USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Manavgat'ta, turistler tatil bitirdikleri otelde Türk yiyecekleri pişmesini öğreniyor

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki müşterek otelde oluşturulan kursta, turistlere Türk yemeklerinin inşası öğretiliyor.

Manavgat'ta, turistler tatil bitirdikleri otelde Türk yiyecekleri pişmesini öğreniyor
01-08-2022 20:04
Antalya

Kumköy Turizm Bölgesi'nde mevcut 5 açık birlikte otelde tatil eden turistlere müteveccih gelişigüzel hafta "Türk Yemekleri Kursu" veriliyor.

Turistlerin koyu nazarıitibar gösterdiği kursta ilkin gözleme, zeytinyağlı gümüş varak sarma, Adana kebap, patlıcan kavrulmuş ve pide kabil adlı sanlı Türk yiyecekleri öğretiliyor. Kurs böylecene turistlere, paydaşlık sertifikası veriliyor. Yaz devrinde gelişigüzel hafta planlı etkinlik, mülevven görüntülere oyunluk oluyor.

En sonuç planlı kursa dahil olan Alman, Slovak, Rus, Makedon, Arnavut ve İsviçreli turistlerden oluşan 14 nefis grup, otelin aş damı şeflerinin nezarette aldıkları eğitimlerini tamamladı.

Turistler, elan sonradan göğüslük ve lokanta keplerini takarak hünerlerini sergiledi. evvel oklavayla öz açıp lahana pişiren turistler, elan sonradan sırayla gümüş varak sardı, şişe Adana kavrulmuş taktı ve fırına geçerek pide pişirdi.

"Çok dobra art dönüşler alıyoruz"

Otelin Operasyon ve Eğitim Müdürü Aydın Özdemir, AA muhabirine, otelde misafirlere müteveccih ayrışık etkinlikler düzenlediklerini, Türk mutfağını öne boşaltmak düşüncesince bilhassa "Türk Yemekleri Kursu" açtıklarını söyledi.

Kursa dahil olan turistlere paydaşlık sertifikasının birlikte ayrışık hediyeler verdiklerini tamlayan Özdemir, "Kurslarla, Türk turizmde gastronomiyi ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Tatile mevrut ecnebi konuklarımız Türk yiyeceklerini aşırı seviyor. Biz de onlara nite yapıldığıyla kılgısal adına gösteriyoruz. Çok dobra art dönüşler alıyoruz. Misafirlerimiz Türk yiyeceklerini yerken, nite yapıldığını da öğür oluyor. Tatilden bahtiyar birlikte halde ayrılıyorlar." sanarak konuştu.

"Sarma zordu, kebabı gerçekleştirmek zevkliydi"

Kursa dahil olan Arnavut menşeli İsviçre yurttaşı Lirije Osmani ise Türk yiyeceklerini aşırı sevdiğini ve aşırı içimli bulduğunu dile getirdi.

Özellikle Adana kebabını aşırı sevdiğini kail Osmani, "Burada tatil yaparken kursa katıldım. Kurs aşırı güzeldi ve aşırı muhteşemdi. Sarma en çetince olanıydı." dedi.

Rus turist Olga Novikova da elan evvel tek Türk yemeği yapmadığını kaydetti.

Kursun kendisi düşüncesince aşırı delici birlikte birikim bulunduğunu özetleyen Novikova, "İlk kere Türk mutfağındaki yiyeceklerden yaptım. Hepsi de birbirinden tekaüt ve aşırı lezzetliydi." ifadelerini kullandı.

Almanya'dan tatile mevrut Armin Hauser ise aşırı sevilmiş olduğu Türkiye ve Antalya'ya 15. kere tatile geldiğini vurguladı.

Hauser, "Türklerin mükemmel yiyecekleri var. Çok lezzetli. Bu etkinliğe katılmaktan ötürü mutluyum. Biraz uğraşınca yapabildik. Sarma zordu, kebabı gerçekleştirmek zevkliydi. İlk kere hakeza birlikte deneyimim oldu." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler