USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Meslek lisesinde matbaacılığı öğrenirken hem kazanıyor hem kazandırıyorlar

Bursa'nın DOĞRU terbiye kurumlarından Demirtaşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin basımevi teknolojisi dalında üretime katkıda mevcut öğrenciler, hem bilgilerini pratiğe döküyor bununla beraber harçlıklarını çıkarıyorlar.

Meslek lisesinde matbaacılığı öğrenirken hem kazanıyor hem kazandırıyorlar
25-11-2021 12:01
Bursa

Kentte basımevi dalında görgü bilimi bilimi verici biricik gurur bulunan bölüm, 30 senedir bu sahanın gerekseme duyduğu kalifiye insanoğlu enerjisini yetiştiriyor.

Son uygulayım bilimi cihazlarla üretimin sürdüğü okulda başta Bursa'daki tamamı amme hastanelerinin parasız yatış dosyaları, belgelik dosyaları, matbu evrak, risale ve afiş kabilinden gereksinimleri karşılanıyor, görgü bilimi bilimi kurumları düşüncesince karneler basılıyor.

Lise çağlarında diyar ekonomisine katkıda bulunmaya başlamış bulunan alandaki 168 öğrenciye maaş ifa de yapılıyor.

Demirtaşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Celal Ulusoy, AA muhabirine, 1946'da oluşturulan lisenin enformatik teknolojisi, elektrik-elektronik teknolojisi, otomobil teknolojisi, basımevi teknolojisi, möble ve iç mekan dizaynı ile donanım ve iklimlendirme teknolojisi sahalarında görgü bilimi bilimi verdiğini söyledi.

Üretim ve istihdam odaklı görgü bilimi bilimi anlayışıyla iş verdiklerini, önceliklerinin mezunların sahalarında emek vermesi bulunduğunu tamlayan Ulusoy, "Alanında görmüş geçirmiş öğretmenlerimizin verdiği eğitimler daha sonra öğrencilerimiz istihsal yapabilen, işinde güzel birer uran öge pozisyonuna geliyor. Bununla bu arada görgü bilimi bilimi ve kol iş birliğini pekiştirmek istiyoruz. Sektörün bizlerden beklentilerini elan aceleci gerçekleştirebilmek düşüncesince dalında kurumsallaşmış firmalarla toplantılar yapıyoruz." dedi.

Ulusoy, öğrencilerin okulda hem öğrendiklerini bununla birlikte harçlıklarını çıkardığını dile getirdi.

Kovid-19 sürecinde üretime aralık vermediklerini aktaran Ulusoy, şu detayları paylaştı:

"Sektörle yaptığımız toplantılarda, mütebeddil uygulayım bilimi dair kendimizi güncelliyoruz. Bursa'daki tamamı amme hastanelerinin parasız yatış dosyaları, belgelik dosyaları, matbu evrakını, broşürlerini ve afişlerini kılıç üretiyoruz. Bununla bu arada okulların karne gereksinimlerini biz karşılıyoruz. Talep olması yerinde öteki illerimize de bu türden hizmetleri verebiliriz. Bu sene şu anne denli satmış olduğumuz ürünlerden çevre ciromuz 2 milyon liraya ulaştı. Öğrencilerimizin üretime katkılarından çevre kazançlı hasılatları da mevcut, maaş geliri 2 bin liraya vasıl öğrencilerimiz var."

Dizgi hatalarını karşılamak düşüncesince gökçe yazın öğretmenlerinden dayanaklık etmek alıyorlar

Matbaa Alanı Şefi Alkan Doğanay ise 25 senedir fariza meydana getirdiği kısımda hem görgü bilimi bilimi bununla birlikte istihsal faaliyetinde bulunduklarını belirtti.

Sektöre "aranan eleman" yetiştirdiklerini vurgulayan Doğanay, şöyleki konuştu:

"Grafik tasarım, matbaacılığın evvel adımıdır. Öğrencilerimizi 9. sınıftan sonraları dallara ayırıyoruz. Baskı evveliyat programında öğrencilerimize tasarımları gösteriyoruz. Daha sonraları grafikten mevrut çalışmaların kağıt hesabına aktarıldığı emek harcamaları öğrencilerimize gösteriyoruz. Baskı daha sonra da zımbalama, kesme, paketleme kabilinden derslerimizi öğrencilere göstererek bu sahanın gereksinimi doğrultusunda çalışıyoruz. Öğrencilerimiz grafik, matbaa, reklam, tablo piyasası kabilinden nice yerde ferah ferah iş bulabiliyor."

Doğanay, öğrencilerin tertip evresinde Türkçeyi akilane kullanmasını iletmek ve hataları karşılamak düşüncesince gökçe yazın öğretmenlerinden iane aldıklarını bildirdi.

Matbaa öğretmeni Raif Çınar da istihdam düşüncesince kalifiye istihsal özne öğrencilerin erişmesi benzeri uğraş verdiklerini, amme kuruluşlarında kazançlı ömrünü tamamlamamış makineleri onararak kendilerine istihsal bandı oluşturduklarını anlattı.

Öğrencilerden Fadile Demir de dizge sahibi kazanmak düşüncesince bu kısmı seçtiğini ve koluna "altın bilezik" leffetmek istediğini tabir etti.

Feride Demir, okuldaki çalışmalarla hem eş bütçelerine katkıda bulunduklarına bununla birlikte özlük gereksinimlerini karşıladıklarına dikkati çekti.

Nisa Çalışkan, kazançlarının bazı bazı minimum tutarı bulduğunu ve amme müesseselerinin siparişlerini edinmeyi beklediklerini aktardı.

Rabia Tuyli ise basımevi bölümünde bitirdikleri çalışmalarla mesleklerini pekiştirdiklerini ve geleceğe sakıncasız adımlarla yürüdüklerini kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler