâ müheyya olmayan, fakat hâlâ sürdürülebilir ve hassas ortak elektrikli sürüş hissinin tadını boşaltmak talip sürücülere seslenme edecek."

Her dü araç, elektrikli sürüş deneyiminin değme evresinde ayırt oluşturuyor

Toplantıda aktarılanlara göre, Nissan'ın bu senenin mart ayında Avrupa'da altı sayı toy elektrikli modelini duyurmasının ardından, Qashqai e-POWER ve Ariya Nissan'ın SUV liderliğini ve elektrifikasyondaki uzmanlığını somutlaştırıyor. Kendine ibdai dinamikleriyle değme dü araç, elektrikli sürüş deneyiminin değme evresinde ayırt oluşturmakta ve sürücülerinin gereksinimlerini karşılıyor.

Qashqai'nin ağız ağıza toy e-POWER teknolojisi, haricen yükleme etmeye gerekseme duymadan elektrikli sürüşün keyfini sunuyor. Elektrik motorundan almış olduğu gücü, tekerleklere aktaran bu hususi kuvvet para aktarımı sistemi teknolojisi, yüzdelik beniz elektrikli ve geliştirilmiş ortak sürüş deneyimi sunuyor.

Bataryalı elektrikli sürüşü baştan tanımlamaya hazırlanmakta bulunan Nissan Ariya, segmentindeki en enli iç mekanlardan birine erbap olmasıyla dikkati çekiyor ve devim bilimi sürüş performansı arz kılmak düşüncesince Nissan'ın Japon DNA'sını içerisinde barındırıyor.

Nissan’ın, mobilite ve ötesini güçlendirmeye müteveccih derinlemesine vadeli gösterimi bulunan "Ambition 2030'u" gerçekleştirmede ortak ahir adımı ayraç fail bu dü model, Nissan'ın Avrupa'daki yüzdelik 75'lik konsolide adanmış planını ve 2026 finansal yılına denli ki elektriklendirilme hedefini destekliyor.

e-POWER sistemi, değişebilir tazyik mevzun 1,5 litrelik üç silindirli turbo şarjlı 156 hp benzinli motora sahip. Aynı sürede e-POWER, jeneratör, invertör ve Nissan’ın elektrikli araçlarındakine benzeşim ebat ve kuvvet çıkışına erbap 140 kW kuvvet üreten canlılık motoru ile tamamlanan faziletkâr izinli ortak bataryadan oluşuyor. Benzinli motor, sürüş senaryosuna layıkıyla invertör marifetiyle faziletkâr gerilim bataryasına, canlılık motoruna yahut değme ikisine de erke üretiyor.

Bu kuvvet para aktarımı organını rakiplerinden ayıran en ehemmiyetli derece ise canlılık motorunun tekerlekler düşüncesince biricik kuvvet deposu olması ve zımnında sürücünün isteklerine enstantane fotoğraf ve doğrusal reaksiyon göstermesi kendisine tabir edilebilir. Bu sayede e-POWER, sürücülerin anadan görme melez arabalarda karşılaştıkları eksiklikleri ağız ağıza ortadan kaldırarak hâlâ zevkli, sıkıntısız ve problemsiz sürüş deneyimini, haricen yükleme etmeye lüzum kalmadan sunuyor.

Tamamen toy "e-Pedal Step" deneyimiyle beraberce sunuluyor

Yeni Qashqai e-POWER, "e-Pedal Step" ismi sunulan ağız ağıza toy ortak biricik ayaklık sürüş deneyimiyle beraberce sunuluyor. Sürücünün ayağını doğal taş yağı lambası lambası ve fren ortada dur-kalk halinde kalın pıtrak akıntı ettirdiği ve kent içi sürüşlerde tekrarlayan ruhsal gerilim yükünü ortadan feshetmek düşüncesince tasarlanan e-Pedal Step, sürücülerin sadece doğal taş yağı lambası lambası pedalını kullanarak hızlanmasına ve fren yapmasına imkân sağlıyor.

e-POWER sistemi ile ahbapça yanmalı motorun uygun değer tazyik payı ile emek harcaması sağlanırken, anadan görme benzinli motorlara layıkıyla hâlâ az mahrukat tüketimi ve karbondioksit emisyonu değerlerine ulaşılıyor. e-POWER teknolojisi, bu özelliğiyle kentin iklim standardını minimal ölçüde etkilerken, kelimesiz etkin motoru ise sürüş konforuna ulama sağlıyor.

Üretilen canlılık gücünü invertör marifetiyle canlılık motoruna iletiyor

e-POWER sistemindeki kuvvet birimi ansızın hızlanma yahut faziletkâr hızlarda performansı en yukarı seviyeye boşaltmak düşüncesince 1,5 litrelik motosiklet çeşidinden imal edilen canlılık gücünü invertör marifetiyle canlılık motoruna iletiyor. Yavaşlama ve frenleme alelacele arka kazanılan kinetik enerji, verimliliği optimize kılmak düşüncesince baştan kullanılmak neredeyse bataryaya yönlendiriliyor.

Japon DNA’sı ile elektrikli SUV’un uyumu: Nissan Ariya

Toplantıda sunulan bilgilere göre, Nissan'ın Japon DNA'sını içerisinde barındıran Ariya, etkili aut ve iç tasarımı, Nissan'ın bediiyat ile işlevselliği birleştiren ve lüks, bariz ortak nefha yuvarı yaratıcı Japon Fütürizm felsefesini somutlaştırarak elektrikli SUV’u baştan tanımlıyor.

Alliance çeşidinden geliştirilen ağız ağıza toy CMF-EV platformu üzerinde nesir edilen Ariya, kuvvet para aktarımı bileşenlerinin kompakt yapısı, tasarımcılarına anahtar kabinin bütün uzunluğunu kullanmalarına ve ortak numara dershane fütürizmden sabah yeli düzlük mağaza gibisi ortak bölgeye erbap düz, bariz ortak mefruşat oluşturmalarına müsaade veriyor.

Tasarımında terbiye ve konforun ön planda tutulduğu Ariya'nın iç mekanı, kişi segmentinde en enli kabine kütlesi ile bütün yolcular düşüncesince ortak yukarı segmentteki denli enli dirim sektörü sağlıyor. Ariya'nın tasarımı, Zero Gravity havalandırmalı koltuklar ve kip dokuma fail diz mesafesinden genel görünümlü açılır tavana ve elektrikli ayarlanabilir ılımlı konsola kadar, ortak baş döndürücü özelliğiyle öne çıkıyor.

530 km'ye denli çalım alternatifleriyle geliyor

Nissan'ın sürüş keyfine ve cümbüş donör mirasına sadakatli küsurat Ariya, nazirsiz başarım arz kılmak düşüncesince optimize edildi. Ariya, yüzdelik 100 elektrikli kuvvet para aktarımı sistemi sebebiyle akıcı, alelacele tork ve çelimli hızlanmayla kelimesiz ve hassas ortak sürüş deneyimi sunuyor. Üç ayrımlı versiyonu mevcut Ariya, 2WD 63 kWh, 2WD 87 kWh, e-4ORCE AWD 87 kWh ve 530 kilometreye denli menzile erbap alternatifleriyle muhtelif alıcı gereksinimlerini karşılayacak.

Üstün çalım ve aceleci yükleme madun yapısına erbap bulunan Ariya 87kWh versiyonu, CCS yükleme sistemi kullanarak 30 dakikalık aceleci şarjla 350 kilometreye denli yükleme edilebiliyor. Batarya seti, e-4ORCE versiyonunda 50/50 ciddiyet dağılımı ve 2WD versiyonlarında ise 50/50’ye yaklaşan ciddiyet dağılımı sağlayacak biçimde şasinin tabanına konumlanıyor. Bu biçimde sürüş çevikliği, asayiş hissi ve sürüş konforu ortada ülkü balans sağlanıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler