USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Malatya'da depremde ebeveyni ölen 3 çocuk korumaya alındı

Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sökmen, Kahramanmaraş merkezli depremlerde ailesinden ayrı sakıt ortak çocuğun anne-babasına teyit edildiğini, anne-babası ölen 3 çocuğun ise kasıntı kabilinden dulda dibine alındığını bildirdi.

Malatya'da depremde ebeveyni ölen 3 çocuk korumaya alındı
20-02-2023 14:10
Malatya

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da, çökme altından çıkartılan refakatsiz evlatların belirleme edilmesi düşüncesince Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü kabilinden düzentileme başlatıldı.

AFAD, polis, jandarma ekipleri ve hastaneler ile bağlantı şeklinde olan yönetmenlik yetkilileri, toplanmış 4 çocuğun ailesine ulaşılamadığını belirledi.

Anne ve babaları depremde çökme altında kalmış şekilde yaşamını kaybetmiş bulunduğu belirlenen 3 çocuk kendince tedarik sonucu alındı, birlikte çocuk ise ailesine tasdik edildi.

"Çocuğumuz ile aileyi buluşturduk"

Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen, AA muhabirine, depremin bulunduğu andan buyana kasıntı yerine derin birlikte düzentileme temposu süresince olduklarını belirtti.

- Serebral palsi pestil çocuk bakımının peşi sıra ailesine tasdik edildi

Birçok bölgede fariza önleyen yönetmenlik çalışanının ayrımsız sürede fakir küsurat evlatların tespiti ve onların aileleri ile buluşturulması düşüncesince de çalıştığını özetleyen Sökmen, "Depremin geçmiş gününde tığ burada emniyet, jandarma, sayrılarevi ve AFAD ekipleri ile koordineli çalıştık. Refakatsiz çocuğun geçmiş dakikadan itibaren detayları bizlere geldi, takiplerini yaptık. Hastanede geçmiş gündüz serebral palsi hastası çocuğumuzu bulduk. Suriye uyrukluydu. Onu alarak kişi çocukevleri sitemizde 2 gündüz baktık. Arkadaşlarımızın araştırması sonucunda babanın depremde yaralandığını, annenin de babaya baktığını belirleme ettik. Daha sonradan çocuğumuz ile aileyi buluşturduk. Mutlu birlikte tabela ile ailesine tasdik ettik." dedi.

"Ailesinden sav alınamayan çocuğumuz yok"

Yaptıkları çalışmada 3 çocuğun şimdi ailesinden ırak kaldığının belirlendiğini tabir fail Sökmen, şöyleki konuştu:

"Şu anda annesi-babası depremde ölüm etmiş 3 çocuğumuz bakımımız altında. Bizde olup da ailesinden sav alınamayan birlikte çocuğumuz yoktur. İlimizde şu anne derece kaybolma çocuk olduğuna ilişkin birlikte bilgelik de, istem de gelmedi. Ama 3 çocuğumuz ailesini kaybetmiş bulunduğu düşüncesince şu anda bizim kuruluşumuzda. Bu evlatlarımızın ebeveynleri depremde ölüm etmiş bulunduğu düşüncesince iş tedbiri sonucu alıp kuruluşumuzda bakımlarını üstleneceğiz."

İlerleyen günlerde amca, kabadayı yada ayrımlı dünürlük bağları belirleme edilirse evlatların yakınlarına tasdik edilme ihtimalinin de olduğuna yer veren Sökmen, şunları kaydetti:

"Çocuklarımız, amca, kabadayı yada başka akrabaları belirleme edilirse onlara tasdik edilebilirler. Bizim en sonuç seçeneğimiz kasıntı bakımıdır. Koruyucu fasile sistemimiz vardır. Amcası, dayısı yahut akrabalarından bir tanesi çıkıp gelir. Arkadaşlarımız da inceler ve aileyi de makul görürlerse önceliğimiz çocuğun ailenin yanı sıra kalması. Bu halde çocuklarımızı elden ailelerine tasdik ederiz. Ama şu an düşüncesince çabuk esirgeme kararlarını alarak kasıntı bakımına yerleştirdik."

"Ciddi birlikte istem var"

Sökmen, kurumda esirgeme dibine tahsil edilen 3 çocuğun esirgeyici fasile yada soy sop iktisap sistemleri ile kesinlikle birlikte fasile yanına yerleştirileceğini vurgulayarak, "Bizim depremden çevre başkaca birlikte esirgeyici ailelik yahut soy sop edindirme sistemimiz yok. Rutin sistemimiz bitmeme ediyor. Depremin dışındaki illerden esirgeyici fasile iktisap etmek düşüncesince başvurma ediyorlar. Bunun da birlikte süreci var. Süreç böylelikle iare yerine takrir yapıyoruz. Çocuk fasile ile uzlaşma sağladıktan sonradan kalımlı yerine yerleştiriyoruz. Bu esirgeyici fasile için. Ama soy sop iktisap ağız ağıza farklı. Onun duruşma ve izleme süreçleri var. Şu anda mevrut ağırbaşlı birlikte istem mevcut Türkiye genelinden. Bakanlığın bu konudaki emirleri çerçevesinde emekleri yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler