USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Milli bilardocu Arzu Gök'ün gayesi hanımlarda evren zirvesi

Kadınlar 3 Bant Bilardo Şampiyonası'nda ikinci kere Türkiye birincisi bulunan Arzu Gök, "Dünya şampiyonu bulunan avrat bilardocumuz yok. Bunu başaran önce avrat peyda etmek istiyorum." dedi.

Milli bilardocu Arzu Gök'ün gayesi hanımlarda evren zirvesi
15-02-2022 12:31
Ankara

Ankara'da 12-13 Şubat'ta planlı şampiyonada komünist madalyanın sahibi bulunan Arzu Gök, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, güzeşte yıl ara ayında planlı Kadınlar 3 Bant Bilardo Şampiyonası'nda da birincilik kürsüsüne çıktığını anımsatarak, "Mayıs ayında Belçika'da Avrupa Şampiyonası var. Orada hâlâ ilkin Gülşen Değener böke olmuştu. Uzun senelerdir bizde böke bulunan yok. Bu şampiyonaya katılıp dobra müşterek baş gerçekleştirmek istiyorum." niteleyerek konuştu.

Bilardoya 28 yaşlarında müşterek arkadaşının yönlendirmesi yardımıyla başladığını özetleyen Arzu, şunları aktardı:

"12 senedir bu sporu yapıyorum. En madun seviyeden başlayarak baş döndürücü şükür bugünlere geldim. Ben 2006 senesine derece Ankara'da yaşıyordum, babamın hastalığı zımnında türkiye Giresun'a taşındık. Babam rahmetlik olunca da orada kaldım. Giresun'da iken ego 'bir şeyler yapmalıyım' dedim kendime ve spor hazırlamaya değişmeyen kıldım. Çünkü 7 yaşından bu yana sporla uğraşıyordum. Daha ilkin uçan top ve dövüş sporları yapmıştım. Rahmetli emektar il mümessili Rahmi Kırdemir beni bilardoyu heveslendirme etti. İlk gittiğim turnuvada bilardo sporuna fanatik kaldım. Herkes baş döndürücü disiplinli oynuyordu. O gündüz 'ben bu sporu başarırım' dedim ve öylelikle başladım. Dünya şampiyonu bulunan avrat bilardocumuz yok. Bunu başaran geçmiş avrat edinmek istiyorum"

"Bilardo baş döndürücü ağırbaşlı dikkat toplaşımı müstelzim müşterek spor"

Milli bilardocu Arzu Gök, bilardonun zihnî nice faydası bulunduğunu belirtti.

Bilardonun satrançtan matematiğe, fizikten geometriye baş döndürücü sayıda disiplini zarfında barındırdığına dikkati çekici Arzu, "Bir atletizm dalındaki derece ihtimal koşmuyorsunuz fakat masada sonsuz aritmetik yapıyorsunuz. Bilardo baş döndürücü ağırbaşlı dikkat toplaşımı müstelzim müşterek spor. Rakibiniz çelimli de olsa cılız olsa kendinizle ilişik bazısı şeylerin disiplinini gelmek zorundasınız. Bunların hepsini zarfında barındıran müşterek riyaziye oyunu."

"Hamileyken bilardo turnuvalarına katıldım"

Milli sportmen Arzu Gök, bilardoya başladıktan sonradan bu branşın kendisi düşüncesince müşterek tutkuya dönüştüğünü söyledi.

Bilardonun Türkiye'de hâlâ baş döndürücü gelişme göstermesi düşüncesince en herşeyden ilk olarak negatif göz açısının değişmesi icap ettiğini vurgulayan Arzu, "İlk bilardoya başladığımda yadırgandım. Hatta o devirde ego hamileydim ve hamileyken turnuvalara gittim. Bundan çevre eleştirildim. Ama tek biçimde vazgeçmeden kızımı sırtıma sarıp idman yaptım masada. Bunun gururla yaptım. Pes etmedim. Başaracağım dedim. Çünkü biliyordum başardığımda hacısı hocası o başarıyı sahiplenecekti." değerlendirmesinde bulundu.

Kadınlara ve başta gençlerin kendilerine güvenmeleri, çalıştıklarında başaramayacakları müşterek obje olmadığını vurgulayan ulusal bilardocu, şöyleki bitmeme etti:

"Gençlere tavsiyem şu. Kötü akımları bulunan çoluk çocuk var. Aile yaşamı bulunan dallar var. Evet aileyi kimesne seçemiyor. Bende seçemedim. Ben önemsiz yaşta evlatlık tahsil edilen müşterek insanım. Bunu da gururla söylerim. Aileyi seçemeyiz ihtimal fakat zat hayatımızı seçebiliriz. Bir yere giderken ne derece tökezliyorsanız yolun böylecene dobra müşterek yere çıkacağınıza inanın. Yeter ki azmedin, baş döndürücü çalışın."

"Semih Saygıner bilardonun Türkiye'de yaygınlaşmasına şişman yardım sağladı"

Arzu Gök, Avrupa ve evren şampiyonu ulusal bilardocu Semih Saygıner'in baş döndürücü hürmet duyduğu ehemmiyetli müşterek kişi bulunduğunu söyledi.

"Semih Seminer eşittir birlik müşterek hırs" diyen Arzu, laflarını şöyleki tamamladı:

"Semih Saygıner diyince aklıma mevrut geçmiş sözcük bu. Hayatını bu spora adamış müşterek isim. Kendisi müşterek idol. Türkiye'de bilardonun bu derece prezante olmasında Semih Saygıner'in baş döndürücü şişman müşterek yardımı var. Çok hürmet duyduğum müşterek isimdir kendisi. Rakibim Gülşen Değener de baş döndürücü komünist müşterek isimdir. Kendisi 15 senedir yukarı caba bilardonun şampiyonuydu. Kendisini geçmiş el güzeşte yıl müşterek maçta yakaladım. Gülşen Değener'i yendikten sonradan finali kazanacağımı anlamıştım. İlk Türkiye şampiyonluğumdu. Çok bahtiyar olmuştu. Son meydana getirilen şampiyonayı geçmiş aşamasını da kazanarak ikinci kat Türkiye şampiyonu edinmek benim düşüncesince şişman gurur. Bu arada sponsoru sıfır müşterek sportmen isterse Real Madrid'de olsun tek obje kazanamaz. Ben çabucak bu işi yapıyorum. Mesleğim bu. Dolayısıyla müzahir desteği benim düşüncesince baş döndürücü önemli. Bizler derece sahalarında kıymetli sporcuların medyanın desteğine de gereksinimi var. Tek arzum ülkemin bayrağını arsıulusal arenada dalgalandırarak ülkemi en dobra biçimde temessül etmek."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler