USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Mehmet Atmaca: 'Süper Lig’deki sponsorluk sayısını arttırmayı hedefliyorum'

Mehmet Atmaca Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Atmaca, şu anda kestirmece 14 Süper Lig takımıyla sponsorluk anlaşması imzaladıklarını ve önümüzdeki yıl bu sayıyı yükseltmek istediğini söyledi. Atmaca, başkaca ayrışık branşlardaki sporculara ferdî namına da sponso

Mehmet Atmaca: 'Süper Lig’deki sponsorluk sayısını arttırmayı hedefliyorum'
11-01-2022 18:14

ONVO markasıyla Süper Lig'de Yeni Malatyaspor ve Konyaspor özellikle iktisap etmek neredeyse nice kulübe değişik sponsorluk şekilleriyle dayanaklık etmek sağlayan Mehmet Atmaca, ayak topu haricinde voleybol, basketbol, Engelliler Federasyonu ve ferdî kendisine da kabil dallardaki sporculara sponsorluklarla asistan olduklarını belirtti.

“Önümüzdeki sene bu sayı şimdi da artacak”

Süper Lig'de nice takıma sponsor olduklarını ve doğacak sene bu sayının şimdi da artacağının laflarına ekleyen Mehmet Atmaca Holding'in sahibi Mehmet Atmaca, “Sponsorluklarımızın karşılığını olağandan alıyoruz, o sebepten gelişigüzel sene artarak bitmeme ettiriyorum. Önümüzdeki sene şimdi çelimli müşterek biçimde girmeyi düşünüyorum. Şu anda kestirmece kendisine 14 Süper Lig takımıyla değişik şekillerde sponsorluk anlaşması imzaladık. Önümüzdeki sene bu sayı şimdi da artacak. Faydasını hakkıyla olağandan alıyorum. İş adamlarına tavsiyem spora dayanaklık etmek vermeleri ” dedi.

“Takımlarla Türk parası üstünden anlaşıyoruz”

Takımlarla anlaşmalarını TL üstünden yaptıklarını vurgulayan Atmaca, “Takımlara da önerim. Anlaşmaları Euro üstünden yapsınlar. Dövizin artışı takımlara baş döndürücü iri eşya getiriyor. Türkiye'de yaşıyoruz, gelirleri elhak TL üzerinden. Euro ve dolar girdisi yok. Şu anda takımların müşterek bir çok çok çetin durumda. İkincisi de ecnebi transferler. O mevzuda da lehtar değilim, bu derece ecnebi nakil bozukluk yapılıyor? Ülkede bu işi meydana getirecek baş döndürücü elleme gençlerimiz var, onların önünü açmamız lazım. Biraz da yerlilerimize, kişi insanımıza dayanaklık etmek olmamız lazım” sanarak konuştu.

“Gençlerimize eş çıkmamız lazım”

Çok kabil branşlara da sponsorlukları mevcut Mehmet Atmaca, iş adamlarına da seslenerek, “Biz esasen ülkemize, gençlerimize eş çıkmamız lazım. Spora, sporculara ve tamamı branşlara dayanaklık etmek olmamız lazım. Sadece ayak topu değil, voleybol, sepet topu ve nice dala sponsor oluyorum. Hem gençlerimizin önünü açmış oluyoruz, hem onlara dayanaklık etmek oluyoruz. Bu arada bizim markamızın da reklamı oluyor. Herkese önerim, sporcularımıza dayanaklık etmek olalım, onların önünü açalım. Kötü alışkanlıklardan en azından ırak durmuş olurlar” açıklamasını yaptı.

“Anadolu kulüpleri baş döndürücü müşterek tomar pınar bulamıyorlar”

Anadolu kulüplerine dayanaklık etmek olmaya mücahede ettiklerini aktaran Mehmet Atmaca, “Maddi başağrısı içinde bulunan ekipler oluyor, onlara dayanaklık etmek oluyoruz. Onlara şimdi baş döndürücü özen ediyorum. Anadolu kulüpleri baş döndürücü müşterek tomar pınar bulamıyorlar. Büyük takımların çevresinde elhak ensesi kalın iş adamları var. Onlar baş döndürücü kaynaklara ulaşılabilirler lakin maatteessüf anca müşterek şansları yok” cümlelerine arazi verdi.

“İmkanım el verdiği sürece etraflı sporcularımıza dayanaklık etmek oluyorum”

‘Takım sponsorlukları haricinde ferdî açıdan sponsorluk sağlamaktadır musunuz?' sorusunu Atmaca, şu biçimde cevaplandırdı:
“Boksörler, koşucular, kayakçılar geliyor. Boş göndermiyorum, elimden geldiği derece asistan oluyorum. İmkanım el verdiği sürece etraflı sporcularımıza dayanaklık etmek oluyorum. Olmaya bitmeme edeceğiz. Her devir sağlayan el iktisap etmek istiyoruz.”

“Fiyatlar uygun müşterek seviyeye indi”

Dolar kurunda yaşanmış bulunan düşüşle beraberce piyasalara müşterek hacim deşarj geldiğinin altını çizen Mehmet Atmaca, “Dolar artışı tutarları emniyetsiz derecede artırdı. Bu sonuç azalma bol de olsa müşterek ağız tadı getirdi, fiyatlar uygun müşterek seviyeye indi. Birçok müstahsil ıvır zıvır marjlarla güven satıyor. Zaten değer artırdığı devir da satması beklenir değil. Şu anda iyi” ifadelerini kullandı.

“Vatandaş şu anda zorunlu gereksinimlerini alıyor”

Elektronik satışlarının ise zayıfladığını dile getiren Atmaca, “Vatandaş şu anda zorunlu gereksinimlerini alıyor. Bunlar az buçuk da aşırı tüketime giriyor. Öteliyorlar tığ de yönümüzü ihracata çevirdik, emlak dışına satıyoruz. Pandemi devri ile beraberce monitör satışları arttı. Daha ilk müşterek evde 1 monitör vardı, pandemi ile beraberce sayılar 3'e, ayrıca 4'e derece çıktı” halinde konuştu.

“Önümüz açık, elleme işler yapacağız”

İş yaşamına tavsiyelerde de mevcut Atmaca, şunları söyledi:
“Zaman devir memleketimiz müşterek kadro sıkıntılara giriyor. Bazen kazanırız, ara sıra kazanmayız. Zarar ettiğimizde de moralimizi bozmayacağız, bitmeme edeceğiz, çalışacağız. Şirketlerimizi büyütmeye çalışacağız. Yanımızda etkin kişilere dayanaklık etmek olacağız. Çok tez moralleri bozuluyor, bu bunalım gelişigüzel daim hakeza bitmeme edecek sanıyorlar. Böyle değil, tığ bunları senelerdir yaşıyoruz, çelimsiz sürüyor. Bizim önümüz gene açık, elleme işler yapacağız, 3-5 ay sabretmemiz lazım. Ben elleme olacağına inanıyorum. Herkese önerim, moralini bozmadan işlerine bitmeme etsinler. Biraz karlarından feragat etsinler, icabında maliyetine satsınlar lakin çark dönsün, insanoğlu maaşlarını alsınlar.”

“Bizim memleketimiz düşüncesince denge şart”

“İstikrar baş döndürücü önemli. İstikrar bulunduğu devir etraflı iş adamları önünü görebiliyor, ona layıkıyla yazı yapabiliyor” diyen Mehmet Atmaca, şu biçimde bitmeme etti:
“Diğer kabil yazı yapamıyorsunuz. Yarın nasıl sonuçlanacağını bilmiyorsunuz. Bu kere şirketlerin çoğu, dış satım olanağı var ise şayet kısmını ağız ağıza emlak dışına çeviriyor. Yurt dışına güven feda etmek istiyor. Bizim memleketimiz düşüncesince denge şart.”

“Hiçbir krizde ego eş çıkarmadım, çıkarmam”

Pandemi süreci ve dövizin artışından kaynaklı rastgele müşterek işten sürüm yapmadıklarını da tamlayan Mehmet Atmaca, “37 senedir bu sektörde endüstriyalizm yapıyorum. Hiçbir krizde ego eş çıkarmadım, çıkarmam. Alternatif bulabilirsiniz, değişik analizör olması lazım. Bir baş döndürücü iş kadını doğrudan müşterek krizde reklamı kesiyor, işçiyi çıkarmaya başlıyor, bu olmaması lazım. Biz emlak dışına ciddiyet verdik, kârımızı yüzdelik 1'e düşürdük. 6 ay güven kazanmasam ne olur? En azından çalışanlarınızı kurtarmış oluyorsunuz. Onun karşılığını alacaksınız, Allah onun karşılığını verir. Ben tek krizde eş çıkarmadım, tersine alıyorum. Siz maliyetine adanmış yapmış olduğunuz zaman, satışlarınız artıyor, siparişler şimdi da baş döndürücü artıyor” ifadelerini kullandı.

“Şu andaki maksadımız ABD pazarı”

Avrupa pazarında ONVO markasıyla çelimli biçimde arazi aldıklarını, dünkü hedefin ise ABD bulunduğunu açıklanan Atmaca, “Farklı mahsulat de yapıyoruz; elektrikli scooterlar, tasarruflu ampuller, ıvır zıvır ev aletleri derece müşterek baş döndürücü değişik ürünlerimiz var. Bunları hem Türkiye pazarında satıyoruz hem emlak dışına satıyoruz. Bizim 80-90 ülkede müşterimiz var. Çok şen tatbikat yapabiliyoruz. İş durduğu anda yönümüzü emlak dışına çevirebiliyoruz. Ağırlığımız Avrupa'da, Avrupa'da etraflı devletlerde alıcılarımız var. İhracatta baş döndürücü elleme görmüş geçirmiş bilgimiz var, kadroda baş döndürücü iyi. Şu andaki maksadımız ABD pazarı. Kalitemize güveniyoruz, fiyatımıza güveniyoruz. Kurduğumuz markadaki amaç, evren pazarlarına açmak. Yaklaşık 162 ülkede bu markanın tescilini yaptırdık ve şu anda müşterek baş döndürücü ülkeye bayilik veriyoruz, şubeler açıyoruz. Yakın müşterek sürede evren markası gerçekleştirmek istiyoruz, Türkiye'mizin de müşterek markası olsun istiyoruz. Televizyonlarımız baş döndürücü beğeniliyor, satışlarımız da iyi, tek sıkıntımız yok” niteleyerek laflarını noktalandırdı.

Muhammed Fırat Aksoy - Murat Ergin
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler