USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Milli Eğitim Şurası'nda önerisi bildirme edilen liseliden 'öğrenci komisyonu da kurulsun'

Öğrencilere elektronik beyin ve tablet kadar teknolojik aletlerde ihsan indirimi sağlanmasına bağlı önerisi 20. Milli Eğitim Şurası'nda oy birliğiyle bildirme edilen ortaöğretim talebesi İsmet Çağrı Kızılağıl, Şura'da mektepli komisyonu kurulmasını istem etti.

Milli Eğitim Şurası'nda önerisi bildirme edilen liseliden 'öğrenci komisyonu da kurulsun'
04-12-2021 14:01
Ankara

Öğrencilere elektronik beyin ve tablet kabilinden teknolojik aletlerde bağış indirimi sağlanmasına bağlı önerisi 20. Milli Eğitim Şurası'nda oy birliğiyle ikrar edilen ortaöğretim talebesi İsmet Çağrı Kızılağıl, Şura'da mektepli komisyonu kurulmasını arzu etti.

Milli yetişek sistemi düşüncesince başvuru kararları ikrar etmek kıl payı 7 sene aranın peşi sıra birleşen Milli Eğitim Şurası'nda örgen kendisine oy ita hakkı maruf öğrenciler, komisyonlarda gır alarak fikir ve önerilerini sundu.

Öğrenciler ortada toprak meydan Aselsan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9. dershane talebesi Kızılağıl'ın, evvel umumi heyet kapanış programında dile getirdiği, öğrencilere elektronik beyin ve tablet kabilinden teknolojik aletlerde bağış indirimi sağlanması önerisi dikkati çekti.

Bu önerisi oy birliğiyle ikrar edilen Kızılağıl, doğacak zamanlarda düzenlenecek şuralardaki hususi his komisyonları ortada çabucak öğrencilerin toprak almış olduğu ortak komisyonun olması talebinde bulundu.

"Genel Kurul'da önerimizi dile getirmemiz sansasyonel oldu"

Kızılağıl, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, dostlarıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 20. Milli Eğitim Şurası'nın açım törenine katıldıkları düşüncesince bahtiyar bulunduğunu söyledi.

Burada Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile tanıştığını, başkaca "Mesleki Eğitimin İyileştirilmesi" hususi his komisyonuna örgen kendisine katıldığını özetleyen Kızılağıl, "Çok güzeldi açıkçası, 20. Milli Eğitim Şurası'na eklenmek aşırı şişman ortak deneyimdi bizim için." dedi.

Kızılağıl, komisyonda biricik on paralık incelenen 30'u fazla maddeyle ilgilendiren dershane arkadaşı Recep Avşaroğlu ile tavsiyeler sunduklarını belirterek, "Liyakata mebni ortak yetişek sisteminin yapılması, cümle liselerindeki öğrencilere bilimsel niteliği olan dersler açısından varlıklı ortak kere haritası izlenmesi kabilinden önerilerimiz oldu. Ama evvel Bakan Bey ile konuşmamız aşırı epey elan sansasyonel oldu." niteleyerek konuştu.

Komisyon çalışmalarında öğrencilere elektronik beyin ve tablet kabilinden teknolojik aletlerde bağış indirimi sağlanmasına bağlı öneriyi sunmadıklarını ve bu başvuru kararını Genel Kurul'da dile getirdiğini aktaran Kızılağıl, şu şekilde bitmeme etti:

"Bu öneriyi dile getirince aşırı epey ehemmiyetli oldu. Sonuçta 'eğitimde punt eşitliği' anne temasında toplanıyoruz ve uygulayım bilimi bu bağlamda aşırı epey önemli. Bu ülkede az bütçeli aileler de var. Onların da teknoloji, bilgisayar, telefon kabilinden şeylere kavuşması gerekiyor. O manada da o öneriyi sundum ve katkısız olsun sayın Bakan'ımız oylattı. Tabii oy birliğiyle ikrar edilince ego de aşırı bahtiyar oldum. Genel Kurul'da önerimi sunacağım devir ortak telaşe yaşamadım zira tığ de yetişek toplumunun içerisindeyiz. Sayın Bakan'ımız da elhak görüşlerimizi dile getirebileceğimizi oldukça koca ortak dille bizlere açıkladı. Sağ olsun bizlere dayanak noktası verdiler. Sayın Bakanımıza teşekkürname ediyorum. Bize gır hakkı verdi."

"Elektrik elektronik mühendisi kazanmak istiyorum"

Kızılağıl, şuraya topu topu paydaşların katılımının öğrenciler açısından aşırı ehemmiyetli bulunduğunu vurgulayarak, "İnşallah gelecekte ayrı ortak mektepli komisyonu açılmasına müteveccih ortak ümidim, inancım mevcut ki bu da aşırı elleme olur. Ayrı ortak mektepli komisyonunun açılıp orada da o kararların değerlendirilmesi ve sonra öğrencilerin de elan aşırı gır hakkı olması elleme olur." değerlendirmesinde bulundu.

Okulunda mesleksel imkanların bulunduğunu ve nice işini telefonunda yapabildiğini tabir fail Kızılağıl, şunları kaydetti:

"Öncelikle elbette bu okulu seçmemde mühendis olma hayalim sansasyonel oldu. Elektrik elektronik mühendisi kazanmak istiyorum. Buradan da görüyorsa Selçuk Bayraktar'a aşırı dostça selamlarımı iletiyorum. Bize gerçekten aşırı beklenti donör şeyler var. SİHA/İHA'lar, geliştirdiğimiz nice plan var. Bu manada yalıtım elektronik mühendisi kendisine gelecekte defans sanayiinde gösteriş ikrar etmek istiyorum. Sonrasında da ayrımsız sürede şairlik ve benzerleri onun kabilinden belli başlı birtakımı hedeflerim var. Ama daim Türkiye'nin, vatanımızın, bayrağımızın yararına işler gerçekleştirmek istiyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler