USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Meslek liselilerin ürettiği Kovid-19 antijen sınav kiti bellik tescil sürecinde

Bursa'da dü dizge lisesinin iş donanmasında düzenlenen plan kapsamında tükürükten tahsil edilen numuneyle 15 zaman kadar çelimsiz ortak müddette akıbet sağlayan koronavirüs antijen sınav kiti yapım fail sarıklı ve öğrenciler, üretimde toprak almanın gururunu yaşıyor.

Meslek liselilerin ürettiği Kovid-19 antijen sınav kiti bellik tescil sürecinde
07-12-2021 11:50
Bursa

Kovid-19 antijen imtihan kiti, Bursa M. Kemal Coşkunöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve bire müşterek sürede AR-GE merkezi bulunan Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde üretiliyor.

Öğretmen ve öğrenciler çeşidinden kip tasarımları hazırlanarak piyasadaki eş değerlerinin 3'te 1 maliyetine üretimleri meydana getirilen kitler, paketlenerek kullanıma apiko duruma getiriliyor.

Türkiye'de bu bölgede imal edilen yegâne düzentileme olma niteliği de mevcut ürünün, "BRS-CA" ismi altında bellik tescil işlemleri başlatıldı.

Yüzde 90 akıllıca akıbet veriyor

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür, AA muhabirine, sürecin 4 okulla başladığını, şimdi sonraları 2 okula indirdiklerini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığının destekleriyle maliyet ve istihsal giderlerini karşıladıklarını tamlayan Gür, şu detayları paylaştı:

"Hızlı antijen imtihan kitleri üretimi tamamlandı ve uçucu şekilde uygulanmaya başladı diyebiliriz. İlk imtihan kitlerini tamamladıktan sonraları Sağlık Bakanlığına müracaat yaptık, şimdi sonraları bulunduğumuz ilde müşterek hastanede parasız başı testlerini yapmamızı istediler. 3 ayrışık kit ürettik, bir tanesi tükürükle bakılan saliva denilen aceleci antijen imtihan kiti, gayr dilden bakılan, öbürkü de nazofarengeal (burun ve boğazın peşinden benzer toplama). Öğrencilerimizin, testlerini olurken huzurunu ve mutluluğunu düşündüğümüz düşüncesince şimdi aşırı saliva dediğimiz tükürük testi dair yoğunlaştık.

Saliva dediğimiz imtihan kısaca 630 insana uygulandı. PCR testine girip çıkan gelişigüzel örneklemle Bursa kent Hastanesinde PCR ve kit sonuçlarımızı karşılaştırdık. Sonuçları karşılaştırdığımızda pozitiflik ve negatiflik (doğruluğu) averajı kısaca yüzdelik 90'larda çıktı. Bursa kent Hastanesi Bilimsel Çalışma Komisyonunun verdiği tutanağa gereğince hakeza müşterek akıbet çıktı. Numunelerimizi ve Bursa kent Hastanesinin verdiği raporları Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğüne gönderdik."

Bursa'nın basar kebap kebap kapital gelirine katkısı

Meslek liselerinin müstevli zamanında aşırı ehemmiyetli işler yaptığını vurgulayan Gür, gerekseme mahsus nice alandaki üretimlerin gerçekleştirildiğini anlattı.

Okulların beniz yüze öğrenime bariz olmasının ehemmiyetli bulunduğunu ve antijen imtihan kitinin buna araştırma görevlisi olacağını dile getiren Gür, "Biz bu kiti bire müşterek sürede basar kebap kebap kapital geliri kesbetmek düşüncesince ürettik." dedi.

Gür, başkaca antijen kiti projesiyle, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in de vizyonuyla sanayisi çelimli Bursa'nın basar kebap kebap kapital gelirlerinde Türkiye'de fevk sıralarda toprak almasını, bu hareketliliğin ortamında toprak düzlük öğrencilerin alanla ilişik aşırı şimdi dobra tecrübeler edinmesini sağlamayı hedeflediklerini bildirdi.

Kitin kullanımına yer veren Gür, "Çok dümdüz uygulanıyor, çocuklarımız banko huzursuz olmuyor ve 5-15 zaman ortada akıbet veriyor. Çok gururluyum. Bir cümle lisesinin antijen kiti ürettiğini on paralık duymadım. Bu bire müşterek sürede müşterek ulusal uygulayım bilimi hamlesi." değerlendirmesinde bulundu.

Üretimin duyulmasından sonraları dünya içi ve dışından dikkat bulunduğunu aktaran Gür, Bakan Mahmut Özer'e kendilerine güvendikleri düşüncesince teşekkürname etti.

"Böyle müşterek işin parçası edinmek aşırı güzel"

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı öğretmeni Zafer Coşkun ise öğrencilerin antijen imtihan kitlerini apayrı birine gerekseme duymadan zat olanaklarıyla uygulayabileceklerini belirtti.

Projede ilk evvela dü cümle lisesinin iş birliğiyle AR-GE emek harcaması yapıldığını bildiren Coşkun, "M. Kemal Coşkunöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin hazırladığı parçaların montajını yapıyoruz burada. Ekipmanları şimdi sonraları hususi müşterek ambalaja yerleştiriyoruz ve bu biçimde imtihan kitini hazırlamış oluyoruz. Öğrenciler burada olmaktan, üretmekten aşırı mutlular. Bizim gerçek misyonumuz bu, doğurucu soy sop yetiştirmek." ifadesini kullandı.

Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri 11'inci dershane talebesi Mustafa Altay, istihsal evresinde kutulama işlemlerinde fariza almış bulunduğu bilgisini verdi.

Arkadaşlarıyla kuma müşterek düzentileme yaptıklarını özetleyen Altay, "Böyle müşterek üretimde edinmek ve hakeza müşterek işin parçası edinmek aşırı güzel. Meslek lisesinde olduğum düşüncesince mutluyum. Burada bu üretimi yaparak nice insana iane ediyoruz, bire müşterek sürede ve tığ de müşterek birikim kazanıyoruz. Yazılım mühendisliğini hedefliyorum ve burada mevcut edinmek beni hedeflerime şimdi da aşırı yaklaştırıyor. Burada iş ahlakını öğrenmem, gelecekte çalıştığım yerlerde yahut sahibi olacağım firmada uygun aktif fiil olacaktır." niteleyerek konuştu.

Aynı sınıftan Nisanur Kılıç, cümle lisesinde okumanın kendisi düşüncesince aşırı hayır bulunduğunu dile getirerek, "Bu fırsatı anımsamak ve bu üretimin ortamında edinmek hakkıyla alım çalım verici. Malzemelerin paketlemesini yapıyorum. Bu benim düşüncesince iri müşterek deneyim. Böyle müşterek projenin ortamında şimdi geçmiş olmamıştım." açıklamasını yaptı.

Elektrik-Elektronik Alanı öğrencilerinden Suat Samet Ozan da üretimde toprak alarak birikim kazandıklarını, canlılık mühendisi olma amacı bulunduğu düşüncesince meydana getirilen çalışmaların namına ulama sağladığını tabir etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler