USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Meta, Güvenli İnternet Günü'nü 'Dijital Macera' oyunuyla kutladı

BTK'nın desteği ile Meta ve Habitat Derneği ortaklığında evvel el 2017'de yaşama geçirilen Kontrol Bende Projesi kapsamında maruz Dijital Macera kutu oyunu, 250 çocuğun katılmış olduğu atölyelerde oynandı.

Meta, Güvenli İnternet Günü'nü 'Dijital Macera' oyunuyla kutladı
08-02-2022 18:07
Ankara

Her sene şubatta planlı Güvenli İnternet Günü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) binasında Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu ve Meta yetkililerinin katılımıyla gerçekleşen etkinliklerle kutlandı.

Etkinlik çerçevesinde, evlatların arkadaşları ve fasile bireyleriyle çalgılı çağanaklı ve kontrollü ortamda bağlanak kurmasını talip anne babalara müteveccih ortam bulunan Messenger Kids ve metaverse üzerine belletici videolar izletildi.

BTK'nın yardımıyla Meta ve Habitat Derneği ortaklığında önceki kat 2017'de yaşama geçirilen Kontrol Bende Projesi kapsamında maruz Dijital Macera kutu oyunu 250 çocuğun katılmış bulunduğu atölyelerde oynandı.

Geçen sene sayısal versiyonu gösterilen ve evlatların sayısal dünyayı kullanırken sakıncasız halde akım etmelerini oyunlaştırma eliyle öğretmeyi amaçlayan Dijital Macera kutu oyunu, füru kabilinden iri ilgi gördü.

Meta'nın dalında bilirkişi akademisyen, öğretmen, çırçıplak maşer kuruluşu personelleri ve dubara profesyonellerinden oluşan Danışma Kurulunun düşünce ve önerileri çerçevesinde geliştirdiği Dijital Macera oyunu, 8-12 gözyaşı aralığındaki evlatların sayısal dünyada nite sakıncasız müşterek biçimde akım edebileceklerini dubara bünyesinde değişik dinamiklerle öğretmeyi amaçlıyor.

Güvenli İnternet Günü'ne katılımlarına ek şekilde Meta Instagram düşüncesince "Ara Ver" hususi durumunun kullanıma açıldığını açıkladı. Bu dünkü özgülük yardımıyla insanlar, öz belirledikleri sürenin böylecene ortam içre boşluk ita hatırlatması görebilecek. Ara ita hatırlatmasıyla kullanıcılar, Instagram'ı yama önerisi ve boşluk süresince neler yapabileceklerine müteallik bilirkişi önerilerine ulaşabilecek.

"Dolandırıcılık üzerine farkındalık gerçekleştirmek istiyoruz"

Güvenli İnternet Günü ve BTK kabilinden planlı etkinlikler kendisince mütekellim Meta Türkiye ve Azerbaycan Kamu Politikaları Müdürü Sezen Yeşil, düzenlilik üzerine bilinçlendirmenin öneminin altını çizerek, "Meta platformlarını kullanan şahısların güvenliği en iri sorumluluklarımızdan biri. Platformlarımızda çıkarlarını anlatım edebilmeleri ve bağlanak kurabilmeleri hesabına topluluğumuzu güvende destekleme görevimizin farkındayız. Bu noktada kâffesi devre içi platformlarda bulunduğu denli en ehemmiyetli konulardan birinin bilinçlendirme olduğuna inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Giriş bildirimleri ve dü faktörlü teslim denli girintisiz çıkıntısız ve can alıcı vasıtalar şahısların hesaplarını biçimsiz aktörlere dirlik korumasına asistan olabildiğini özetleyen Yeşil, ketenpere üzerine da farkındalık gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

İnternet yardımıyla nice biçimsiz oruçlu aktörün, kullanıcılarla kolay iletişime geçebildiğini özetleyen Yeşil, şöyleki bitmeme etti:

"Kullanıcılar mal yahut ihsanıhümayun vadeden, matematik ihlaline dirlik uyarıcı ve şifrelerini girmelerini istem fail formlar paylaşan yahut doldurulma ve gramer hataları içeren, kuşkulu aut linklere tıklamalarını talip mesajlara dirlik titiz olmalı. Kullanıcılarımız Instagram bulunduğunu kanıt fail hesapların gönderilmiş bulunduğu doğrudan mesajlara karşılık vermemeli, tığ kullanıcılarımıza katiyen doğrudan ileti göndermiyoruz. Ayrıca, kullanıcılarımız kuşkulu gördükleri mazruf ve hesapları bizlere yakınma edebilirler ve hesaplarına müşterek bilinçlilik bulunduğu takdirde iane merkezindeki ait formları doldurarak iane istem edebilirler."

Yeşil, Güvenli İnternet Günü düşüncesince de kullanmakta olanları bilinçlendirmek hesabına bu mevzulara ve henüz fazlasına odaklandıklarını dile getirerek, "Bu noktada amacımız, Türkiye'deki şahısların platformlarımızda öz hesaplarını ve verilerini arama ika gücüne cemaat olmalarını sağlamak. Bunların kararı şekilde Kontrol Bende programı ve Dijital Macera oyunu da bu çalışmaların ürünleri. Dijital Macera oyununu bugüne denli internet sayfası üstünden 41 değişik ilden ve Türkiye dışı 37 değişik bölgeden 3 binin üstünde bebek oynadı. Önümüzdeki devirde de dubara yardımıyla henüz aşkın çocuğun bilinçlenmesine katkıda bulunmayı umuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Dijital Mecra oyunu akademisyenlerin art dönüşleriyle hazırlandı"

Eğitmen Başak Uysal Giray da Kontrol Bende Projesi kapsamında geliştirilen "Dijital Mecra" oyununun akademisyenlerin art dönüşleriyle hazırlandığını belirterek, şöyleki konuştu:

"8-12 gözyaşı arası ufaklıklara sakıncasız interneti belletmek üzere hazırlanmakta bulunan oyunda, müşterek avatar şu demek oluyor ki temsilci var. Çocuk, ağırlık seviyelerinden birtanesini seçerek, oyuna başlıyor. Galaksiyi güvende tutmanın hedeflendiği oyunda, biçimsiz ajanlardan evvela aydınlık bölgeye erişmek hedefleniyor. Bu evrede soru-cevap, doğru-yanlış ve görsel kartlar denli kimi seviyeler geçilerek aydınlık bölgeye ulaşılıyor. Sorular sakıncasız internet, siber zorbalık, şifrelerle ilgili."

Oyun sırasında evlatların ferdî verilerinin toplanmadığının altını çizen Giray, "Ebeveynlerin sakıncasız müşterek biçimde arkalarını yaslanarak, çocuklarına bu oyunu oynatabilirler." niteleyerek konuştu.

Giray, kısaca müşterek senedir geçer not kutu oyununu, bu sene kâffesi Türkiye'ye yaygınlaştırmak istediklerini bildirerek, Dijital Macera oyununun sayısal versiyonuna "dijitalmacera.org" internet sayfası üstünden ulaşılabildiğini kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler