USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Kuşadası'nda sahillerin beraberinde su altında da çabukluk başladı

Dünyanın en iri batmış uçaklarından Airbus A300 ile 5 su altı mağarası ve 10 resifin bulunmuş olduğu Kuşadası, ecnebi dalgıçların flaş rotaları arasına girdi.

Kuşadası'nda sahillerin beraberinde su altında da çabukluk başladı
22-06-2022 16:03
Aydın
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Kuşadası'nda sahillerin beraberinde su altında da çabukluk başladı

Sahilleri ve doğasıyla ülkenin önde mevrut gezinsel destinasyonlarından Aydın'ın Kuşadası ilçesi, su altındaki zenginlikleriyle dalış turizminde de özek olma amacında ilerliyor.

Temizliği dolayısıyla düşünüm mesafesi açık bulunan suda baş döndürücü sayıda canlının izlenebildiği 10 resif, 5 in ve dünyanın en şişman batmış uçaklarından Airbus A300'ün bulunmuş olduğu ilçede 7 dalış merkezi görev veriyor.

Kuşadası'nda geçirdiği tatiline ayrımlı birlikte aktiflik getirtmek isteyenlerin beraberinde elden su altı güzelliklerini gitmek düşüncesince gelenlerin de bulunmuş olduğu baş döndürücü sayıda ecnebi turist, teknelerle dalış noktalarına akıntı ediyor.

22.06.2022 Sahilleri ve doğasıyla ülkenin önde mevrut gezinsel destinasyonlarından Aydın'ın Kuşadası ilçesi, su altındaki zenginlikleriyle dalış turizminde de özek olma amacında ilerliyor.

İlçeye mevrut kruvaziyerlerdeki kimi yolcular düşüncesince de hususi dalış programları düzenleniyor.

Farklı dalış deneyimleri canlı dalgıçların çekmiş olduğu ışık ve videolar, içtimai iletişim araçları kanalıyla değme sabık sene şimdi birlikte tomar ziyaretçinin ilçeyi tanımasına fırsat oluyor.

Yabancı turistlere müteveccih dalış programları düzenleyen eğitmen Tağmaç Saraçoğlu, AA muhabirine, hassaten müstevli sürecinin bitmesiyle dalışa alakanın arttığını söyledi.

Bu mevsim ecnebi balık adam sayısının sabık yıla layıkıyla dü büküm arttığını gözlemlediklerini anlatım fail Saraçoğlu, ilkin Avrupa devletleri kazanmak gibi ayrımlı coğrafyalardan su altı meraklılarını ağırladıklarını belirtti.

Uçak batığına hususi ilgi

Kuşadası'nın ehemmiyetli resif sahalarına eş olduğunu, dalış yapanların nice su altı canlısını müşahede fırsatı yakaladığını aktaran Saraçoğlu, hassaten tayyare batığı düşüncesince baş döndürücü sayıda turisti ağırladıklarını, izlence kapsamında mağaralara da dalış yaptırdıklarını dile getirdi.

Almanya'dan mevrut Ralf Vatthauer, Kuşadası'nda dalış yapmanın baş döndürücü dobra bulunduğunu anlatım etti.

Su altının fer bulunduğunu özetleyen Vatthauer, "Balıkları baş döndürücü kemiksiz görebiliyorduk. Bu suyu elden Türkiye'de gördüm. Çok heyecanlıydı. İlk işim Almanya'ya gittiğimde buradaki fotoğrafları arkadaşlarıma ifşa etmek olacak. Bir şimdi daldırmak düşüncesince buraya geleceğim." dedi.

Ailesiyle Almanya'dan mevrut Jannik Daeubler de dalışın dörtköşe geçtiğini belirterek, "Balık popülasyonu baş döndürücü iyiydi. Hırvatistan’da mağarada dalış yaptık. Burası şimdi güzel. Çünkü oradaki kovuk şeklindeydi. Buradaki ise asıl birlikte in ve coşku vericiydi." diyerek konuştu.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler