USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Müslüman bulunan 10 İngiliz geldikleri Konya'da önsezi komple anlamış olur yaşadı

Diyanet İşleri Başkanlığının koordinesiyle Türkiye'ye mevrut 10 İngiliz Müslüman, Konya'da gördükleri misafirperverlikten baş döndürücü etkilendiklerini söyledi.

Müslüman bulunan 10 İngiliz geldikleri Konya'da önsezi komple anlamış olur yaşadı
18-09-2022 14:02
Konya

İngiltere'de canlı ve İslam'ı seçen 10 kişi, Diyanet İşler Başkanlığının koordinesinde planlı "Experience Islam in Konya" projesine başvurdu.

Yapılan konuşma ve seçmelerde Türkiye'ye gelmeye doğruluk kazananlar, Konya'da Büyükşehir Belediyesinin de katkısı ile ağırlandı.

Eğitim ve seyahat programı içeren projede, aralarında eczacı, psikoterapist ve hoca kadar türlü dizge gruplarındaki İngilizler, ortak İslam ülkesinde yevmiye yaşamı müşahede olanağı buldu.

Kentteki zamanı ve dini merkezleri gezen ve İslam sanatlarını tetkik fırsatı bulan İngilizler, toy girdikleri dinin esaslarını da dalında bilirkişi akademisyenlerden öğrendi.

"ABD ve Avrupa'da toy Müslüman bulunan kardeşlerimizi çağırma ediyoruz"

Konya Müftüsü Ali Öge, AA muhabirine, kente mevrut yabancıların şehri ve kültürünü takdim etmek düşüncesince izlence düzenlediklerini söyledi.

Proje kapsamında toy Müslüman bulunan ecnebi konuklara 8 günce izlence düzenlendiğini özetleyen Öge, şunları kaydetti:

"10'arlı grupla Amerika ve Avrupa'da toy Müslüman bulunan kardeşlerimizi çağırma ediyoruz. Burada ortak hafta kalıyorlar. Buradaki zamanı ve dini bölgeleri görüşme ediyorlar. İngiltere'den mevrut kardeşlerimize İslam sanatı, zamanı ve uygarlığı ile hadis, değerlendirme ve Kur'an-ı Kerim sahalarında bilirkişi hocalarımız ibret veriyor. Çok güzel, coşku meşbu ve dişi ortak program. Misafirlerin de aşırı kıvançlı bulunduğunu görüyorum."

İngiltere'nin Nottingham kentinde canlı Philip Collins (50), Müslüman olmayı yeğleme etmesiyle hayatında nice şeyin değiştiğini dile getirdi.

Emlak şirketinde hoşgörülü adına etkin Collins, şu şekilde konuştu:

"Her şeye ehil olduğum şekilde hayatımda ortak şeyin yokluğunu daim hissettim. Mutsuz hissediyordum. Nottingham'da Müslüman biraz kişiyle tanıştım. Güzel ortak iletişimim he ve onların dinini alçalma ettim. Bana Kur'an-ı Kerim verdiler, okudum. Şüpheci biriyim lakin Kur'an-ı okudum ve inandırma oldum. Hemen tanıklık getirdim ve elhamdülillah Müslüman oldum. İslam ile aradığım gerçeği buldum. Çok elan güzel insanoğlu olma uğrunda şişman farklılık oldu. Yaklaşık 18 ay evvel İslam'ı ikrar ettim."

Türkiye'ye ikinci el geldiğine yer veren Colins, "Türkiye'deki gelişigüzel şeye az elan aşırılmış oldum. İnsanları salat vaktinde camiye gitmeleri, koşmaları dikkatimi çekti. Konya'da da İslam'ın izlerini görmek, durumunda araştırmak harika. Bu programla İslam üzerine aşırı ortak tomar bilim edindim. İnanılmaz yararlı oldu. İslam sanatlarının hayatıma şişman tesiri oldu." sanarak konuştu.

"İslam ümmetiyle tanışıklık yönünde aşırı mutluyum"

İngilizce öğretmeni Louısa İsabelle Fenton (40) da benzeyen etrafında Müslüman arkadaşları olduğunu, İslam'a etraflıca süredir alçalma duyduğunu kaydetti.

Çevresindeki Müslümanların nezaketi ve saygısının kendisini etkilediğine ayraç fail Fenton, "İslam felsefesi ve inancına değgin araştırmalarım oldu. Bundan etkilendim ve tahminî 2 sene evvel Müslüman oldum. Ailem de bahtiyar oldu, olumsuz tepkileri olmadı. Bu programa başvurduğumuz düşüncesince şanslıyız. İslam ümmetiyle tanışıklık yönünde aşırı mutluyum. Buradaki ilgiden ve misafirperverlikten ötürü gözlerim yaşarıyor." ifadesini kullandı.

Psikoterapist Tımothy Masters (41) ise üç ay evvel İslamiyet'i seçtiğini söyledi.

Müslüman olmasının 20 yılı ortak tomar ortak sürenin kararı bulunduğunu özetleyen Masters, "Bu süreçte birtakım semboller gördüm. İslami öğrenime ehil olmadığım düşüncesince bunların ne işe yaradığını anlamadım. Müslüman arkadaşlarımın ağır katkısı oldu. Bu sene ramazan ayında oruç tuttum. Yetişkin bir tanesi adına İslam'ı ikrar ettim. Kalbime mevrut bu göstergesi protesto etmek adına bu yaşımda İslam'ı seçtim." sanarak konuştu.

Masters, tinsel huzura kavuştuğunu vurgulayarak, "Mahalle camisinde Müslüman oldum. Yatsı namazıydı, mortocu Müslüman olacağımı söyleyince şaşırdı. Şehadet getirdikten sonraları çevredeki Müslümanlar beni kucakladılar, sarıldılar, kutlama kartı ettiler. Böyle ortak şeyi on paralık kestirim etmiyordum. Yoğun, hissî anlamış olur yaşadım. Çok bahtiyar oldum." dedi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler