USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Milli haltercilerin gözü Avrupa Şampiyonası'nda olacak

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü, "Tiran'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda hanımlarda ve baylarda behemehâl madalya alacağız ancak madalyanın rengiyle ait müşterek nesne söyleyemem." dedi.

Milli haltercilerin gözü Avrupa Şampiyonası'nda olacak
02-05-2022 12:05
Ankara

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü, 25 Mayıs-5 Haziran tarihlerinde Arnavutluk'un başkenti Tiran'da yapılacak Avrupa Halter Şampiyonası'nda madalya beklentilerinin faziletkâr bulunduğunu söyledi.

Milli takımın Avrupa Şampiyonası'na tedbir dönemini AA muhabirine değerlendiren Ünlü, "Tiran'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda hanımlarda ve baylarda kesinlikle madalya alacağız ancak madalyanın rengiyle ilişik birlikte bilinçlilik söyleyemem." dedi.

En ehemmiyetli hedeflerinin olimpiyat madalyası olduğunu, ancak öncesinde katıldıkları rastgele şampiyonadan da madalya kazanmayı istediklerini aktaran Ünlü, "Kadın sporcularımız Konya'da, eş sporcularımız ise İzmir'de baş döndürücü ağır halde hazırlandı. Hepsi inşallah madalya hedefiyle çıkacak, kusursuz grup kıymetlendirmek istiyoruz ancak önceliğimiz madalya amacı bulunan sporcularla yarışmaya katılmak." niteleyerek konuştu.

Federasyon yönetimine geldikten sonradan tedariksiz birlikte halter ekibi bulduklarını tamlayan Ünlü, laflarını şu halde sürdürdü:

"Özellikle eş takımımız birlikte iki sporcunun haricinde tek amade değildi. Kadınlarda az buçuk hâlâ apiko birlikte grup vardı. Hem sportmen bununla birlikte çalıştırıcı arkadaşlarımız özveren birlikte halde kamplarımıza katıldı. Büyük birlikte çabayla ve disiplinli birlikte halde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu anda hem hanımlarda hem baylarda Avrupa Şampiyonası'na hazırız."

Sporcuların sonuç durumlarının ölçülebildiğini özetleyen Ünlü, "Kadınlarda 45 kiloda Şaziye Erdoğan ve Cansu Bektaş'tan, 55 kiloda Sümeyye Kentli, Ayşegül Çoban Başol üzere geçmişinde başarılarla kırcı sporcularımızdan elbette ki beklentim var. Gençlik olimpiyatları şampiyonu Dilara Narin, Dilara Uçan, Cansel ve Aysel Özkan kardeşler, Melike Günal, Sera Yenigün... Bunların bütünü tecrübeli sporcularımız. Eğer antrenmandaki derecelerini müsabakaya yansıtırlarsa değerli olacaklarını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"Erkek ulusal takımımızda da amacı faziletkâr sporcularımız var"

Erkek ulusal haltercileri de değerlendiren Ünlü, "Erkek ulusal takımımızda da amacı faziletkâr sporcularımız var. Avrupa şampiyonu Muhammed Furkan Özbek hakkıyla baş döndürücü yetenekli, baş döndürücü başarılı. Aynı sürede Hasan Fehmi Güneş, Muammer Şahin var. Erkek ulusal takımımız da kamplarda hakkıyla baş döndürücü çalıştı. Özverili faaliyetlerinden çevre kendilerine teşekkürname ediyorum. Hepsinin amacı madalya, inşallah onlar da Avrupa'da dobra neticeler elde edecek. Antrenmanlarda dökmüş oldukları alın terlerinin karşılığını da alacaklar." halinde konuştu.

Ünlü, ulusal haltercilerin Avrupa Şampiyonası'ndaki rakiplerinin doğrudan elden muhtemelen olduğunu, sporcuların da Türkiye'yi en elleme halde asimilasyon eylemek düşüncesince çalıştığını dile getirdi.

Halterde etraflıca süredir olimpiyat madalyasının gelmediği ve dünkü Naim Süleymanoğlu, Halil Mutlu üzere şampiyonların elbette yetişeceğine müteveccih istifham hesabına de Ünlü, şunları söyledi:

"Halterde eski yıllara baktığımız devir başta de Naim Süleymanoğlu'nun Türkiye'ye gelmesinden ve 1988 olimpiyatlarından sonradan çıta elbette ki yukarılara akilane tırmanmaya başladı. Daha sonradan Halil Mutlu katıldı. Sonra Nurcan Taylan, Taner Sağır geldi. Çok ehemmiyetli başarılar elde edildi. Özellikle Türk halterinde 2004 Atina Olimpiyatlarında 3 haltercimizin değerli madalya kazanması, orada Halil Mutlu, Nurcan Taylan ve Taner Sağır'ın değerli madalya ile kürsüye çıkması, Sedat Artuç'un tunç madalya alması, Reyhan Arabacıoğlu'nun hâlâ sonradan mevrut birlikte tunç madalyası... Bunlar Türk halteri alegori alım çalım donör birlikte tabloydu. Gönlümüz Naim Süleymanoğlu, Halil Mutlu, Taner Sağır, Nurcan Taylan üzere sporcular esermek istiyor. Zaten misyonumuz ve hedefimiz de bu."

"Bütün çalışmalarımız 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na yönelik"

Devletin sportmen ve spor tesislerine baş döndürücü ağır yatırımlar yaptığını aktaran Ünlü, "Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri açıldı. Bu merkezlere şu anda eksiksiz branşlara birlikte istem var. Hem aileleri çocuklarını oraya atmak düşüncesince iri birlikte güç sarfiyat ediyor hem çalıştırıcı arkadaşlarımız sporcularını birlikte an yaşlanmış olimpik ekibe sokup, olimpik takımla hazırlanmalarını istiyor. Devletimiz spor yönünde iri birlikte atak içine girdi. Her devir çalıştırıcılık yıllarımdan buyana de şurası söyledim 'TOHM, Türk sporunda birlikte devrimdir'. Çünkü hakeza degaje manada birlikte plan tek devir yapılmadı. Sayın Cumhurbaşkanımızın spor asıllı olmasından çevre birlikte avantajımız var. Gençlik ve Spor Bakanımıza baktığınız devir katkısız olsunlar en sonuç örneğini olimpiyatta gördük. Her müsabakaya gitti. Sporcularla adeta orada kendisi de yarıştı. Bakan yardımcılarımız tek yersiz durmuyorlar. Bütün mesailerini Türk sporuna ve Türk gençliğine adamış insanlar." değerlendirmesinde bulundu.

Bütçelerinin de devletten alındığını hatırlatan Ünlü, "Bu olanakları tanıdıkları bulunan devletimize gönül rahatlığı bizim de özveren birlikte halde üzerimize sakıt rolü alegori getirmemiz lazım. Gece gün bu arada çalışmamız lazım." niteleyerek konuştu.

Avrupa'daki mücadelenin peşi sıra evren şampiyonasında, İslami Dayanışma ve Akdeniz oyunlarında da başarıyı yakalayacaklarını tamlayan Ünlü, "Biraz yorulacağız ancak neticede misyonumuz Türk halterinin çıtasını yükseltmek." ifadelerini kullandı.

Bazı üniversitelerle keyif protokolü imzaladıklarını da hatırlatan Ünlü, "Bütün çalışmalarımız 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na yönelik. Özellikle olimpik kadroda mevcut sporcularımızı uygun izlem ediyoruz. Sağlık kontrollerini, eksiksiz ölçümlerini, bundan sonradan ilmî birlikte emek vermek içre yapıyoruz. Her birlikte sporcumuzun olimpiyatlara en elleme halde hazırlanması düşüncesince çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler