USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Metaverse değişen teknolojinin geleceği namına görülüyor

STANDBY ME Ajans Başkanı ve Metaverse Derneği Kurucu Üyesi Yurdakul, metaverse ile ilgili, "Bu acemi teknolojiyi ortak düzen ve ya cümbüş piyasası olmaktan öte, acemi ortak irfan ve transformasyon olanağı namına görmemiz gerekiyor." dedi.

Metaverse değişen teknolojinin geleceği namına görülüyor
11-01-2022 11:23
İstanbul

Meta Üst Yöneticisi (CEO) Mark Zuckerberg'in emektar ismi Facebook bulunan şirketinin adını Meta namına değiştirmesi ile metaverse, evren gündeminde en baş döndürücü konuşulan konulardan bir tanesi durumuna geldi. Konsept, evren kamuoyunda kritik edilmeye bitmeme ederken, metaverse şirketlerinde iri sayılara meydana getirilen arsa satışları da kamuoyunun en baş döndürücü düşkünlük etmiş bulunduğu konuların başlangıcında geliyor.

Konuya değgin STANDBY ME Ajans Başkanı ve Metaverse Derneği Kurucu Üyesi Can Yurdakul, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, metaverse'ün sonuç çağda gündemin yukarı sıralarında toprak aldığını hatırlattı.

Yurdakul, "Metaverse en sade haliyle seyrettiğimiz değil, içindeki evrenlerin hepsinde fiziki doğrusu üç buutlu namına toprak alabildiğimiz borda bordaya teknoloji." diyerek, şunları kaydetti:

"Tıpkı internette ayrımlı değişik siteler yada toplumsal medyada ayrımlı değişik hesapları gezdiğimiz gibi, içinde toprak alan eksiksiz evrenlere üç buutlu namına engelleme olabildiğimiz borda bordaya enformatik evreni. Bu ayrıcalığı sayesinde, netin acemi ve enikonu ümranlı alternatifi namına görülüyor. Çünkü esas yaşamda fiziki namına gerçekleştirdiğimiz iş, eğitim, eğlence, alım satım deneyimlerini VR/AR gözene kabil cihazlarla sayısal namına uç borda bordaya biçimde deneyimlememizi sağlıyor."

"Metaverse değişen teknolojinin geleceği namına görüyor"

Yurdakul, metaverse ile ilişik meydana getirilen çalışmalara değinerek, Amerika, Çin ve İngiltere kabil hayattaki en iri pazarlarda, ayrımlı kuşakların katılımıyla meydana getirilen incelemelerin gösterdiği kıl payı katılanların yüzdelik 93’ünün metaverse'ü değişen teknolojinin geleceği namına gördüğünü belirtti.

Can Yurdakul, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Aynı araştırmaya dahil bulunan şahısların hayatlarının ayrımlı sahalarında uygulayım bilimi ve bilişimle birlikteliği sorulduğunda toplumsal hayatlarının yüzdelik 64’ünün uygulayım bilimi ve bilişime değgin olduğunu, yüzdelik 61’inin barışma kaynağının uygulayım bilimi ve enformatik altyapılarına değgin olduğu, yüzdelik 56’sının yaratıcılığının gine enformatik ve uygulayım bilimi odaklı olduğu, yüzdelik 52’sinin de mutluluğunun teknolojiye değgin bulunduğu ortaya çıktı. Binlerce şeriklik metaverse yatırımı hazırlamaya başladı. Son çağda Çin’de metaverse projesi tescili alan 1.300 bellik olurken Nike, Adidas, Gucci, H&M, Wallmart kabil moda ve dağınık devleri de metaverse yatırımlarını ve projelerini açıklamaya başladı. Popülerliği, popülasyonu ve envestisman acı uç biçimde esneyen metaverse geçenlerde yaşantımızın merkezinde olacak kabil görünüyor."

"Metaverse borda bordaya düzen yada coşku endüstrisi olmaktan öte, acemi borda bordaya sezme ve transformasyon imkanıdır"

Yurdakul, kullananların metaverse ile şehadet edecekleri dönüşümlere dikkati çekerek, "Bu haberi dü boyutlu borda bordaya ekranda arkasında kızarmak yada borda bordaya gazetede kıraat etmek yerine, haberle ilişik topu topu bilgileri, tabloları, fotoğrafları, videoları güya haberin içerisindeymişsiniz kabil dilediğiniz formda tüketebileceksiniz." niteleyerek konuştu.

Can Yurdakul, bu acemi değişen teknolojinin borda bordaya düzen yada coşku endüstrisi olmaktan öte, acemi borda bordaya sezme ve transformasyon olanağı namına görülmesi icap ettiğini söyledi.

Türkiye'nin genel ağ ve taşınabilir kullanımda dünyada geçmiş 3’te toprak aldığının altını çizen Yurdakul, "Türkiye, blockchain teknolojilerine adaptasyonda da dünyada geçmiş 5 abuhava ortada toprak alıyor. Bu uygulayım bilimi ve girişimin ülkemizden çıkışı ve bu dönemdeki koyu nazarıitibar tek de rastlantısal değil." dedi.

Arsalar, NFT’ler ve palavra planlar üstünden meydana getirilen dolandırıcılık

Yurdakul, metaverse’ün insanlığa sağlamış bulunduğu acemi ve doyumsuz sezme imkanının yanı esna tehlikeler de getirdiğini belirterek, ferdî yatırımlarda metaverse’ün koyu gündeminden faydalanan fırsatçılara nazarıitibar edilmesi icap ettiğini vurguladı.

Son çağda yaşanmış bulunan koyu ilgiden kaynaklı altyapısı ve yetkinliği sıfır ad ve kurumlar üstünden ayyarlık vakalarının artım gösterdiğine dikkati çekici Yurdakul, "Özellikle kurumlardan mavera bireylerin arsaları ve NFT’leri envestisman uzlaştırıcı namına değerlendirmesi tabii muhtemel fakat bunu güzel araştırı süreçleri peşi esna micro bütçelerle yapmaları şu çağda onlar düşüncesince elan hesaplı görünüyor." uyarısında bulundu.

Yurdakul, kurumsal şirketlerin da bire borda bordaya riski taşıdığını anlatım ederek, "Bu evrede bire borda bordaya riski şirketler ve markalar da taşıyor. Bu acemi evrende 'ilk' iktisap etmek kalburüstü borda bordaya paye namına görülebilir fakat kalifiye borda bordaya biçimde gerçekleştirilmediği sürece geberik envestisman olmaktan öteye gitmeyecektir. Nasıl anadan görme ve sayısal iletişim araçları iletişimleri düşüncesince reklam ajanslarıyla çalışıyorlarsa, bu acemi uygulayım bilimi kapsamına giren planlar düşüncesince de yetkinliğe erbap metaverse ajanslarıyla emek harcamaları gerekiyor." biçiminde konuştu.

Türkiye’de markalar ve son kullanıcıların metaverse evrenine emniyetli ve üretken biçimde geçişini sağlayacaklarının altını çizen Yurdakul, şunları kaydetti:

"Güvenlik ve yaratıcılıktan katiyen ödün vermeyeceğiz. Türkiye’deki ve hayattaki rakiplerinden ayrışarak toptan partneri ILLUSORR ile baş başa dünyanın tasarım odaklı geçmiş metaverse evrenine erbap bulunan STANDBY ME markaların ve son kullanıcıların metaverse evrenine intikal süreçlerini oluşturmak, marketing dünyasının blockchain tabanlı ve web 3.0’a dönüşümünde mürşit iktisap etmek hedefiyle serüvenine başladı."

Yurdakul, 2022’nin hem kesim benzer zamanda ajans düşüncesince enikonu ateşli geçeceğini belirterek, motamot netin 20 yılda icra ettiği transformasyon kabil metaverse'ün de dönemi dönüştürebileceğini dile getirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler