USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Lösemiye hakkında dirim savaşını elde eden Berfin, bundan sonra hayallerinin peşinde

Mersin'de 6 yaşlarında yakalandığı lösemiyi 2 salname tedavisinin arkası sıra yenen 9 yaşındaki Berfin Bulut, büyüdüğünde hekim olup özlük kadar lösemili evlatları düzeltmek istiyor.

Lösemiye hakkında dirim savaşını elde eden Berfin, bundan sonra hayallerinin peşinde
08-11-2021 12:09
Mersin

Mersin'de, daha 6 yaşlarındayken yakalandığı lösemiye erinç verdiği mücadeleyi 2 sene devam eden tedavisiyle ele geçiren 9 yaşındaki Berfin Bulut, gelecekte hekim olup kendisi kadar kanser rahatsızlığına yakalanan evlatları iyileştirmenin hayalini kuruyor.

İlkokula start heyecanı yaşamış olduğu 2018'de, koku alma organı kanaması, morartı ve halsizlik şikayeti ile başvurduğu Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Servisi'nde lösemi tanısı konulmuş olan Berfin, Uzman Dr. Funda Erkasar nezdinde tedaviye alındı.

Bu süreçte kanseri alt buyurmak düşüncesince savaşım sağlayan ve taayyüş elan hararetli düzen bağlanan Berfin, ıvır zıvır bedenen hastalığa direnmeyi başardı.

İki sene devam eden kontrollerinin arkası sıra taburcu olup tedavisine evde bitmeme edilen Berfin, birlikte müddet sonraları kansere erinç verdiği hayat savaşını kazandı.

Sağlığına mülaki Berfin, heyecanla beklediği mektebinde görgü bilimi bilimi dünyasına başladı. Arkadaş edinip oyunlar da oynayan Berfin, bundan böyle hayallerinin ardı sıra koşuyor.

Hayali hekim olmak

Berfin Bulut, AA muhabirine, lösemiye erinç verdiği kızgın mücadeleyi anlattı.

Hastalığı sürecinde okula gidemediğini ve dostlarıyla saat geçiremediğini özetleyen Bulut, "Dışarı çıkmayı aşırı istiyordum. Dışarıdaki kollar oyunlar oynuyordu, aşırı dobra şeyler yapıyorlardı. Ben hariç çıkamadığım düşüncesince üzülüyordum." dedi.

Hastalığı sürecinde doktorunun ve ailesinin namına aşırı iri dayanak noktası verdiğini özetleyen Bulut, şöyleki bitmeme etti:

"Ailemin yardımı ile hastalığımı aşırı dobra birlikte halde atlattım. Annem ve babam yardımıyla aşırı çelimli oldum. Hastalığım bitince aşırı sevinmiştim. Dışarı çıktım, oyunlar oynadım. Okula başladım, orada dost edindim. Çok dobra şeyler öğrenmeye başladım. Doktor olup kendim kadar lösemili evlatları düzeltmek istiyorum. Doktorum kadar hastalara iane buyurmak istiyorum."

"Bir annenin duyacağı en çetince cümlelerden birisini duymuştum"

Dilan Altın da kızına lösemi tanısı koyulduğu anda tarifi sıfır birlikte biberli yaşadığını dile getirdi.

O süreçte yaşadıkları zorluklara yer veren Altın, "Bir annenin duyacağı en çetince cümlelerden birisini duymuştum. Anlatılamaz birlikte durum. Sadece benim kadar bu vaziyeti canlı birlikte ana bilir. Rabb'im tek anneye yaşatmasın, tarifsiz birlikte şey. Evladınız olmasa caba ıvır zıvır birlikte evladı o halde görmek, tek vicdanın kaldırabileceği birlikte gidiş değil. Çok çetince birlikte süreç. Güçle, azimle, umutla yendik, aşırı şükür." diyerek konuştu.

Lösemiye erinç verdikleri mücadelesi dü senenin böylece kazandıklarını dile getiren ana Altın, şunları söyledi:

"Kızımın lösemiyi atlattığını duyduğum evvel anda yaşadığımız çirkin eyyam birlikte film şeridi kadar gözümün önünden geçti. Doktorumuz 'artık bitti, Berfin çıkar yol caba almayacak.' söylediği anda dünyadaki gelişigüzel nesne bizimmiş gibiydi sanki. Anlatılmaz, tarifsiz birlikte mutluluk. O kelimeden sonraları gelişigüzel nesne adım adım zımnında girdi. Berfin yaşama uyarlanmış oldu. Okula gitmeye başladı. Arkadaşları kadar düzen parklarına, hareketli ortamlara girmeye başladı."

"Onu bahtiyar kıymetlendirmek bizleri de bahtiyar ediyor"

Uzman Dr. Funda Erkasar da 2018'de lösemi tanısı konulmuş olan Berfin ve ailesinin o devirde iri sıkıntı yaşadığını tabir etti.

Tedavi sürecinde dü senenin kızgın geçtiğini özetleyen Erkasar, şunları kaydetti:

"Berfin gelişigüzel bebek kadar hastaneden ürküyordu. Ailesi saçları döküleceği düşüncesince aşırı tedirgindi. Bu dü yılı özveriyle, emeklerimizle geçirdik. Hem familya aynı zamanda bebek açısından kahir birlikte dönemdi. Berfin'in saçları döküldü. Bu süreçte Berfin ve ailesine müstelzim destek sunar verildi. Berfin ve anası aşırı güçlüydü. Ailesi daim yanındaydı. Hep güler yüzlüydüler. Berfin de kendisini tedaviye kapatmadı. Artık okuluna başladı ve mutlu. Onu bahtiyar kıymetlendirmek bizleri de bahtiyar ediyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler