USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Mercekle ibret etkin Nazlıcan azmiyle üniversiteli oldu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde gözlerinde çırılçıplak yaşamış olduğu iğbirar dolayısıyla lens kullanarak ibret çalışıp İngilizce öğretmenliği bölümünü ele geçiren Nazlıcan Fidan hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Mercekle ibret etkin Nazlıcan azmiyle üniversiteli oldu
15-02-2022 13:22
Hakkari

İlçeye ilişkin Kadıköy'de babasının çobanlık yaparak geçimini sağlamış bulunduğu 9 sözü geçen ailenin 7 çocuğundan bir tanesi bulunan 18 yaşındaki Nazlıcan Fidan, gözlerindeki hastalığı köyde beşinci sınıf öğrencisiyken tahtadaki makaleleri göremeyince ayırt etti.

Bunun hesabına ailesi kabilinden kentteki hastanenin indinde il dışındaki ayrımlı afiyet kuruluşlarına da götürülen Fidan'ın yüzdelik 35 müşahede özürlü bulunduğu belirlendi. Verilen gözlükten istediği kararı alamayan Fidan'ın ailesi, kızlarının meslek yaşamına bitmeme etmesi düşüncesince sahra puntolarını büyütmeye hadim lens satın aldı.

Okula yaşamının ortak parçası bulunan bu mercekle bitmeme fail Fidan, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında 416 nokta alarak şehrin en güzel okullarından İsmet Alkan Anadolu Lisesine yerleşti.

Ulaşımda başağrısı yaşamamak düşüncesince bu süreçte kaza merkezindeki ninesinin indinde artan Fidan, hayalindeki İngilizce öğretmenliğini düzeltmek düşüncesince derslerini aksatmadan çalıştı.

Merceğinin kırılması hesabına öğretmeninin Almanya'dan gerçekleştirme etmiş bulunduğu mercekle derslere eklenen Fidan'a derslerinden arka kalmaması düşüncesince İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün görevlendirdiği öğretmeni, gayrı öğretmenleri, arkadaşları ve ailesi dayanak verdi.

Fidan, sorununa aldırış etmeden şişman ortak gayretle darülfünun sınavına hazırlandı. Çalışkanlığı ve azmiyle okulun müstehap öğrencilerinden Fidan, güzeşte yıl girmiş bulunduğu Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamında meydana getirilen Yabancı Dil Testi'nde 403 nokta alarak Mersin Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümüne yerleşti.

"Hayatımın mahvolmasını istemedim"

Hayalini kurduğu kısmı kazanmanın gururunu canlı ve başarısıyla çevresindekilere sağlam bulunan Fidan, geldiği memleketinde AA muhabirine, beşinci sınıf ortak numara sınıfa başladığında gözlerindeki sıkıntıyı bilmediğini, tahtada ortak nesne görmemesi kararı bunu ayırt ettiğini söyledi.

Ailesinin kendisini Van ve Ankara'daki hastanelere götürdüğünü lakin ortak son alınamadığını tamlayan Fidan, "Okulu bırakmayı düşündüğüm vakitler ha lakin akrabalarım bana aşırı dayanak oldu. Etrafıma baktığımda birtakım şahısların ellerinde o denli olanak mevcut ki kullanmayı bilmiyorlar. Bazıları isteyerek hayatlarını mahveder birileri da çabalayarak ortak bölgelere gelirler. Ben hayatımın mahvolmasını istemedim hiç." dedi.

7 ahi olduklarını ve zat ayakları üstünde ara vermek istediğini dile getiren Fidan, "Ders dair arkadaşlarımdan her daim geride kalıyordum. Bu sebepten dolayı her daim ortak tık elan ortak tomar çalışmam icap ettiğini biliyordum. 8. sınıfta okulun en güzel öğrencilerinden biriydim ve sınava hazırlanıyordum. TEOG imtihanı düşüncesince Milli Eğitim'den punto desteği istedim. Bana asistan oldular. O sınava girdim. Tabii aşırı zorlandım. Ümidimi kestiğim vakitler ha lakin baktım güzel ortak nokta almıştım. İstediğim okula da yerleştim." sanarak konuştu.

Mercekle okuyabildiği düşüncesince öğretmenleri ve dostlarının namına aşırı asistan olduklarını dile getiren Fidan, merceğin makaleleri büyüttüğünü ve kırılması hesabına öğretmenin dünkü ortak lens aldığını söyledi.

"Benim düşüncesince aşırı eleştiri ortak araç"

Herkesin rahatsızlığından çevre şen okuyabileceği bölümler başvuru ettiğini lakin çocukluktan bu yana İngilizce öğretmeni gelişmek istediği düşüncesince bu kısmı seçtiğini dile getiren Fidan şöyleki bitmeme etti:

"Derslerde hacısı hocası aşırı öndeydi. Bölümde ısrar etmem hesabına meslek müdürüm ve öğretmenim Milli Eğitim'den öğretmen desteği istediler. Benim düşüncesince ortak öğretmen görevlendirdiler. O öğretmenle 1,5 çevrim bitmeme ettim. Konulara yetiştirdi beni. Başka ortak okula atanınca ego bekâr bitmeme ettim. O süreçte 'Sen okuma, başaramazsın' diyenler olmuştu. Ben de bu nedenle dört dörtlük temerrüt ettim. Nenemin evinde kalıyordum. Arkadaşlarım akşam ezanı derslerimizi er bitirirken ego tün vakit 3'e denli ibret çalıştığımı hatırlıyorum. Hep deneyim ve imtihan çözerdim. Fazla söz ezberi yaptım. Uykusuz kaldığım eyyam oldu. Sınavda 403 nokta aldım ve Mersin Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümüne yerleştim. Kimsenin yüzünü karaca çıkarmadım. 8 senedir mercekle çalışıyorum. Benim düşüncesince aşırı eleştiri ortak anahtar zira o anahtar sebebiyle şu an bulunduğum konumdayım."

Ninesi Şehristan Dikçe de Nazlıcan'ın okula aşırı ahlaksız ve güzel ortak öğrenci bulunduğunu söyleyerek "Kışın aşırı zorlanıyordu. Her şeye karşın azmetti. Öğretmenlik düşüncesince okuyor. Onunla alım çalım duyuyorum. Öğretmenleri, arkadaşları, ilkin de meslek müdürü Ayten Hoca aşırı dayanak oldu. Allah hepsinden razı olsun." sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler