USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Küçükçekmece Oyuncak Kütüphanesi, paylaşma kültürünü küçüklere öğretmeyi amaçlıyor

Oyun çağındaki çocukları, oyuncak ve kitapla buluşturmak gibi Gönüllü Hareketi Derneği çeşidinden yaşama geçirilen Küçükçekmece'deki Oyuncak Kütüphanesi, küçük ziyaretçilerini bekliyor.

Küçükçekmece Oyuncak Kütüphanesi, paylaşma kültürünü küçüklere öğretmeyi amaçlıyor
06-09-2022 13:06
İstanbul

Onur Marketler teşrikimesai ve yardımı ile mart ayında Küçükçekmece'de oluşturulan kütüphanenin örgen sayısı kestirmece 950'ye ulaştı.

Derneğin İletişim Koordinatörü Zehra Kaçmaz, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, kütüphanenin ilkinin 2018'de Bursa'da açıldığını ve halen bitmeme ettiğini söyledi.

Projeyi elan sonraları İstanbul'a taşımaya değişmeyen verdiklerini dile getiren Kaçmaz, "Günümüz ekonomisinde baş döndürücü temiz müşterek proses içinde değiliz biliyorsunuz. Oyuncak, gösterişli tüketime girdi. Aileler de çocuklarına oyuncak kabul etme dair başağrısı yaşıyor. Kütüphane de bu fikirle, evlatları oyuncağa, kitaba ferah ferah ulaştırabilmek yerine ortaya çıktı. Gönüllü şekilde bunu yapıyoruz." dedi.

Kaçmaz, kütüphanedeki kâffesi oyuncakların armağan usulüyle realizasyon edildiğine dikkati çekerek, şu halde bitmeme etti:

"Marttan beri 900'ü müşterek tomar üyemiz var. Çocuk ailesiyle geliyor, evvela müşterek hile endüstrisi zannediyorlar burayı. Biz aileye tanıtıyor, buranın oyuncak kütüphanesi bulunduğu karşı bilgelik veriyoruz. Sonrasında isterlerse evladı örgen yapabileceğimizi söylüyoruz. Kabul ederlerse müşterek şekil dolduruyoruz. Çocuğun burada istediği dü oyuncağı, kitabı yahut üç kitabı kabul etme hakkı mevcut ve alıyor. Biz onu en er müşterek hafta, en geç müşterek ay içinde getirebileceğini söylüyoruz."

Kütüphanede 0-8 hoşnutluk seslenme fail mürebbi oyuncakların birlikte 7-15 yaşındaki küçüklere mucibince de kitapların bulunduğunu aktaran Kaçmaz, "Bağış konusunu da ailelere söylüyoruz. Zaten kendileri aracısız bizlere diyorlar ki, 'bizim de evde nice oyuncağımız var. Hani bebek da sıkıldı. Kenarda, köşede duruyor.' Biz de, 'O devir oyuncakları armağan şekilde alabiliriz. Burada apayrı küçüklere verebiliriz.' diyoruz. Öyle müşterek iş birliğimiz de olmaktadır ailelerle. Ayrıca gonulluhareket.org adresinden de armağan yapabiliyorlar kütüphaneye." ifadelerini kullandı.

Zehra Kaçmaz, kitabevi uygulaması ile bire müşterek sürede müşterek içtimai çalışmaya imza attıklarının altını çizerek, "Hem çocuğa hem de bebek aracılığıyla aileye dokumalı oluyoruz müşterek nevi. Ekonomi açısından da aileleri desteklemiş oluyoruz. Çocuk mevcud bu istihlak çılgınlığı içinde burada paylaşmayı, hata sahibi olmayı öğreniyor." değerlendirmesini yaptı.

"Toplumda, eğitimde vesile eşitliğini sağlayıcı müşterek proje"

Özen Grup Kurumsal İletişim Yöneticisi Nilay Taşçıoğlu ise Türkiye'de büyük mağaza içinde mevcut geçmiş kitabevi bulunduğunun altını çizerek, "Alışveriş hazırlamaya mevrut aileler burada çocuklarla bu arada hem sayaç geçirebiliyor hem de parasız müşterek halde oyuncak alabiliyor." dedi.

Kurum şekilde nice içtimai hata projesinde arazi aldıklarını kail Taşçıoğlu, "Bu kütüphane, eğitimde vesile eşitliğini gördüğümüz ve toplumda paylaşmayı sağlayıcı projelerden müşterek tanesi bulunduğu düşüncesince canı candan dayanak noktası hasretmek istedik ve Gönüllü Hareketi Derneğine hakeza müşterek meydan sağladık. Kütüphanenin açıldığı günden itibaren baş döndürücü müşterek tomar üyesi var, baş döndürücü müşterek tomar da istek görüyor." halinde konuştu.

Taşçıoğlu, kütüphanenin kapısının kâffesi İstanbullulara bariz bulunduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

"Buranın gönüllüsü de olabilirsiniz. Bağış yapabilirsiniz. Herkesi, kâffesi çocuklarımızı buraya bekliyoruz. Bu plan baş döndürücü kıymetli. Çünkü toplumda, eğitimde vesile eşitliğini sağlayıcı müşterek proje. Bununla bu arada toplumda doğrusu mevcud paylaşma kültürünü elan da sağlamlaştırmayı amaçlayan müşterek proje. Bu sebepten dolayı elan müşterek tomar oyuncak kütüphanesinin olmasını istiyoruz. Çalışmalarımız bu yönde. Umarız ki öbür ilçelerde de çabucak oyuncak kütüphaneleri artar ve elan müşterek tomar bebek elan ayrımlı oyuncaklarla, elan müşterek tomar kitapla müşterek araya gelir. Güzel müşterek doğacak düşüncesince dobra müşterek çalışmaya imza atmış oluruz her daim birlikte.

Kütüphaneye bağışlanan oyuncak ve kitaplar gönüllüler çeşidinden ayrıştırılıp dezenfekte ediliyor. Yeni pedagoji bilimi tedrisat yılı ile projenin elan müşterek tomar çocuğa ulaşılması hedefleniyor.

Projede fahri edinmek yahut armağan gerçekleştirmek arzu edenler [email protected] yahut [email protected] adresine benzeyen atabilir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler