USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Meslek liseliler glüten ve şeker hastalığı hastalığı içermeyen kek üretti

İzmir'deki Alsancak Nevvar-Salih İşgören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı öğrencilerinin çölyak, diyabet, haşimato hastaları düşüncesince ürettiği kekin hızlı üretimine geçilmesi hedefleniyor.

Meslek liseliler glüten ve şeker hastalığı hastalığı içermeyen kek üretti
10-01-2022 17:03
İzmir

Turizm ve gastronomi piyasasının kalifiye öge ihtiyacını istikbal etmek kıl payı terbiye bilimi bilimi sağlayan İzmir'deki Alsancak Nevvar-Salih İşgören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri, çölyak, diyabet, haşimato ve aşırı kiloluluk hastalarının tüketebileceği kek üretti.

Milli Eğitim ile Kültür ve Turizm bakanlıkları ortada imzalanan "Mesleki Eğitimde İş Birliği Protokolü" kapsamına tahsil edilen Türkiye'deki önemli okullardan Alsancak Nevvar-Salih İşgören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, merkezi sınavda muvaffakiyet yayınlayan öğrencileri mülakatla bildirme ediyor.

Dört salname terbiye bilimi bilimi talim sürecinde öğrenciler, önceki sene derişik İngilizce eğitimi alıyor. İkinci yıldan itibaren Rusça ve Almanca kıstak eğitimine başlanıyor. Tam kuvvetli atölyelerde vasıflı mesleksel terbiye bilimi bilimi meydan öğrenciler, maharet eğitimlerini bu sahanın önde mevrut otel işletmelerinde tamamlayarak yetkilendirilmiş oluyor.

Proje ortağı gezinsel işletmede yetişim eden öğrencilere istihdam garantisi de maruz Alsancak Nevvar-Salih İşgören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eşya ve meşrubat hizmetleri piyasası öğrencileri, hazırladıkları ürünler ile dikkati çekiyor.

Geçen sene öğretmenlerinin yardımıyla çölyak, diyabet, haşimato ve aşırı kiloluluk hastalarının tüketebileceği kek düşüncesince kolları sıvayan öğrenciler, kestirmece müşterek salname çalışmanın arkası sıra ortaya çıkarılan verim düşüncesince tescil başvurusunda bulundu.

Çölyak, diyabet ve haşimato hastalıklarının isimlerinden esinlenilerek "ÇÖLDİHA" ismi maruz kekeme Türk Patent ve Marka Kurumunca "faydalı model" vesikası verildi.

Az besili olan, glüten ve şeker rahatsızlığı hastalığı içermeyen kekte kestane, badem yahut darı unu kullanılıyor.

Kekte tatlandırıcı namına ise mürdüm eriği püresi toprak alıyor.

Ürün bu özellikleriyle diyabet, haşimato ve çölyak hastalarına, lezzeti ile de topu topu sektöre seslenme ediyor.

Kekin dizi biçimde üretilerek hastaların zevkine sunulması hedefleniyor.

"Hiç pes etmeden çalıştık"

Öğrencilerden Hatice Esma Kavas, AA muhabirine, ortaokuldan itibaren gastronomi alanıyla yakından ilgilendiğini ve bu okulu yeğleme ettiğini söyledi.

Endokrinoloji hastalarının yiyebileceği içimli müşterek kek istihsal etmek düşüncesince yola çıktıklarını özetleyen Kavas, "Öğretmenlerimizle bu arada daima denemeler yaptık, on paralık pes etmeden çalıştık, kararında da hakeza müşterek verim çıkmış olduğu düşüncesince gururluyuz. Kekimiz adını rahatsızlıkların adından alıyor. Şu anne denli deneyenlerden aşırı müspet dönüşler aldık ve değme nesne önünde gidiyor." dedi.

"Amacımız hastaların yiyebileceği müşterek verim ortaya çıkarmaktı"

Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alan Şefi Gülseher Alkan, öğrencilerin hevesli olmalarının çıkarlarını de heyecanlandırdığını belirtti.

Son zamanlarda iç salgı bilimi hastası sayısının arttığına dikkati çekici Alkan, şu biçimde konuştu:

"Biz de bununla ilişik neler yapabiliriz diyerek yola çıkarak bu ürünü geliştirdik. Buradaki hedefimiz çölyak, diyabet, haşimato kabilinden hastaların yiyebileceği müşterek verim hazırlayabilmekti. Burada en kazalı klik çölyak hastalarıydı. Çünkü onların glütene erinç duyarlılıkları vardı. Çölyak rahatsızlığı olanların haşimato olması aşırı yüksek. Aynı biçimde haşimato olanın diyabet olma olasılığı aşırı yüksek. Bundan yola çıkarak bu ürünü hazırladık. Hiçbir biçimde şeker rahatsızlığı hastalığı kullanmadık, buğday unu namına kestane, badem ve darı unu kullandık. Aroma ve tatlandırıcı yönünü ise mürdüm eriği püresinden sağladık. Türk Patent ve Marka Kurumu kabilinden 'faydalı model' vesikası aldık, başkaca markamızı da aldık. hususi müşterek atölyede bu ürünü hazırlayıp hem ilişik hastalara bununla birlikte talip yurttaşlarımıza arz etmek istiyoruz."

"Ciddi müşterek istem olacağını düşünüyoruz"

Okul Müdürü Ömer Edip Ocakoğlu, okulun eşya ve meşrubat hizmetleri ve konaklama hizmetleri namına dü alandan oluştuğunu belirtti.

Öğrenci ve öğretmenlerinin iç salgı bilimi hastalarının bayıla bayıla tüketebileceği müşterek ürünü geliştirdiklerini düşüncesince çalımlı olduklarını kaydeden Ocakoğlu, şu biçimde dedi:

"Uzun icraat kararı hakeza müşterek verim ortaya çıktı. Sayın Bakanımız Mahmut Özer de İzmir'e vardığında ürünü tattı ve aşırı beğendi. Bu da öğrenci ve öğretmenlere ağır müşterek güdeleme sağladı. Bu ürünle ilişik dizi üretime geçmeyi düşünüyoruz. Çünkü ağır müşterek istem olacağını düşünüyoruz. Bunun düşüncesince laboratuvar düzeyinde müşterek büro oluşturmamız gerekiyor. Onun düşüncesince icraat yapıyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler