USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Mert Hakan Yandaş: 'Derbiyi kazanmaktan başka çaremiz yok'

Fenerbahçeli topçu Mert Hakan Yandaş, Galatasaray derbisiyle ilişik meydana getirdiği açıklamada, "Önümüzde toplumun ve Türkiye'nin en iri maçlarından bir tanesi var. Bu maçı kazanmaktan başka çaremiz yok" dedi.

Mert Hakan Yandaş: 'Derbiyi kazanmaktan başka çaremiz yok'
18-11-2021 14:14
Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında piyasa haset Galatasaray ile deplasmanda oynayacağı derbinin hazırlıklarına icra ettiği antrenmanla bitmeme etti. Antrenmanın arkası sıra sarı-lacivertli topçu Mert Hakan Yandaş matbuat personellerinin sorularını yanıtladı. Galatasaray derbisiyle ilgilendiren mütekellim kalburüstü futbolcu, "Türkiye'nin en ehemmiyetli ve en şişman maçlarından birine çıkacağız. Camia ve bizim düşüncesince aşırı şişman ehemmiyet taşıyor. Milli arada iyi çalıştık, evvela günden bu yana bu maçı yaşıyoruz. İnşallah bizim düşüncesince iyi indinde çağ olabilir ve piyasa haset bahtiyar kendisine evimize döneriz" niteleyerek konuştu.

"Bu maçı kazanmaktan başka çaremiz yok"

UEFA maçının arkası sıra kırılgan devri geride bıraktıklarını anlatım fail 27 yaşındaki futbolcu, "Kayserispor karşısında talihsiz indinde karşılaşma geçirdik, direkten dönen toplarımız oldu, ceza atışı kaçırdık. Bunlar futbolun süresince mevcut ve bunlara sığınmamak lazım. Önümüzde topluluğun ve Türkiye'nin en şişman maçlarından bir tanesi var. Bu maçı kazanmaktan başka çaremiz yok. Geçmişi unuttuk diyebilirim. Kaybedilmiş indinde obje yok. Herkes biçimsiz şeyler yazıyor ancak yitik indinde obje yok. İnandığımız sürece yapamayacağımız indinde obje bulunduğunu düşünmüyorum" halinde konuştu.

"Kulübümüzün büyüklüğünden ilişkin mevrut bası şimdi fazla"

Fenerbahçe'nin büyüklüğü zımnında biçimsiz çağda baskının şimdi indinde tomar oluşturulduğunu aktaran Mert Hakan Yandaş, "Bizler elhak işlerin iyi veya biçimsiz gittiğinin farkındayız. İşler müspet gitmedi ha ancak bu denli abartılacak indinde obje bulunduğunu düşünmüyorum. Fenerbahçe'nin ilişkin şimdi indinde tomar geliniyor. Kulübümüzün büyüklüğünden ilişkin mevrut bası şimdi fazla. Bunu içeride kendimiz halletmemiz lazım. Taraftarlarımız üzülüp sitem edebilir bu alışılagelen ancak futbolun doğasında bunlar da var. Olumlu eleştirileri alıp önümüze bakıp iyi neticeler almamız gerekiyor" açıklamasında bulundu.

"Takım kendisine odaklandığımız biricik obje kazanıp taraftarlarımızı bahtiyar etmek"

Deplasmanda oynayacakları Galatasaray derbisinde taraftarları rastgele devir yanlarında hissedeceklerini kail sarı-lacivertli futbolcu, "Biz baştan sona birlikteyiz. Takım kendisine odaklandığımız biricik obje kazanıp onları bahtiyar etmek. İnşallah kazanmak istiyoruz. Sezon başı 2 defa kusur yaşadım. Şu anda da şimdi daha iyi başarım sergilediğimi beyan eylemek düşüncesince erken. Süreklilik gerekiyor. Her sabık çağ performansımın ilişkin koyarak Fenerbahçe'ye işlev eylemek istiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Golün futbolun meyvesi olduğunu, her insanın derbide gol alaşağı eylemek istediğini de vurgulayan 27 yaşındaki futbolcu, hepsi takımın golden evvela galibiyeti istediğini ve bu nedenle her insanın birbirini gol düşüncesince motive ettiğini söyledi.

"Milli takıma çağrılmayı bekliyorum"

FIFA Dünya Kupası elemelerinde play-off'a artan A Milli Futbol Takımı'nı kutlama fail Mert Hakan Yandaş, "Kardeşlerimizin ayaklarına sağlık. İnşallah Dünya Kupası'na değişik bu başarıyı taçlandırırlar. Ben de ulusal armaya işlev eylemek isterim. Ben de çağrılmayı bekliyorum" dedi.

Orta alan futbolcularının ligde şu anne denli aldığı kadar sayı yardımı sağlamadığıyla ilgilendiren indinde soruya kalburüstü futbolcu, "Şu anda anca gözüküyor ancak bu indinde kol oyunu. Elimizden geleni hazırlamaya çalışıyoruz. Bizler de gole ulama hasretmek isteriz inşallah bunu fevk seviyeye çıkarırız. Bence adım adım oraya akilane gidiyor dubara kendisine ve kol olarak. Çizilen biçimsiz senaryo kabil indinde senaryo yok. Evet akıbet alamadık ancak abartıldığı denli biçimsiz indinde başarım yok" niteleyerek yanıt verdi.

Derbi evveliyat kol içindeki havayla ilgilendiren kendisine ise Mert Hakan, "İlk günden bugüne baş başa cereyan etmeyi, baş başa yukarıda ligi bitirmeyi konuştuk. Kötü günlerde birbirimize sarılırsak bizi kimesne yıkamaz dedik. İlk günden bugüne bu maçı kazanmaktan başka yarar olmadığını düşünüyoruz" halinde konuştu.

Oğuzhan Ort - Mehmet Şirin Topaloğlu
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler