USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Milli basketbolcu kariyerinin akıbet maçına çıktı

Basketbol kariyerini Türkiye-Polonya ulusal maçı öncesindeki organizasyonla yöntemince noktalayan değerli ulusal sportmen Şaziye İvegin, “Çok jübileler gördüm. İnsan duygusallaşıyor. İlk kat ‘Bıraktım' niteleyerek söyleyiş ediyorum. Çok zor” dedi.

Milli basketbolcu kariyerinin akıbet maçına çıktı
15-11-2021 00:14

Kariyerinde 300'ün üstünde resmi ulusal pik çıkan, arsıulusal arenada nice muvaffakiyet canlı ve basketbolseverlere tattıran Şaziye İvegin ulusal ekibi ve basketbolu bırakmasının peşi sıra duygularını, kariyer planlamasını ve eş basketboluna ilişkin beklentilerini paylaştı. Avrupa Basketbol Şampiyonası Grup Elemeleri Türkiye-Polonya maçı öncesinde parkeye gelmiş şekilde spora vedasını özne görmüş geçirmiş emektar yiğit ağlamamak düşüncesince kendini baş döndürücü güç tuttuğunu, kadro dostlarını da tembihlediğini ancak vedaların baş döndürücü güç bulunduğunu belirtti.

Basketbolu özleyeceğini kail ulusal sportmen İvegin, “Kariyerimde baş döndürücü derinliğine müddet basketbol oldu. Tutkuyla ve isteyerek oynadım. Aslında 2 yıl geçmiş bırakmıştım hemen pandemi dolayısıyla hakeza ortak aranjman yoktu. Bu aranjman düşüncesince Türkiye Basketbol Federasyonu'na ve bizlere ev sahipliği özne İzmit Belediyesi'ne de teşekkürname ediyorum. Benim düşüncesince baş döndürücü duygusaldı. Kızlara maçtan geçmiş ‘Ağlamayın' demiştim hemen onlar benden geçmiş duygusallaştılar. Kendimi baş döndürücü güç tuttum.

Her biriyle baş döndürücü güçlü, sert ve kalburüstü ortak bağımız var. Çok iyi fasile olduk. 25 salname kariyerim süresince hepsi kadro arkadaşlarımla, koçlarımla lisan bağımız oluştu. Bana dayanak bulunan yöneticilerime, koçlarıma, kadro arkadaşlarıma ve bizi herhangi ortak maçımızda destekleyen, dualarıyla yanımızda bulunan basketbol severlere, spor severlere, Türk halkına baş döndürücü teşekkürname ediyorum. İlk el bıraktığımı söyleyiş ediyorum. Çok zor. Onun haricinde baş döndürücü ortak tomar sporu bırakan şahısların jübilesine emsal geldim. İnsan baş döndürücü ortak tomar duygusallık yaşıyor. Özlüyor. 1 yıl sonraları da olsa, 10 yıl sonraları da olsa insanoğlu basketbolu seyrederken içimde ortak coşku ve kımıltı olacak. Bugün de var, erte da olacak" dedi.

“Yine basketbolun içre kalacağım”

Basketbolu bırakmasının peşi sıra kariyer planlamasından da bahseden ulusal basketbolcu İvegin, “Çok iri tecrübelerim ve kazanımlarım oldu. Basketbol, bana maddesel tinsel baş döndürücü bilinçlilik verdi. Artık arka ifa tarihi bulunduğunu düşünüyorum ve bunu gerçekleştirmek istiyorum. Kazandığım, yaşadığım herhangi ortak iyi şeyin elan fazlasını dünkü nesillere, canlı kızlarımıza keyiflendirmek düşüncesince elimden geleni, bana sakıt rolü gerçekleştirmek istiyorum. Yine basketbolun içre durmak istiyorum, kalacağım da. Çok bilinçlilik kazandım. Çok elan güzellerini yaşayabiliriz. Gençlerimiz arkadan geliyor. Bence gençlerin az buçuk dayanak ve cesarete gereksinimleri var. Biz de elimizden geleni yapacağız” sanarak konuştu.

“Türk halkı baş döndürücü gıllıgışlı kuşak izledi”

Türk halkına seslenen ve desteklerini tek devir eş basketbolundan esirgememelerini talip Şaziye İvegin, “Oynayarak olmasa fark dışardan yapacağımız işlerle bire ortak tadı alacağımı düşünüyorum. Oynamak baş döndürücü keyifliydi. Ama birilerinin oynamasına, başarılar kazanmasına okazyon olmak, onlarla baş başa bu mutluluğu berhayat olmak da baş döndürücü elan dörtköşe olacak. Türk halkı baş döndürücü gıllıgışlı ortak kuşak izledi. Bundan sonrası düşüncesince de; bire ortak desteği sürdürmeleri, bizimle bu arada bire ortak yolda bitmeme etmeleri gerekiyor. Bizde bugünkü gençlerin geçmiş olduğu dönemlerden geçtik ve hemen sonra iri başarıları yakaladık. O nedenden dolayı desteklerini katiyen esirgemesinler. İzlemeye, maçlara gelmeye bitmeme etsinler. Basketbol onlarla o derece iyi ve dörtköşe ki onlar yapılmaksızın baş döndürücü ortak tomar dörtköşe olmuyor. Kızlarımızın ailesine çağırmak istiyorum; kızlarımızın basketbolun içre olmalarını baş döndürücü isterim. Onların hayatına, içtimai hayatlarına, fasile hayatlarına basketbol baş döndürücü iri kazanımlar verecek. Emin olsunlar hem iş hayatlarına, hem fasile hayatlarına baş döndürücü iyi düzen, ilgi gelecek. Çok severek, bahtiyar namına oynadım. Sıra canlı kızlarımızda. Cesarete gereksinimleri var. Yanlarında olsunlar. Bizler de tecrübelerimizle onlarla olacağız" biçiminde konuştu.

Gönül Efe – Fehime Kartal – Mustafa Taşören

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler