USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Müzik öğretmenleri, domates tarlasında keman ve piyano çalıp görümsetme çekti

Diyarbakır'da birlikte araya mevrut öğretmenler, Karacadağ'ın tanıtımı düşüncesince icra ettikleri bestenin klibini, piyano ve müzik aletlerini götürdükleri tarlada işçilerle çekti.

Müzik öğretmenleri, domates tarlasında keman ve piyano çalıp görümsetme çekti
28-10-2021 13:09
Şanlıurfa

Diyarbakır'da ayrımlı okullarda fariza özne müzik öğretmenleri, Karacadağ'ın tanıtımı düşüncesince icra ettikleri bestenin klibini, piyano ve müzik aletlerini götürdükleri tarlada işçilerle çekti.

Şanlıurfa, Diyarbakır ve Mardin üçgeninde arazi meydan 1919 rakımlı Karacadağ, sönmüş volkanik yapısı ve natürel güzellikleriyle dikkati çekiyor.

Karacadağ'ın bu güzelliklerini öncelemek düşüncesince harekete sabık Diyarbakır'daki okullarda vazifeli müzik öğretmenleri, "Emek" adını verdikleri çalgısal bestenin klibini Siverek ilçesinde Karacadağ eteklerindeki domates tarlalarında çekmeye değişmeyen verdi.

Bunun düşüncesince piyano, keman özellikle peyda etmek kabil müzik aletlerini buraya haiz öğretmenler, müşterek taraftan işçilere müzik dinletisi sunarken müşterek taraftan da onların arazi almış olduğu klibin çekimlerini gerçekleştirdi.

Kuru domates sergisinde düzenlenen görümsetme emekleri esnasında etkin işçiler, geçmiş kat yaşadıkları bu dobra anları ölmezleştirmek düşüncesince el telefonu kameralarıyla pırtı dibine aldı.

"Karacadağ'ın güzelliklerini müzikle süsledik"

Müzik grubunun şefi Mahsun Güneş, AA muhabirine, Karacadağ'ın tanıtımını ayrımlı müşterek yolla hazırlamaya çalıştıklarını söyledi.

Bunun düşüncesince Karacadağ'ın güzelliklerini müzikle buluşturduklarını tamlayan Güneş, "Karacadağ'ın güzelliklerini müzikle süsledik diyebiliriz. Bir taraftan da tarlada etkin kişilerin emeklerini müziğimizle birleştirdik. Çok dobra sahneler ortaya çıktı. Tarlada ve sergide çalışanlar da bu bir hale aşırı sevindi. Bazıları geldi aşırı bahtiyar olduklarını söyleyip videoteyp çekti, birileri da gelip bizlere zevcelik etti." dedi.

Besteyi Karacadağ düşüncesince hazırladığını dile getiren piyanist Barış Bayram da buranın semt düşüncesince şişman müşterek bolluk bulunduğunu tabir etti.

Buradaki güzelliklerin kendilerine esin verdiğini aktaran Bayram, şöyleki bitmeme etti:

"Karacadağ'ın eteklerindeki domates tarlaları, kurutmalık sergilerde aşırı dobra sahneler bulunduğunu ayırt ettik. Daha sonraları oraları şahsen görelim istedik ve çıkıp gezdik. Karacadağ'ı gezdik, orada etkin kişilerin domates tarlalarındaki emeklerini gördük. Ben de o müşterek şeyler oluştu ve beste yapacağım dedim. Çok dobra hissiyat yaşadım ve hakeza müşterek beste ortaya çıktı. Bunu da her insana gösterelim istedik, alanlarda çekimler yapalım, kişilerin hakkında terini, alın terini her insana gösterelim istedik. Bunun düşüncesince eserimizin adını 'Emek' koyduk. Çekimlerine başladık, şu an finiş evresinde ve aşırı mutluyum. İnsanlara bu alanı ifşa etmek ve yansıtmak istiyoruz. Özellikle Karacadağ'ı yeğleme etmemizin nedenlerinden bir tanesi de parlak müşterek ambiyansı var. Dağın o parlak görüntüsü bizi cezbetti. Çekimlerimizi bitirip klipimizi tamamladığımızda işçilere de bağış etmiş olacağız."

Bayram, Diyarbakır'daki birtakımı zamanı sahaların tanıtımı amacıyla besteler hazırladığını da laflarına ekledi.

"Buradaki kişilerin hikayelerini aktarma etmek istedik"

Klibin yapımcısı ve yönetmeni Halil Aygün ise Karacadağ'ın kendine katışıksız doğasının bulunduğunu söyledi.

TRT iç yapımlar kadrosu namına alanda dokümanter çekimleri yaparken domates tarlalarına denktaş geldiklerini ve hâlâ sonraları alanı müzikçi arkadaşlarına kaynak ettiğini özetleyen Aygün, şöyleki konuştu:

"Barış'a bu mevzudan bahsederken lansman düşüncesince görümsetme yapılması düşüncesi ortaya çıktı. Hemen müşterek im besteledi ve kılıç de çekimlerine başladık. Karacadağ'ın icap müşterilerini icap doğası gerekse de coğrafyası olsun bizim düşüncesince aşırı önemlidir. Çünkü Şanlıurfa, Diyarbakır ve Mardin'i bağlayan müşterek benek konumunda. Bir apayrı ayrıcalığı ise kendine katışıksız lezzetlerinin olmasıdır. Gerek görüntülerimizde olsun icap klipte olsun bunları şahıslara aktarma etmek istedik. Açıkçası Karacadağ'ın doğasını az buçuk hâlâ şahıslara ifşa etmek istedik. Burada yaşayanların hikayelerini aktarmayı gaye edindik."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler