USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Malatya'daki depremde enkazdan çıkarılan ağababa ve kızından "hasarlı eve girmeyin" çağr

Malatya'daki hasar gören evlerinden yük kabul etmek isterken depreme yakalanan ve ekiplerin emek vermesi kararı yapının enkazından iyi çıkarılan ağababa ve kızı, hasarlı evlere girilmemesi çağrısında bulundu.

Malatya'daki depremde enkazdan çıkarılan ağababa ve kızından
28-02-2023 15:10
Malatya

Malatya'da 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağırbaşlı hasar düzlük evlerin bazıları, cemaziyelevvel Yeşilyurt merkezli 5,6 büyüklüğündeki depremde yıkıldı.

Şeyhbayram Mahallesi Destek Sokak'taki yapının 4'üncü katındaki hasarlı evlerine pırtı kabul etmek düşüncesince giren 57 yaşındaki Aziz Deliktaş ve 25 yaşındaki kızı Şeyma da yeni depremde çökme altında kaldı.

Ekiplerin yapının enkazında kontrol istirdat emek vermesi kararı bozulmamış çıkarılan ağababa kızın Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisi sürüyor.

Üç bebek babası Aziz Deliktaş, AA muhabirine, yakınlarda her insanın eşyalarını alması dair eve geldiklerini söyledi.

Evde depreme yakalandıklarını özetleyen Deliktaş, "Kızım döşek odasındaydı ve 'Baba sallanıyoruz' dedi. Ben de 'Kızım bana akla yatkın gel' dedim. Banyoya girdik. Mesafe azdır niteleyerek 'belki kurtulabiliriz' dedim. Diğer odalar az buçuk büyük. Bizi Allah kurtardı. O an kızıma sarıldım. Biz o esna ayaktaydık. Dolap ayaklarımızın adına düştü. Sonra yere düştük. Kızımla beraberce o tam ağladık." dedi.

Deliktaş, "Neredesiniz" niteleyerek seslenen ekiplere 4'üncü kattaki banyoda olduklarını söylediklerini dile getirerek, "Devletimizden ve halis muhlis ekiplerden Allah razı olsun. Biz 2,5 sayaç ordaydık, bizi oradan kurtardılar." niteleyerek konuştu.

"Herkes benim üzere bahtlı da olamaz"

Depremzedelere hasarlı evlere girmemesi anlamında çağrıda mevcut Deliktaş, şunları kaydetti:

"Çadırda yahut taşın üzerinde yatın ancak binalara girmeyin. Hasarlı bulunan binalara on paralık girmeyin. Ben bunu yaşadım. 'Benim evimde hasar yok' niteleyerek gine girmeyin. Aç balıketinde ancak gine girmeyin. Ben o 2,5 saate neler yaşadım, onu elkızı bana sorun. 25 yaşındaki kızım yanımdaydı. Enkazda, 'Allah'ım ego yaşımı gördüm, ne mümkün kızımı bağışla' niteleyerek afsun ettim. Ben binaya girdim bozulmamış çıktım ancak hepsi benim üzere bahtlı da olamaz. Buna da şükürler olsun. Allah bizi kurtardı. Dışarı çıkınca baştan dünyaya mevrut üzere oldum. Benden ilkin kızım çıktı, kısaca 10 zaman sonraları da ego çıktım. Köyünüze, akrabalarınıza yahut deprem sıfır illere gidin. Allah devletimizden ve sağlıkçılarımızdan ve başka ekiplerimizden razı olsun. Altının da trilyonun da olsa girmeyin. Ben yanında ceket yanında pantolon düşüncesince girdim. Alacak durumumuz da vardı ancak bulunan oldu."

"Kesinlikle ağırbaşlı hasarlı binalara girmeyin"

Şeyma Deliktaş ise 6 Şubat'taki evvel depreme evlerinde ana ve babasıyla yakalandıklarını, hariç çıktıklarını ve yanında başağrısı yaşamadıklarını söyledi.

İkinci depremde evlerinin ağırbaşlı hasar alması zımnında köye gittiklerini özetleyen Deliktaş, "Geri gelip eşyalarımızı, giysilerimizi alalım dedik. Babamla cemaziyelevvel ikimiz üst çıktık. Annemi üst çıkartmadık, dobra ki de çıkartmamışız. Yukarı çıktıktan sonraları 10 zaman ortamında deprem oldu. Bir anda herhangi yanında toprak yerle yanında oldu." dedi.

Deliktaş, "Eşyaymış, malmış, şuymuş, buymuş banko ağırbaşlı hasarlı binalara girmeyin." ifadesini kullandı.

Enkaz altından "Kurtarın bizi" niteleyerek bağırdıklarını özetleyen Deliktaş, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Elimi yukarıya akla yatkın kaldırdım. Ekipten biri gördü. O anda filhakika hafriyat emekleri başladı. Üstümüzde üç yazboz tahtası vardı. O tahtaları çıkardılar. Hepsinden Allah razı olsun. 2-2,5 sayaç ortamında bizi çıkardılar. Resmen yanında mucizeydi. Enkazdayken hoppadak bağırdığımı hatırlıyorum. Bana yastık verdiler, başımı yastığa koydum ve başımı on paralık kaldıramadım. Yukarıdakilere 3-4 kat 'bizi kurtarın' niteleyerek bağırdım. Ondan sonrasını on paralık hatırlamıyorum. Baygın değilim ancak gözüm boğunuk şekildeydi."

Enkazın altında 10-15 zaman kaldığını zannettiğini tamlayan Deliktaş, kurtarıldığı düşüncesince Allah'a şükrettiğini dile getirerek, "Hiç çıkamayacağım sandım zira belimin ortasına kiriş düştü. Belim aşırı ağrıyordu ancak Allah'a şükür geldik. Şimdi de ayağımı, bozulmamış bacağımı hissetmiyorum ancak başağrısı bulunmayan aşırı şükür, geçecek." niteleyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler