USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Necati Ateş: 'Bunları söyleme hakkına sahip değilsin!'

Galatasaray Yardımcı Antrenörü Necati Ateş, maçın hakemi Zorbay Küçük ile yaşanmış olan hadiseler ilgilendiren olarak, "'Senin oyuncun bana şarlatan diyor'. Hangi sınır ile bunu söyleyebiliyorsun. Değil Galatasaray futbolcusuna, Türk futbolunda tek futbolcuya hakeza kelimeyi ya

Necati Ateş: 'Bunları söyleme hakkına sahip değilsin!'
19-12-2021 00:14
Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Galatasaray evinde karşılaşmış olduğu Medipol Başakşehir ile 1-1 berabere kaldı. Maçın arkası sıra planlı matbuat toplantısında açıklamada mevcut Galatasaray Yardımcı Antrenörü Necati Ateş, "Genç oyuncularımızla yola bitmeme edip, onları doğrultmak düşüncesince gelişigüzel şeyi yapacağız. Oyun gücü bizi bahtiyar ediyor. En baş döndürücü şut atan, en baş döndürücü gol konuma giren takımız. Maalesef içeriye atamıyoruz. Galibiyetler gelecek. Biz ortak dizi yakalayacağız. Oynadığımız aldatmaca bizi bahtiyar ediyor" niteleyerek konuştu.

Maçın hakemi Zorbay Küçük ile yaşanmış olan vakalarını özetleyen Ateş, "Bir hakemin gücü yahut silahı kartları. Oyuncularımızdan birisi hata ortak obje yaparsa kartını çıkarır gösterirsin. Daha değişik yaparsa al eke gösterirsin. Bir hakem; ismi Zorbay Küçük. Kendisi benim yüzüme, oyuncuma doğrusu televizyonda da görünüyor. 'Go (Git) lan', her insanın yanından itebilmek düşüncesince 'lan' kelimesini kullanıyor. Oyuncumun bunu bana söylediğinde, kılıç oyuncumuza tasdik ettiriyoruz. Duydunuz mu kulaklarınızla diyoruz, 4-5 pare oyuncum 'evet' diyor. Ben bunu hakeme söylediğimde, 'Senin oyuncun bana namussuz diyor'. Hangi sınır ile bunu söyleyebiliyorsun. Değil Galatasaray futbolcusuna, Türk futbolunda tek futbolcuya hakeza kelimeyi yargıcı kullanamaz. Varsa sıkıntın kartını gösterirsin.

Bunları söyleme hakkına sahip değilsin. Biz hesabını özlük içimde veririz. Biz bunu hakeme yahut Türkiye Futbol Federasyon'a matematik özgülemek mecburiyetinde değiliz. Kimseye bunun hesabını sormuyoruz. O denli baş döndürücü canımız yandı ki çalı üstündeyiz. Ya da bu gücü nereden alabiliyor ki 'senin aktör köksüz söylüyor' diyebilecek kadar. Arkasında nite ortak erk yahut erk var. Bunlardan çevre ukubet yiyoruz. Tahrik ediyorsunuz hocamızı. Ondan sonraları konuştuğumuzda 6-7-8 maç. Temsilci bunların hepsini duydu. Biz bu cezalar yerken, onlar nite ukubet ile gönül rahatlığı karşıya kalacaklar. Temsilci gelişigüzel şeyi telefonuyla çekiyor. Başka diyaloglarda üstü caba geliyor. 'Sarı kartı ne devir verecektin kaleciye geç kaldın' diyoruz. 'Onu ortak sonraları karşılaşma veririz' niteleyerek küçümseme geçiyor. Kavgaya gelmiş. Bu aşikar görünüyor" halinde konuştu.

Oyun içinde de sistemi değiştirdiklerini tabir fail Necati Ateş, "Bazen ikiz santrfora dönüyoruz. Oyuncu değişikliklerin karşılığını alıyoruz Türkiye Ligi'nde ve Avrupa'da. Daha fazlasını yapmamız lazım. Girdiğimiz pozisyonları gole çevirmemiz lazım. O denli baş döndürücü çalışıyoruz ki maatteessüf maçta yapamamaları beni baş döndürücü üzüyor. Onları ileriye iletmek düşüncesince elimizden mevrut gelişigüzel şeyi yapıyoruz. Böyle bitmeme edeceğiz" dedi.

"TFF'ye kendisi ile ilişik şikayette bulunacağız"

Arda Turan ile yargıcı Zorbay Küçük ortada yaşananları düşüncesince ise Ateş, "Arda karşılaşma bittikten sonraları ortak itirazda bulundu. Arda'nın dediği söz şuydu, 'Kaleciye nite bu denli geç soluk eke gösterdiniz hocam' diye. Hakemin dediği söz şu; 'Ne yapacaksın, pabuç mı fırlatacaksın bana.' Böyle ortak yargıcı bu kelimeyi nite kullanabilir. Arda Turan'ın Galatasaray'a, Türk futboluna verdiği hizmetlerin altında ezilirsin, bu kelimeyi kullanırsan. Bu kelimeyi istimal hakkına sahip değilsin. Biz TFF'ye kendisi ile ilişik şikayette bulunacağız. Biz bu cezaları yerken kendisi ukubet kayıt mi bakalım? Geçmişte düdükleri astırılan hakemler oldu. Her muhtelif şikayetimizi yapacağız. Kendi içimizde hesabımızı görürüz. Konunun takipçisiyiz" ifadelerini kullandı.

Necati Ateş yarıca maçta sakatlanarak oyundan çıkan Mbaye Diagne'nin durumunun yapılacak tetkiklerden sonraları anlaşılan olacağını söyledi.

Oğuzhan Ort - Ozan Buğra Koşar
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler