USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Metaverse-Paralel evren

Dijital Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Prof.Dr. Tuncay Dilci, metaverse teknolojisini koşut evren kendisine nitelendirilip oluşturulmak maksut malta eriği düzenine özen çekti.

Metaverse-Paralel evren
31-01-2022 09:29

Dijital Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Prof.Dr. Tuncay Dilci, sonuç günlerin en pop mevzularından bulunan metaverse ile ilişik nazarıitibar çeken açıklamalarda bulundu. Dilci metaverse teknolojisini koşut evren şekilde nitelendirip riskli yanları ve oluşturabileceği fırsatlara değindi.

Dilci bu platformda meydana getirilen alıntı ve satımların türel ortak döşeme ve altyapısı olmadığını belirterek, “Sanal halkçı söyleyiş ve uygulamalarla mevhum ortamlardaki yer alıntı ve satışlarıyla ilişik vatandaşlarımızı hatırlatmak isterim. Şu an evren ölçeğinde yahut toptan ölçekte türel döşeme ve altyapısı sıfır bu alışverişler çabucak çökertilebilir, tahribata uğratılabilir. Bu platformlar hacklenmeye makul ortamlardır. Hukuki, bağlayıcı ve zemini sert bulunmadığı düşüncesince az buçuk şimdi titiz davranılmasında yarar vardır. Yangından mülk kaçının üzere ehemmiyetli bölgeler satışa sunuluyor. ‘sende al ‘ politikası ile ortak idrak üstünden maşer coşkuya irsal ediliyor. Kolay saygınlık edinim yöntemi şekilde verilen bu durum, ağız ağıza dirlik çıkmasak da bazı riskleri yanı sıra getirebileceği uyarısını gerçekleştirmek zorundayız” dedi.

“Kanun ivedilikle ihtiyaç”

Hayatımıza toy giren bu uygulayım bilimi ile ilişik kanuncu ortak düzenlemenin aciliyet gerektirdiğini kaydeden Prof.Dr. Tuncay Dilci, “Siyasal manada da bu uygulamanın toy operasyonel politikalar üretmede ve gine sayısal dünyaya bütünleşmiş ergin söylemler ve kavramlar üstünden yöntem yahut politikaların devreye gireceğini söyleyebiliriz. Yeni ortak dirim tanımlaması ve buna ilişkin yasama-yürütme kavramlarında güncellemelerin yapılması gerekebilir. Dijital hayattaki bedel ve normların türel ortak zeminde baştan ele katılması ve toptan ölçekte ortak grup bağlayıcı kanunların ve düzenlemelerin yapılmasına acele gerekseme bulunduğunu söyleyebiliriz” dedi.

“Görme engelliler görebilir, yatalaklar dünyayı gezebilir”

Dilci, Metaverse değişen teknolojinin riskli yanlarının indinde bazı fırsatlar da sunabileceğinin altını çizerek görmeyenlerin görme, yatalakların ise dünyayı seyran fırsatı bulabileceğini söyledi. Dilci, “Sağlık açısından, bellek noro-link açısından ihtimal de giderek cezaevi fonksiyonlarının ortadan kaldırılarak fidan bellek ile müşahede imkanının 3D uygulamaları ile gerçekleşebileceğini söyleyebiliriz. Yatalak hastaların uzağa gidememe yerinde bu uygulayım bilimi üstünden dünyanın değme kısmını görebileceği, mevhum dünyada yaşayabileceği olanak ve fırsatları da yanı sıra getirebilir. Tabii ki hakeza güzellikleri de vardır. Hareketsiz dirim biçimini de yanı sıra getirmiş bulunduğu düşüncesince aniden his krizi sorunları, emboli yahut çağ pıhtılaşması sorunları ve baş döndürücü coşkuya ilişkin aniden ölümler olabilir. Çünkü adrenalin düzeyinin erdemli bulunduğu ortak içerikte sunabilmektedir. Bu manada keyif açısından hem fırsatları bununla beraber negatif etkileri yanı sıra getirmektedir” dedi.

"Her güzeşte gündüz yaşamımıza az buçuk şimdi girecek"

Dilci, bu toy evren düzeninin etkilerinin yaşamda gündüz geçtikçe artacağını da belirterek, “İnsanların toplumsal yönünü aracısız etkilemektedir. Dünyanın değme ne ortak yerindeki insanoğlunun bambaşka ortak yerde mevhum olarak, avatarlar üstünden katılarak buralarda gezinmesi, ortak hulliyat dokunsal veya görsel hissetmelere ilişkin şekilde yaşantısını adrenaline ilişkin toy doyumsama araçlarına dönüştürerek mevhum ortamlarda; 5-G, 5.5-G ve 6-G üzere ilerleyici uygulayım bilimi durumlarında, webin gayrı aşamalarına denli ulaşabilecek toy evren düzeni ve dirim biçimi koşut evrenle yenide olaya müdahale ettiğini ve bu yönü ile simülatif evren anlayışının kişilerin hayatında gündüz geçtikçe artacağını bildirmek mümkün” biçiminde konuştu.

“Dijital nesnelerin bizlere hükmetmesine bariyer olmalıyız”

Dijital Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Prof.Dr. Tuncay Dilci, sayısal nesnelerin kişiye hükmetmesine bariyer olunması icap ettiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“İnanç değerlerimize ilişkin şekilde yaşamımızı insanoğlu şekilde bitmeme ettirme noktasında bu çeşit teknolojileri ve mevhum dünyanın getirmiş bulunduğu olanakları kazanıma dönüştürmenin yayımcı ki sınırı yok. Bir noktada onları ortak taşıt şekilde kullanırken sonra bu vasıtaların bizlere hükmetmesine ve bizi köleleştirmesine dirlik ortak grup tedbirlerin alınması, sayısal nesnelere bağımlı ortak hayatın bu biçimde toy ortak evren düzenine evrilerek bağımlılık içre toy ortak evren oluşturmanın insanoğlu üstünde olumsuzluğunu güçlük olmak hesabına ortak grup realist politikalar ile önlemler almak, inşaların insanoğlu şekilde yaşamlarını bitmeme ettirebilecek bazı özendirici tedbirlerinde alınmasında yarar var.”

Volkan Kaplan - Demet Karakuş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler