USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Küçük ressam boyundan iri tuvalleri sanat eserine dönüştürüyor

ArtAnkara Çağdaş Sanat Fuarı'nda sergilik açan en ıvır zıvır ressam 9 yaşındaki Sarp Öksüz, 6 yaşlarında başladığı gösterici serüveninde 30'dan aşkın işaret verdi.

Küçük ressam boyundan iri tuvalleri sanat eserine dönüştürüyor
11-03-2022 14:04
Ankara

ArtAnkara Çağdaş Sanat Fuarı'nın en önemsiz ressamı 9 yaşındaki Sarp Öksüz'ün, boyundan şişman tuvallere meydana getirdiği resimler ziyaretçilerin takdirini kazandı.

Resim yapmaya, Kovid-19 salgını esnasında yaşanmış bulunan kapanmalarda başlamış bulunan Sarp Öksüz, içerisindeki kabiliyeti keşfedince güzel ortak ressam olmayı hedefledi. Amacı doğrultusunda ailesinin desteğini alan, potansiyelini hâlâ da yükseltmek düşüncesince ortak kursa bitmeme fail Öksüz, okuldan artan zamanlarının çoğunu foto yaparak geçiriyor.

Yağlı boya, guaj ve akrilik malzemelerle evlenmemiş resimler çizen Öksüz, öğretmenlerinin ve dostlarının takdirini kazanınca eserlerini ArtAnkara Çağdaş Sanatlar Fuarı'nda da teşhir etmek istedi.

Başvurusu onama edilen ve fuarın en önemsiz ressamı bulunan Öksüz, resimlerini sergilediği standa da acemi asar yapmayı sürdürüyor.

"Hissettiğim obje mutluluk"

Sarp Öksüz, AA muhabirine, foto hazırlamaya 6 yaşlarında başladığını belirterek, dolaştığı müzelerde görmüş olduğu eserlerden etkilendiğini ve kendisinin de foto gerçekleştirmek istediğini söyledi.

Kovid-19 salgını esnasında bu hayalini gerçeğe dönüştürdüğünü özetleyen Öksüz, bu süreçte 30'dan ortak tomar im ürettiğini dile getirdi.

"Akşam eve ulaşınca bir aşırı devir foto yapıyorum. Resim yaparken hissettiğim obje mutluluk." diyen Öksüz, şişman tuvalleri boyarken az da olsa zorlandığını, derinliğine saplı rulolardan yararlandığını vurguladı.

"Motive etmek, teşci etmek önemli"

Anne Yeşim Öksüz ise derinliğine idame eden karantina zamanında oğlu Sarp'ı elektronik aletlerden ırak avlamak düşüncesince foto sanatına yönlendirdiklerini tabir ederek, "Tuvaller ve boyalar almaya başladık. Biz aldıkça Sarp hazırlamaya başladı. Yaptıkça onu motive ettik, motive ettikçe kendini geliştirdi ve bugünlere geldik." diyerek konuştu.

Gerek okuldaki gerekse foto kursundaki öğretmenlerinin desteğini daima hissettiklerini özetleyen Öksüz, "Bize daima yöntem bilimsel yerine kere gösteren, yönlendiren baş döndürücü altın hocalarımız var." dedi.

Sanata merakı ve kabiliyeti bulunan evlatları motive etmenin ve yüreklendirmenin önemine ayraç fail Öksüz, "Bence sanat evlerine, müzelere götürmek, orada algılarını ve perspektiflerini bollatmak baş döndürücü şişman ehemmiyet bildirme ediyor. Onların bu farkındalığını sağladıktan sonraları arkası doğrusu geliyor." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler