USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Lise öğrencileri mutfakta hem öğreniyor hem üretiyor

Düzce Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, okuldaki atölyede repertuvar kazanmanın birlikte taşımalı terbiye kapsamındaki dostlarının da yiyeceklerini hazırlıyor.

Lise öğrencileri mutfakta hem öğreniyor hem üretiyor
04-05-2022 12:11
Düzce

Düzce'de manzume lisesi öğrencileri, okuldaki atölyede hem yemek yapmayı öğreniyor bununla birlikte hazırladıkları yiyecekleri taşımalı eğitimle tahsil gören arkadaşlarına ulaştırıyor.

Düzce Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, büro düzlük şefi Mehmet Avan ve gayrı öğretmenleri nezaretinde mektep içinde kurulan Mutfak Sanatları Atölyesinde kılgılı öğüt alarak geleceğin aşçıları kendisine yetişiyor.

Öğrenciler üretimde bulanarak mesleğin inceliklerini öğrenmenin yanında taşımalı yetişek kapsamında yetişek gören 3 bin öğrenciye de yemek hazırlıyor.

"Gıda sektörüne nitelikli öge yetiştirme gayretindeyiz"

Okul müdürü Barış Başar, AA muhabirine, besin alanının zamanımızda baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu söyledi.

Kendilerinin de nitelikli öge yetiştirme dair mücahede ettiklerini aktaran Başar, "Öğrencilerimizle hem istihsal yapıyoruz bununla birlikte eğitimlerini almalarını sağlıyoruz. Öğrencilerimiz, işi mutfağında yaparak öğreniyor." dedi.

Başer, taşımalı yetişek sağlayan okullara yemek çıkaran okullardan bir tanesi olduklarına ayraç ederek, şöyleki konuştu:

"Günde 3 bin şahsiyet yemek çıkarıyoruz. Saat 05.00 kabil istihsal başlıyor. Saat 08.30 kabil öğrencilerimiz de engelleme oluyor. Paketleme, araçlara nakil ve tevzi oluyor. Öğleden sonradan da birlikte ahir günün emek harcamaları başlıyor. Yine burada da öğrencilerimiz hazırlıklara araştırma görevlisi oluyor. Alan şeflerimiz, ait öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz bu hazırlıkları yapıyor. Hem öğreniyorlar bununla birlikte bayıla bayıla yapıyorlar. Öğrencilerimizi bu biçimde kıymetlendirmek bizi de bahtiyar ediyor. Severek işini gerçekleştirmek baş döndürücü önemli."

"Dersleri hem kuramsal bununla birlikte kılgılı yapıyoruz"

Yiyecek İçecek Bölümü Alan Şefi Mehmet Avan da düzlük derslerini hem kuramsal bununla birlikte kılgılı yaptıklarını anlatarak, "Atölyelerde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Şu anda el inşası makarna ne yapılmaktadır onu öğreniyoruz. Öncesinde kuramsal kendisine yapımını öğrendikten sonradan atölyeye gelip uygulamasını yapıyoruz. Atölyelerimizde üçerli, ikişerli ve yegâne kendisine yetişek veriyoruz." sanarak konuştu.

Öğrencilerin atölyede yemek imalinde enerjik fariza aldıklarına yer veren Avan, "Bu ihvan önümüzdeki sene staja gidecekler, öncesinde burada asliye almış oluyorlar." ifadesini kullandı.

Avan, meydana getirilen yemeklerin hüsran edilmesi kabil birlikte durumun bahis konusu olmadığını vurgulayarak, hazırlanmakta olan yemeklerin öğrenciler çeşidinden tüketildiğini, yemekhanede öğrencilere ağırlama edildiğini ve taşımalı yetişek kapsamındaki öğrencilere ulaştırıldığını laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler