USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Mesleklerini çocuklarına ve torunlarına denyo fail babalar

Ankara'da, sayımlama kısmı mezunu Büşra Canbolat, 42 senedir ayrımsız dükkanda dönercilik yapan, geçirdiği ihtisas krizinin arkası sıra emekliye ayrılan babası Sebahattin Canbolat'ın mesleğini bitmeme ettiriyor.

Mesleklerini çocuklarına ve torunlarına denyo fail babalar
19-06-2022 13:04
Ankara

Döner ustası Sebahattin Canbolat, AA muhabirine, 42 senedir Aydınlıkevler Mahallesi'nde ayrımsız işletmede mütedavil sermaye kebap sermaye sattığını belirtti.

Ankara kalesi yöresinde doğup büyüdüğünü, o zamanın ünlü ustalarından Ankara döneri yapmayı öğrendiğini anlatım fail Canbolat, amaçlarının müşterilerine mıhlı müşterek zevk arz etmek bulunduğunu vurguladı.

Aile işletmesi biçiminde görev sürdürdüklerini vurgulayan Canbolat, "Hayattaki en şişman amacım çocuklarımın okumasıydı. Oğlum ASELSAN'da mühendis. Kızım da Ankara Üniversitesinde sayımlama bölümünde okudu." dedi.

Kızı Büşra'nın izinli olduktan sonraları "Dükkanı bundan böyle ego atmak istiyorum" söylediğini aktaran Canbolat, şu şekilde konuştu:

"Aslında ego kız evladı namına onun bitmeme ettirmesini sert düşünmüyordum fakat bugüne derece görev verdiğimiz şahıslara vefa borcunu yapmak düşüncesince buranın bitmeme etmesini istedik. İnsanlar çocukluğundan buyana gelip kemirmek yiyorlar. Buranın kapanmasını tek istemediler. Büşra işi bitmeme ettiriyor. Çok memnunum."

"Lezzetler bitmeme etmeli"

Büşra Canbolat ise çocukluklarından bu yana babasına iane ettiğini ve işi öğrendiğini söyledi.

Babasının 3 sene ilk his krizi geçirdiğini özetleyen Büşra Canbolat, şunları kaydetti:

"Ondan sonraları da dükkanına başına ego devredilmek istedim. O süreçte de babamla beraberdim. Ticareti seviyorum, insanlarla enformasyon oluşturmayı seviyorum. Öncesi de mevcut lakin 3,5 senedir çalışarak bitmeme ediyorum. Yeni insanoğlu tanıyorum. İnsanların bahtiyar ayrıldıklarını kullanmak beni bahtiyar ediyor. Hem baba mesleğini tıpkı zamanda bu lezzeti bitmeme ettiriyoruz. Eski zamanı Ankara Kalesi dönerini bitmeme ettirmeye çalışıyoruz. Et açmaya, marine etmeye, mütedavil sermaye kebap sermaye takmaya iane ediyorum. Bu bölgede etkin çok avrat da yok. Lezzetler bitmeme etmeli. Babamın bayrağını taşımanın öneminin farkındayım."

Baba, mahdum ve torun üç kuşaktır camcılık yapıyor

Ankara Siteler'de 60 sene ilk camevi namına işe başlamış olan Mehmet Yaman da meslek hayatını dü oğlu ve müşterek torunu ile sürdürüyor.

Üç kuşaktır camcılık yaparak müşterilerine görev sağlayan Yaman ailesi, baba, mahdum ve torun namına ailelerinin geçimini sağlıyor.

77 yaşındaki baba Mehmet Yaman, 60 sene ilk camevi namına başladığı mesleğini evlatları ve torunlarına bırakmaya hazırlanıyor.

Yaman, Babalar Günü'ne oğlanları ve torunuyla meslektaş namına ayrımsız yapı altında girmenin mutluluğunu yaşıyor.

Yıllarca ev ve iş yerlerinin cıncık ihtiyacını karşılayan ve mekanlara aynalar üreten Yaman, "1974'te dükkan açtım. Çocuklarım da 1980'de okulları bitirince yanıma gelmeye başladılar. 2005'te de ortaklık kurdum. Çocuklarımı da kuma ettim. Güzelce çalışıyorlar." dedi.

"Baba mesleğini sevdik"

Yaman'ın 53 yaşındaki oğlu Abdullah da 35 senedir camcılık yaptığını belirterek, ekol yıllarında kardeşi Mustafa ile babasının dükkanına gelip derece derece mesleği öğrendiklerini anlattı. Yaman, "Sevdik baba mesleğini. Kardeşim babam ve yeğenim ile çalışıyoruz. Keyifli müşterek meslek, herhangi müşterek gün ayrı ayrı alıcıya gidip gözgü yapıştırıyoruz. İşimizi seviyoruz. Allah razı olsun babamızdan, bizlere işi öğretti." diyerek konuştu.

Mehmet Yaman'ın torunu Faruk Yaman ise 4 yıldan bu yana büyükbabası ve amcalarının yanına gelmiş şekilde mesleği öğrendiğini dile getirerek, "Elimden mevrut herhangi müşterek işi hazırlamaya çalışıyorum. Bizden sonrası inşallah olur. İşimi istekle yapıyorum. Böyle de bitmeme ettirmeyi düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler