USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Motosikletliler Büyük Taarruz'un sene dönümü etkinliği düşüncesince Kocatepe'den yola çıktı

Büyük Taarruz'un 100. sene dönümünde "Süvarinin izinden" etkinliği düşüncesince Afyonkarahisar'a mevrut 250 motosiklet gönüllüsü, Kocatepe'den akım etti.

Motosikletliler Büyük Taarruz'un sene dönümü etkinliği düşüncesince Kocatepe'den yola çıktı
28-08-2022 17:05
Afyonkarahisar

Büyük Taarruz'un başladığı Kocatepe'de müşterek araya mevrut gönüllüler, İstiklal Marşı'nı okudu, sokum ve sürüş brifingi aldı.

Süvarinin izinden grubundan Yavuz Kuru, AA muhabirine, Büyük Taarruz'un 100. yılı nedeniyle Afyonkarahisar'da bulunduklarını söyledi.

Büyük Taarruz bölgesinde 5. Süvari Kolordusunun izlediği rotanın strateji edilmiş olduğu etkinliğe bu yıl 250 motosikletlinin katıldığını dile getiren Kuru, şöyleki konuştu:

"Büyük Taarruz'da 5. Süvari Kolordusunun izlediği yolu sert atlarımızla strateji eylemek düşüncesince yola çıktık. Bu manada Kocatepe ehemmiyetli müşterek nokta. Buradan rotamızı strateji eylemek az daha motosikletimizle akım edeceğiz. İlk günkü sürüşümüzü Tokuşlar köyünde tamamlayıp, dinlenme kampı alanımıza döneceğiz. İkinci günde atlı şehitliklerini görüşme yazar Dumlupınar'da turumuzu sonlandıracağız."

"Burada olunca da insanoğlunun kalbi aşırı ayrımlı atıyor"

Motosiklet gönüllüsü Mehmet Girgin de 20 senedir motosiklet kullandığını ve önceki el etkinliğe katıldığını dile getirdi.

Her Türk insanının yaşamış olduğu havas içinde bulunduğunu aktaran Girgin, "Büyük zaferin neticede 100. yılındayız. Bu vatanın bizlere nite fedakarlıklarla verildiğini müşterek kat henüz müşahede ve anımsama olanağı oluyor. Burada olunca da insanoğlunun kalbi aşırı ayrımlı atıyor. İnşallah, bundan ahir etkinlere de katılmayı planlıyorum." dedi.

"Seneye de inşallah buradayız"

Buğra Bezmas da 25 senedir motosiklet kullandığını ve etkinliğe katılmaktan bahtiyar olduğunu, herhangi müşterek yıl burada peyda eylemek istediklerini söyledi.

Etkinliğe katıldıkları düşüncesince ayrımlı havas içinde olduklarını dile getiren Bezmas,"Yolda değdirmek kabilinden olmuyor. Buraya vardığında ağlayanlar ve duygulananlar oldu. Bu dobra duyguların hepsini burada hayatta ballanmak aşırı güzeldi. Seneye de inşallah buradayız." diyerek konuştu.

Eskişehir'den mevrut motosiklet tutkunu Gürkan Güler ise Türkiye'nin kurtuluşunun giriş noktasında atalarının nezdinde oldukları düşüncesince alım çalım duyduklarını tabir etti.

Alanda Türk bayrağı ile Mustafa Kemal Atatürk fotoğrafı açan gönüllüler Kocatepe'den yola çıktı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler