USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

'Metaverse'nin Türkiye'deki paydaşları Meta İnovasyon Buluşması'nda birlikte araya ge

Meta, xtopia ve Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle yaşama geçirilen Meta İnovasyon Buluşması, İstanbul'da düzenlendi.

'Metaverse'nin Türkiye'deki paydaşları Meta İnovasyon Buluşması'nda birlikte araya ge
05-10-2022 15:02
İstanbul

Meta'dan meydana getirilen açıklamaya göre, buluşma, iş dünyasından önde mevrut isimlerin, yöntem yapıcıların, zımni üreticilerinin ve medyanın katılımıyla Zorlu PSM'de gerçekleştirildi.

Etkinlik, "metaverse"nin Türkiye'deki geleceği, sunmuş olduğu potansiyeller ve gelecekte asliye sektörlere tesirini ele düzlük nice panele ev sahipliği yaptı.

Etkinlikte paylaşılan verilere göre, "metaverse" değerli ortak biçimde geliştirilirse, 2035 yılına derece Türkiye ekonomisine 37,5 bilyon dolar ulama sağlayabilecek. Paylaşılan gayrı bilgilere layıkıyla ise münteşir yerine geçer ve ehemmiyetli seviyede ayırt yaratabilen ortak "metaverse" peydahlamak düşüncesince bilgelik ve haberleşme teknolojilerine ağırbaşlı oranda envestisman yapılması gerekiyor. Ayrıca etkinlikte, Türkiye'deki işletmelerin sayısal becerilerinin şimdi da ortak tomar gelişebileceği ve yöntem yapıcılar ve düzenleyicilerin, kompetitif ortak "metaverse" ekosisteminin geliştirilmesinde ehemmiyetli ortak gösteriş oynayabileceği vurgulandı. Türkiye'de "metaverse" fırsatlarından faydalanması beklenen anahtar sektörler ise dağınık ve e-ticaret, eğitim, hars ve turizm, aldatmaca ve e-spor yerine öne çıkıyor.

Açıklamada, toplantıdaki değerlendirmelerine arazi sunulan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, değişen teknolojinin şişman ortak çabucak değiştiğini, bu durumun insanoğlu yaşamına etkilerinin de görüldüğünü tabir etti. İnternetin bu değişim işlemi hızlandırdığını, "metaverse"nin ise bu değişimin eriştiği sonuç derece bulunduğunu vurgulayan Sayan, "Ancak bu değiş burada kalmayacak. 2035 ve ötesinde 'metaverse'nin şimdi da şişman ve cümbüş donör kullanma alanlarını göreceğiz. "Metaverse", sosyalleşmeden ticarete, tahsilden sanata nice noktada bitmeyen olanak sağlayacak." değerlendirmesinde bulundu.

Sayan, Cumhurbaşkanlığı Dijital Ofisi'nin önderliğinde bu mevzularda çalışmalara bitmeme ettiklerini belirterek, şöyleki bitmeme etti:

"Bu imkanlar hem acemi işletmelerin oluşmasına, hem de bulunan işletmelerde değişimine olabilirlik sağlayacak; ilkin oyun, e-ticaret, bankacılık ve dağınık iktisap etmek neredeyse hepsi sektörleri kapsayacak. Bu evrede şurası önemle tabir etmeliyim ki 'metaverse' beraberce geliştirilmeli ve mesul ortak biçimde düz yazı edilmelidir. Eminim ki 'metaverse' ekonomisi gelecekte Türkiye'nin antipatik güçlerinden biri olacak. Ülkemiz sayısal oyunlar sektöründeki tecrübesini, talimli insanoğlu kaynağını, azmini 'metaverse' teknolojileri dalında da kullanacak ve sayısal oyunlar dalında gösterdiği başarıyı ve yakaladığı ivmeyi hepsi paydaşlarla teşrikimesai içerisinde 'metaverse' teknolojileri dalında da gösterecektir."

"Teknolojinin hemen tüketicisi değil, ayrımsız sürede üreticisi olmayı hedefliyoruz"

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır ise konuşmasında, teknolojik gelişmelerin, insanoğlunun sınırlarının ötesine mürur arayışıyla ortaya çıktığını kaydetti. "Metaverse"nin de bunun ortak yansıması bulunduğunu vurgulayan Kacır, "Değişimin şahsen ortamında iktisap etmek ortak taraftan uyarlama gerektirse de ortak taraftan yaşamı şimdi dörtköşe ve nefes kesici hayatta kızarmak düşüncesince ortak vesile sunuyor. Türkiye'de sonuç devirde bu bölgede asliye ortak yöntem güdüyoruz, değişen teknolojinin hemen tüketicisi değil, ayrımsız sürede üreticisi olmayı hedefliyoruz. Genç nüfusu delik uğrunda bulundurduğumuzda bu acemi alanlar düşüncesince Türkiye baş döndürücü şişman ortak piyasa iktisap etmek birlikte, piyasanın şişman ortak üreticisi olma potansiyeline sahip. Bu da Türkiye ekonomisi düşüncesince ehemmiyetli neticeler doğurabilir." değerlendirmesinde bulundu.

"Metaverse' on sene içerisinde 1 bilyon insana ulaşacak"

Meta Türkiye Ülke Direktörü İlke Toptaş da "metaverse"nin on sene içerisinde 1 bilyon insana ulaşacağını vurguladı. Türkiye'nin erdemli ve canlı nüfusa sahip, büyüyen ve büyümekte bulunan ortak piyasa bulunduğunu tabir fail Toptaş, verilerin, Türkiye’deki önemsiz işletmelerin yüzdelik 77'sinin 2021 senesinde işletmelerini kurarken Facebook’tan faydalandığını gösterdiğini kaydetti. Toptaş, evren genelinde ise 210 milyondan ortak tomar insanoğlunun Facebook üstünden Türkiye’deki ortak işletmeyle bağlanak kurduğunu belirterek, "Bugün burada türkiye düşüncesince acemi istihdam alanları ve iş fırsatları yaratış potansiyeli sunacak 'metaverse' terimini uzun boylu konuşabildiğimiz ortak düzlük yarattığımız düşüncesince baş döndürücü mutluyuz. Önümüzdeki on sene ortamında global yerine 3 trilyon dolardan ve Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye'de 360 bilyon dolardan ortak tomar değere ehil olabilecek ortak potansiyelden bahsediyoruz. Biz de Meta olarak, Türkiye'nin 'metaverse'yi hızlıca benimsemesi ve bu bölgede prodüktivite göstermesi düşüncesince çalışmalarımıza bitmeme edeceğiz." ifadelerini kullandı.

xtopia kurucusu Lalin Akalan ise, "metaverse"nin çabucak gündemde bulunan ortak terim biçimine geldiğini, önceki kat esas zamanlı ve ortaklaşa ortak biçimde global ortak mahsul ihya sürecinde olunduğunu anlattı.

Program kapsamında düzenlenecek ikinci aktiflik bulunan Ancient Futures Sergisi 14 Ekim Cuma haset xtopia, Meta ve Kültür ve Turizm Bakanlığı teşrikimesai ile Arkeoloji Müzesi'nde gerçekleştirilecek. Yaratıcı ekosistemden davetlilere hususi etkinlikten öne çıkan icraat ortada projection mapping, kudret performansı ve müzenin aut yüzeyini kaplayacak ortak türkü enstalasyonu bulunuyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler