USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Mete Gazoz Spor Kompleksi açıldı

Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, "Mete Gazoz’un başarısı, Türkiye’de okçuluk düşüncesince aşırı iri menfaat sağladı. Çok henüz bir tomar gencin bu başarının elde edilmektedir bulunduğunu görmesini ve okçuluğa yönelmesini sağladı." dedi.

Mete Gazoz Spor Kompleksi açıldı
03-11-2021 18:05
İstanbul

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye okçuluk tarihinin evvel olimpiyat giranbaha madalyasını ele geçiren Mete Gazoz'un adının verildiği Pendik Güllübağlar Mahallesi'ndeki spor salonunun açılışı gerçekleştirildi.

Mete Gazoz Spor Kompleksi'nin açılışına, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı ve Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Pendik Kaymakamı Hülya Kaya, AK Parti Pendik İlçe Başkanı Ali Şirin ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılışta mütekellim Bilal Erdoğan, ehemmiyetli müşterek tesisin kazandırıldığını belirterek, "Türkiye düşüncesince elbette ki bu olimpiyatların en ehemmiyetli anısı bizim açımızdan Mete’ydi. Tabii ki Buse Naz kızımız da iri heyecan yaşattı lakin ağababa sporumuzda olimpiyatlarda evvel madalyamızı aldık, giranbaha namına aldık. Öyle müşterek spor dalı ki madalya almak, giranbaha madalya almak, kaç yarışmanın yegâne atışa kalmış olduğu müşterek branş. Mete kardeşimiz, 365 günün 350 gününde çalışan, ailesinden uzakta ulusal kadro kamplarında devir geçiren, günde 7-8 vakit çalışan, 500-600 ok atan müşterek kardeşimiz." ifadelerini kullandı.

Mete'nin üç yaşından bu yana okçuluğa yaşamını adadığının altını çizen Erdoğan, "Mete, anası ve babasıyla okçuluğun içinde. Babası Metin Gazoz Bey, Okçular Vakfı'mızın kuruluşundan buyana tanıdığımız, orada emeği olan, hala federasyonda görevli, şahıs spor kulübü bulunan biri. Mete’nin anası kulübün başkanı. Böyle müşterek adanmışlık başarıyı getiren. Mete Gazoz’un başarısı, Türkiye’de okçuluk düşüncesince bizlere baş döndürücü iri çıkar sağladı. Çok hâlâ müşterek tomar gencin bu başarının elde edilebilmektedir bulunduğunu görmesini, baş döndürücü hâlâ müşterek tomar gencin okçuluğa yönelmesini sağladı." halinde konuştu.

Pendik'te okçuluk çalışmalarına levent boylu süredir bitmeme ettiğini aktaran Bilal Erdoğan, şunları söyledi:

"Pendik Belediyemiz, kâffesi Pendiklilere ok attırmış müşterek belediyemiz. Bu hâlâ baş döndürücü çocuğun okçulukla dek etmesini, hâlâ yeteneklilerin öne çıkması sağlıyor. Gençliğimiz düşüncesince Mete müşterek gösteriş model. Çalıştığınız, azmettiğiniz devir başarının geleceğinin gösteriş modeli. Öyle müşterek sürede yaşıyoruzki insanoğlu birtakım şeylere havadan yoldan erişeceğini sanıyor. Bunlar müşterek camianın çürümesinin göstergesidir. Çalışarak elde edilmiş başarının en doğru, en helal muvaffakiyet bulunduğunu tanıtmak, bildirmek açısından Mete’nin başarısı baş döndürücü önemli. İnşallah gençlerimize sağlam olacak. Yaşı baş döndürücü genç, levent boylu seneler olimpiyatlarda ülkemizi anabolizma edecek ve bizlere kaç madalyalar kazandıracak. Pendik Belediyesine Mete’nin ismini yaşattığı, gençlerimize müteveccih kütüphanesinden, spor merkezine bu icraat düşüncesince teşekkürname ediyorum."

"Güçlü müşterek gençlik, sporda, eğitimde, kültürde gençliğimize oluşturulan bu düzlük baş döndürücü ehemmiyetli lakin yerlilik ve millilik evlatlarımızın içre eğer olmazsa bu emeklerimiz ayrıksı ülkelerin hizmetlerine heba olabilir." sanarak mütekellim Erdoğan, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Maalesef ülkemizin baş döndürücü ehemmiyetli terbiye müesseselerinde yetişen çocuklarımızın, maatteessüf yerlilik, millilik duygusundan uzaklaşabildiğine de tanık oluyoruz. Bir taraftan elleme eğitimli, kuvvetli gençlerimizin olması düşüncesince çalışacağız, müşterek taraftan da bu vatana, bu millete, bu mirasa ve bu geçmişe bağlı, hâlâ çelimli müşterek geleceği nesir etmenin kararlılığı içre gençleri yetiştirmeliyiz. O devir memleketimiz hâlâ da güçlenecek, hâlâ iri hedeflere yönelecek. Bu hemen memleketimiz değil evren düşüncesince önemli. Dünyada müddet revan zulümler, ülkemizin, Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki zulümlere dirlik duruşu toy müşterek nesne değil. Cumhurbaşkanımızla baştan küllerinden alevlenen, ecdadımızın yaşattığı müşterek şey. Biz çelimli olduğumuz zaman, hâlâ baş döndürücü mazlumun birlikte duracağız, hâlâ baş döndürücü zulme engel olacağız. Bu bizim DNA’mızda bulunan müşterek şey. Bu milletin tarihinden gelen, karakterinde bulunan müşterek şey. Bunu keyiflendirmek kâffesi gençlerimiz düşüncesince ulvi müşterek görevdir. Buna müteveccih kâffesi çalışmalarda emeği güzeşte her insana teşekkürname ediyorum. Bu tesisin yararlı kademli olmasını diliyorum. Mete kardeşime de bugün geldiği düşüncesince teşekkürname ediyorum."

"Bana bu gururu yaşattığınız düşüncesince baş döndürücü teşekkürname ederim"

Mete Gazoz, Pendik'teki tesise adının verilmesinden çevre alım çalım duyduğunu belirterek, "Olimpiyat şampiyonluğunu hemen ego yapmışım üzere gözüküyor lakin işin özü hakeza değil. Ben hemen olimpiyat şampiyonluğunu anabolizma fail kişiyim. Başarının peşinde müşterek güruh insan var. Burada baş döndürücü iri ve dobra spor kompleksine benim adımın verilmesi bire müşterek sürede bu olimpiyat şampiyonluğunda oranı bulunan her insanın adının verilmesi ve onları gururlandırmasıdır. Bu nedenden dolayı Pendik Belediye Başkanımıza teşekkürname kılmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Bir ahacık kalburüstü iktisap kılmak düşüncesince o işi sevmenin icap ettiğinin altını çizen Mete, "Yaptığınız işi bayıla bayıla ve istekle gerçekleştirmek gerekiyor. En önemlisi de disiplinli ve baş döndürücü müşterek tomar idman gerekiyor. Çok müşterek tomar disiplinli idman sizi değme devir herkesten fazladan çıkartır ve sizin yapmış olduğunuz fedakarlıkların behemehâl karşılığını alırsınız. Tıpkı bizim aldığımız gibi. Bana bu gururu yaşattığınız düşüncesince baş döndürücü teşekkürname ederim." halinde konuştu.

Törende, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Mete Gazoz ve Bilal Erdoğan'a bağış arz etti.

Okunan duanın ardından, doğranan kurdele ile spor salonunun açılışı gerçekleştirildi.

Açılış törenini ardından, konuklar spor salonunu gezdi. Bilal Erdoğan ve Mete Gazoz ilkin basket oynadı, arkası sıra da ok atışı gerçekleştirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler