USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

'Mutlak kulak' Deniz Örak, adlı sanlı piyanistlerle oyunluk kabul etme hedefinde

Hatay'da canlı görmez Deniz Örak, elan 4 yaşlarındayken ayırt edilen "mutlak kulak" yetisi yardımıyla uluslararası başarılara imza attı.

'Mutlak kulak' Deniz Örak, adlı sanlı piyanistlerle oyunluk kabul etme hedefinde
16-12-2021 12:39
Hatay

Hatay'da, doğadaki frekansların ne müzikal sese ilişik bulunduğunu farklılık edebilen "absolut kulak" şekilde da bildik "mutlak kulak" kabiliyetine ehil âmâ 13 yaşındaki Deniz Örak, uluslararası başarılarının sayısını arttırmayı ve adlı sanlı piyanistlerle oyunluk edinmeyi hedefliyor.

Prematüre doğan ve kuvözdeki hayat savaşı esnasında görme yetisini kaybeden Örak'ın, daha 4 yaşlarındayken "mutlak kulak" şekilde bildik hususi müşterek yetiye ehil bulunduğu ortaya çıktı.

Dünyaca adlı sanlı piyanistlerin çalmış bulunduğu eserleri rahatlıkla yürütme edebilen, duyduğu herhangi müşterek parçayı çelimsiz müddette piyanonun tuşlarına dokunarak seslendiren Örak, 4 yaşından buyana konserler verip uluslararası ödüllerle başarısını taçlandırıyor.

Örak, adlı sanlı piyanistlerle ayrımsız sahneyi kırışmak ve dünyasını aydınlattığı piyanosuyla engellilere kalıp kazanmak istiyor.

Deniz Örak, AA muhabirine, piyano çalmayı baş döndürücü sevdiğini ve tuşların başına geçtiğinde kendisini bulduğunu söyledi.

Gününün iri bölümünü piyano başlangıcında geçirdiğini anlatım fail Örak, "Piyano çalarken baş döndürücü iri afiyet alıyorum, Türk Marşı'nı ve Chopin, Schubert, Mozart ve Fazıl Say'ın eserlerini çalmayı baş döndürücü seviyorum. Sahnede olmak, dinleyenlerin alkış sesini işitmek beni baş döndürücü bahtiyar ediyor." dedi.

"Deniz'in bulunan gelişimini piyano üstünden sürdürmeye çalışıyoruz"

Anne Nursel Bayramoğlu Örak da, kendisinin de müessis üyesi bulunduğu hususi müşterek okulda 6. dershane eğitimi gören oğlunun ayrımsız vakitte müşterek piyano öğretmeniyle musiki derslerine bitmeme ettiğini belirtti.

Oğlunun eksiksiz yaşamını piyano dair düzenleme etmeye çalıştıklarını özetleyen anayasa Örak, şu halde bitmeme etti:

"Deniz'in bulunan gelişimini piyano üstünden sürdürmeye çalışıyoruz. Yaşam koçuyla bu yaşta alması müstelzim derslerimizi onun alabileceği halde namına aktarıyoruz. Ayrıca Braille alfabesi üstünden kıraat yuvarlak çalışmasını da bitmeme ettiriyoruz. Henüz müşterek çocukken hayat koçunun farklılık etmesiyle doğrudan hususi derslere başladık. Zaten 6 maaş müşterek öğrenimden sonradan Deniz geçmiş konserini verdi. O bizlere müşterek ışıktı, müşterek umuttu ve doğrudan bunu değerlendirdik."

Örak, devir içinde oğlunun baş döndürücü sayıda organizasyondan dinleti düşüncesince çağırma aldığını dile getirerek, "Deniz, Uluslararası Pera Piyano Festivali'nde şu anayasa derece 3 kere yarışmaya karışma he ve herhangi müşterek daim ödülle döndük. Bu bizim düşüncesince baş döndürücü kalburüstü müşterek etap ve derece zira Deniz'in geçmiş kere uluslararası müşterek uzman kitlesinin uğrunda başarısı resmi müşterek halde doğrulama edildi." diyerek konuştu.

Oğlunun başarıları kendisince bilgelik sağlayan anayasa Örak, şunları kaydetti:

"Deniz, İngiliz Kraliyet Müzik Okullarının (ABRSM) kullanışlı piyano branşında 3 düzey ansızın atladı. O da baş döndürücü değerliydi ve semt birincisi şekilde yüksek başarı belgesiyle ölçüm edildi. Bu da Deniz'in bu yolda ilerlemesi hesabına bizi de onu da daha da ümitlendirdi, daha da çelimli kıldı.

Bu yolda ilerlerken Deniz hesabına değerli, güçlü, sanata bedel sağlayan esame ve bu hafi eksik kabiliyetleri açığa çıkarabilecek kalburüstü insanlarla bu yolda yürümeyi baş döndürücü isteriz. Bu manada Deniz bu işe aç. 'Daha baş döndürücü ne yapabiliriz?' derdindeyiz. Bu manada bizlere uzatılacak herhangi müşterek sevinçli ele tığ de el çekmek isteriz. Bu zanaat topluluğu baş döndürücü büyük, baş döndürücü güçlü. Deniz'i duysunlar isterim, beraberce kalburüstü isimlerle oyunluk almasını da isterim. Deniz'i iri sahnelerde, baş döndürücü iri kitleler karşısında manzara ediyorum ve göreceğime inanıyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler