USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Lezzet festivali 'Konya GastroFest' başladı

Konya mutfağının beraberinde Türkiye'nin türlü bölgelerinin mutfaklarına da toprak verilecek festival 3 gündüz sürecek.

Lezzet festivali 'Konya GastroFest' başladı
01-10-2021 21:10
Konya

Konya'nın aşındırmak kültürünün tanıtılmasının birlikte Türkiye'nin değişik lezzetlerinin de görücüye çıkacağı"Konya GastroFest" başladı.

Konya Büyükşehir Belediyesince Ecdat Bahçesi'nde planlı ve 3 güneş sürecek festivalin açma töreninde birlikte görüşme eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, "Konya GastroFest"in Konya ve diyar düşüncesince hayır olmasını diledi.

Yemek ve anüs kültürünün çivi başına birlikte uygarlık bulunduğunu tamlayan Usta, şu değerlendirmede bulundu:

"Evlerimizde gelişigüzel güneş başta topu topu ailenin toplandığı gece ezanı yemeği sofralarından, itinayla hazırlanıp, itinayla ağırlama edilerek ailenin bütünlük ve bütünlüğünü arttırıcı ve medeniyetimizi bitmeme ettirici körpe sohbetlerin yapıldığı sofralarımızdan bahsediyoruz. Sadece yemeklerin paylaşılmış olduğu değil, günün heyecanının, sıkıntısının, keyfinin, gelişigüzel şeyinin paylaşılmış olduğu sofralarımızdan bahsediyoruz. Bugün kılıç de Konya'da aramızda mevcut şeflerimiz sebebiyle dayanıklı aşırı değişik lezzetleri, dayanıklı aşırı değişik aş ve yemeği paylaşacağız, dostluklarımızı arttıracağız, tanışıklıklarımızı arttıracağız."

Festivalin nice hayır gelişmeye vesile olacağını inandığını dile getiren Usta, "Konya'nın aşındırmak kültürünün esasen dayanıklı aşırı evren mutfağıyla yarışabilecek kurda zengin, değerli bulunduğunu göstereceğiz. Bu vesileyle hem vatanımızda bununla birlikte arsıulusal platformlarda lanse etmek düşüncesince olanak ve punt oluşturmuş olacağız. Bu festival düşüncesince tedarik eden Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve kadrosuna teşekkürname ediyorum." diyerek konuştu.

Usta, festivalle, unutulmuş lezzetlerin baştan tanıtılacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Özellikle gençlerimizin ve evlatlarımızın bu festivale nazarıitibar göstermelerini istiyoruz. Unutulmaya beniz tutmuş bulunan yemeklerimizle ilişik etkinliklerin de bulunduğunu bildiğimiz düşüncesince halis muhlis gençlerimizi ve çocuklarımızı festivalimize çağırma ediyoruz. Umarım her insanın karnının doyduğu denli gönlünün de doyduğu, muhabbetlerin, dostlukların arttığı birlikte festival olur. Gönül amonyaklamak en önemlisi. Karnımızı birlikte halde doyuruyoruz fakat esas bulunan gönülleri doyurmak. Gönülleri doyurmanın da en ehemmiyetli yolu herhalde birbirimize bulunan sevgimizi muhabbetimizi, birbirimize yaptığımız ikramlarımızla anlatmak."

Büyükşehir Belediye Başkanı Altay'dan bitişik illere davet

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da festivalin önce gününde gördükleri koyu ilgiden kıvançlı olduklarını söyledi.

Altay, Konya mutfağının ülkenin en ehemmiyetli mutfaklarından bir tanesi olduğuna değinerek, şöyleki dedi:

"Konya Büyükşehir Belediyesi şekilde şehrimizin bu alandaki birikimini dünyaya açmak, Konya mutfağının henüz birlikte tomar tanınmasını iletmek gibi gastronomi alanındaki çalışmalarımıza şişman birlikte ehemmiyet veriyoruz. Bir yandan da Konya'mızın bu zenginliklerini tescil ika namına coğrafi işaretli ürünlerimizin başvurularını gerçekleştirdik. Başvurusunu yaptığımız 51 ürünümüzün 21’inin tescili gerçekleşmiş oldu. İnşallah 30 ürünümüzle ilişik proses bitmeme ediyor. Ayrıca 35 acemi ürünle ilişik başvuruyu tamamladığımızda 100’e yaklaşan coğrafi verim başvurumuzu gerçekleştirmiş olacağız. Biz bu mamüllerin birlikte yönünü Konya Büyükşehir Belediyesi şekilde Konya Mutfağı ve Kafem'lerimizde misafirlerimize sunuyoruz. İnşallah acemi hizmete sunacağımız tesislerle, bu zenginliğimizi Konya'dan topu topu dünyaya sunmayı dilek ediyoruz." diyerek konuştu.

"Konya GastroFest"in çabucak Konyalılar düşüncesince düzenlenmediğine dikkati çekici Altay, "Özellikle semt coğrafyamızda mevcut bitişik illerimizden misafirlerimizi de buraya beklediğimizi anlatım buyurmak istiyorum. Özellikle Ankara'dan, Aksaray’dan, Karaman, Niğde, Nevşehir, Eskişehir, İstanbul’dan, topu topu kıstak coğrafyasından misafirlerimiz düşüncesince halis muhlis hazırlıklarımızı tamamladık Onları aramızda kullanmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Konya Valisi Vahdettin Özkan da birlikte görüşme yaparak, festivalin düzenlenmesinde alın teri dökenlere teşekkürname etti.

Hafta sonu da bitmeme edecek festivalde ziyaretçiler, bölgeye kurulan stantlarda Konya mutfağı ve Türkiye'nin değişik bölgelerinden yiyecekleri deneyimleme olanağı bulacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler