USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Munir Mohamedi: 'En az gol yiyen takım olarak çıkışımızı sürdüreceğiz'

Spor Toto Süper Lig'de minimum gol yiyen ekipler ortada arazi düzlük Hatayspor'un kalecisi Munir Mohamedi, ligin sonlarına akla yatkın da minimum gol yiyen takım olarak çıkışlarını devam etmek istediklerini söyledi. Hatay'da olmaktan bahtiyar olduğunu, futbolu Hatayspor'da da bıra

Munir Mohamedi: 'En az gol yiyen takım olarak çıkışımızı sürdüreceğiz'
25-11-2021 13:06

Süper Lig'de 13 hafta fiktif ile 26 puanla ikinci tam toprak düzlük Hatayspor, kalesinde görmüş bulunduğu 10 golle Konyaspor ile beraberce ligin minimum gol yiyen takımları ortada toprak alıyor. Bu sezonki çıkışını ve doruk takibini sürdüren bordo-beyazlı ekibin kalburüstü kalecisi Munir Mohamedi bu başarının takım olmaktan geçtiğini söyledi.

32 yaşındaki Munir Mohamedi şimdi evvela de Türkiye'den öneri aldığını belirterek, “2018 Dünya Kupası'ndan sonraları biraz Türk takımından öneri aldım. Ama İspanya'daydım, kontratım vardı, özlük şehrime yakındım. Orada şen olduğum düşüncesince kalmayı yeğleme ettim” dedi.

Faslı kaleci, takım biçiminde savunma hatlarını korudukları takdirde kalburüstü olacaklarını belirterek, “Tabi ki elleme gidiyoruz. Ligin minimum gol yiyen takımıyız ancak bunu bana bağlamamak lazım. Çünkü bunu takım olarak yapabiliyoruz. Sadece defanstan, kaleciden değil forvetten başlamış olan savunma kurgusu bu. Ama oyuncuların yapması müstelzim bunlar, ellerinden geleni yapıyorlar. Çünkü ne denli takım biçiminde savunma hatlarını korursak o denli kalburüstü oluruz. Bunu çabucak bana bağlamamak lazım. Ayrıca şayet hakeza bitmeme edersek ligin sonlarına akilane minimum gol yiyen takım çıkışımızı sürdüreceğiz. Böyle de bitmeme yol açmak istiyoruz” sanarak konuştu.

"Avrupa'ya kullanmak istiyoruz"

Geçen vakit Avrupa'ya fazla andıran olduklarını ancak kaçırdıklarını tamlayan Munir, bu vakit Avrupa kupalarına kullanmak istediklerini söyleyerek, şu şekilde bitmeme etti:

“Tabi ki Avrupa'ya kullanmak istiyoruz. Geçen vakit fazla yakındık gitmeye ancak gidemedik. Şu anda evvela gayemiz piyasa haset Sivasspor maçında galip gelmek. Maç karşılaşma gidersek hedefimize şimdi fazla yaklaşırız. Tabi ki takım olarak Avrupa'ya kullanmak istiyoruz. Hatayspor ve taraftarlarına dobra ortak öykü keyiflendirmek istiyoruz. Geçen yıl kıyısından döndük, gidemedik. Bu yıl kullanmak istiyoruz. Çünkü stadımızda da dobra ortak alım var. Takım biçiminde çalışıp, ligi en elleme yerde bitirip, Avrupa'ya kullanmak istiyoruz. Zaten bunu da arkadaşlarımızla konuşuyoruz.”

"Hatay'da olmaktan fazla mutluyum"

Munir Mohamedi karı ortamı bulunduğu devir başarının geldiğini ve Hatay'da olmaktan bahtiyar bulunduğu belirterek, “Burada olmaktan, Türkiye'de, Hatayspor'da olmaktan dürüstçe söyleyebilirim ki fazla mutluyum. Çünkü burada dışarıda rahatım, taraftarımızın ilgisi, takımın ilgisinden çevre kendimi evimde denli hissediyorum. Bu da sahaya yansıyor. Antrenmanlar elleme geçtiğinde, dışarıda bağ gördüğünde, karı ortamı bulunduğu devir muvaffakiyet geliyor. Gelecek planlamamla ilişik olarak burada da bitirebilirim ancak şu anda fazla ortak bilinçlilik söyleyemem. Türkiye'de olmaktan fazla mutluyum" açıklamasını yaptı.

Türkiye'de yemeklerde baş döndürücü çeşni kullanıldığını, kilogram almamak düşüncesince buna özen ettiğini ve en fazla künefe yemeyi sevdiğini tamlayan Munir, “İspanya ile Türkiye'yi aşındırmak dair karşılaştırırsak Türkiye'de baş döndürücü çeşni kullanılıyor. Çok muhtelif baharatları var. Tabi ego aşındırmak dediğim devir buna özen etmem lazım, daim havale verdiğimiz devir yahut aşındırmak istediğim devir baharatsız ve kedersiz olsun sanarak daim bunları söylüyorum. Çünkü bunlara özen etmem gerek, bunlara özen etmezsem stabil kilogram alırım. Ama ego otantik olarak Arabım. Arap olduğum düşüncesince annemde evde Arap mutfağını meydana getirdiği düşüncesince birbirine fazla yakın. Hatay'ın yiyeceklerini fazla beğeniyorum. Birçok sevdiğim aşındırmak mevcut ancak en fazla beğenerek yediğim künefe” dedi.
Faslı ağ bekçisi, Türkçe olarak "merhaba, nasılsın, gel, görüşürüz, günaydın" denli kelimeleri öğrendiğini de laflarına ekledi.

Gökhan Aklan
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler