USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Manavgat yangınlarında şahısların imdadına yetişen sağlıkçı koşa yaşadıklarını unutamıyor

Antalya'da 112 Acil Sağlık İstasyonunda tanışıp hayatlarını birleştiren ve Manavgat yangınlarında bu arada fiilen bireylere iane eli uzatan çift, o günleri unutamıyor.

Manavgat yangınlarında şahısların imdadına yetişen sağlıkçı koşa yaşadıklarını unutamıyor
19-12-2021 16:53
Antalya

Manavgat 4-5 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunda fariza fail paramedik Halime (26) ve çabuk tababet teknisyeni (ATT) Erkan Erdemir çifti, suç duyurusu anonsu aldıktan sonraları saniyeler ortamında istasyondan çıkarak şahısların yardımına koşuyor.

Ekip namına nice pestil ve yaralının yaşamını kurtaran çift, 2020 senesinde "İyi günde, biçimsiz günde" niteleyerek birbirlerine gır vererek dünyaevine girdi.

Manavgat yangınlarında bulunduğu denli nice felakette kadro arkadaşlığı fail Erdemir çifti, gelişigüzel suç duyurusuna "Ailemizden biridir" hassasiyetiyle yaklaşıp el ele vererek avlu kurtarmaya bitmeme ediyor.

Halime Erdemir, AA muhabirine, zor, buna yanıt tinsel kıymeti efdal ortak mesleğe eş olduklarını söyledi.

İnsanların yaşamını yetirmek düşüncesince saniyelerle yarıştıklarını özetleyen Erdemir, "Bizim ne zaman, nereye gideceğimiz mahsus değil. Yağmur, sıcak, dargın demeden çalışıyoruz. Yaptığımız iş az buçuk da hasbilik esasına dayanıyor. İşimiz hazırlop değil lakin istekle yaptığımız düşüncesince ağır gelmiyor. İnsanlara asistan olabilmek bizlere büyüklük veriyor." dedi.

Erdemir, eşiyle sırayla çalıştıklarını ve birtakımı nöbetleri bu arada tuttuklarını anlatım ederek, eşiyle ayrımsız şartlarda çalışmış oldukları düşüncesince birbirlerini elan şen anladıklarını ve ahacık dost denli çalışmış oldukları düşüncesince avantajlı olduklarını belirtti.

"Yangın süresince eşimle daim sahadaydık"

Manavgat yangınında da eşiyle bu arada şahısların yardımına koştuklarını dile getiren Halime Erdemir, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Manavgat yangınlarının önce haset eşim nöbetten çıkmıştı. Yangının en ortak tomar dokunca verdiği Kalemler Mahallesi'nde bu arada fariza hazırlamaya başladık. Yangının o derece büyüdüğünü geçirmek baş döndürücü üzücüydü. O isin, dumanın ortamında idman hem bizim tıpkı zamanda itfaiyeciler düşüncesince baş döndürücü ağır oldu. Biz yangından rahatsızlanan itfaiyecilere, vatandaşlara müvellidülhumuza veriyorduk. Birçok yangıncı hastaneye geçirmek istemedi ve tığ müdahalelerini yaptık. Yangın süresince eşimle daim sahadaydık.

İnsanlar evini çoğaltmak istemiyordu lakin tığ de onların hayatlarını yetirmek zorundaydık. İs, tütün bizim düşüncesince ehemmiyetli değildi, kâfi ki bireylere yararımız dokunsun istedik. Görevlerde borda bordaya olduğumuz düşüncesince gözümüz arkada kalmıyor, bu da işlerimizi elan şen yapmamıza etmen oluyor. Biz de alevlerin içerisine girdik, yangına karışma edenlerin yanındaydık. Önümüz, sağımız, solumuz yanıyordu ve tığ gene de art dönmedik. Çünkü gittikçe ağlayarak bizlerden iane talip insanlar, itfaiyeciler vardı. Bugün de olsa menfaat gideriz."

Halime Erdemir, meslekte nice güvenilmez vakaya da tanık olduklarını kaydederek, Akseki'de aldıkları hamilenin ambulansta veladet yaptığını ve bebeği kucaklarına alıp sesini duydukları an baş döndürücü bahtiyar olduklarını anlattı.

İyi günde biçimsiz günde eşiyle avlu yetirmek düşüncesince koşuyor

Erkan Erdemir ise 10 senedir ambulansta çalıştığını ve eşiyle hakeza ortak ahacık çalışmanın alım çalım donör bulunduğunu belirtti.

İşlerinde moral ve gönüllülüğün ön planda bulunduğunu vurgulayan Erdemir, şunları anlattı:

"Bize ortak fariza verildiğinde 'Başımıza ortak nesne dirimlik mi?' niteleyerek on paralık düşünmüyoruz. Bütün negatif bölgelerde olmayı kendimiz istiyoruz, zira bizlerden iane muntazır insanoğlu var. Manavgat'ta yangın başladığında bizlere ortak telefon geldi, birbirimizin gözlerine üzerine 'Tamam' dedik ve 15 ahit ortamında yangın bölgesindeydik. İnsanları yetirmek ve iane eli germek düşüncesince koştuk. Eşimin yanımda olması motive edici ortak şey. Nikahta bulunduğu denli güzel günde biçimsiz günde birbirimize verdiğimiz lafı hesabına getirdiğimizi düşünüyorum."

Erdemir, gittikleri eksiksiz olaylarda özlük yakınlarından biridir hassasiyetiyle yaklaştıklarını, şahısların bunu fikren esenlik çalışanlara şiddete akıbet vermesi icap ettiğini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler