USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Küçük piyanist Mete'nin acemi maksadı ilmî bölgede bilimsel nitelikli kariyer

Adana'da piyanoda arsıulusal şenlik birinciliği mevcut 10 yaşındaki Mete Ölçer, konuşma ile ilmî kariyerini baş başa yürütmeyi amaçlıyor.

Küçük piyanist Mete'nin acemi maksadı ilmî bölgede bilimsel nitelikli kariyer
23-04-2022 15:00
Adana

Adana'da ıvır zıvır yaşlarda zanaat dalında muhtelif başarılara imza atan 10 yaşındaki Mete Ölçer, gelecekte dirim bilimi ve kimya dalında bilimsel niteliği olan kariyer gerçekleştirmek istiyor.

Ölçer, 4 yaşlarında kendiliğinden okumayı öğrendi. 5 yaşlarında anaokulu eğitimi esnasında Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile hususi kuruluşlarda meydana getirilen testlerde "üstün zekalı" namına değerlendirildi.

Ailesi çeşidinden sanata ilkin de piyanoya merakı bulunduğu ayırt edilen Mete Ölçer, 5 yaşlarında Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası (ÇDSO) Çocuk Korosuna seçildi.

İlkokula 2. sınıftan başlatılan Ölçer, bire ortak çağda umumi kabiliyet ve musiki alanlarından sınavla kazanılmış bulunduğu Bilim ve Sanat Merkezi'nden (BİLSEM) terbiye almaya başladı.

Ölçer, özlük bestelediği eserle katılmış bulunduğu "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulusal Çocuk Besteciler Buluşmasında" güzel bulunarak çevrimiçi terbiye almaya doğruluk kazandı, başkaca katılmış bulunduğu "Uluslararası Adana Rhapsody Piyano Festivali ve Yarışmasında" piyano performansıyla ortak numara oldu.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Devlet Konservatuarı'nda kusursuz zamanlı rüştiye imtihanını kazanarak eğitimine bitmeme fail Ölçer, haftada 2 devir BİLSEM umumi yetenek, 2 devir de BİLSEM musiki dallarında terbiye görüyor.

"Kitap okumayı baş döndürücü seviyorum"

Ölçer, AA muhabirine, ÇDSO Çocuk Korosundayken öğretmenin piyano çalmasından baş döndürücü hoşlandığını, dinlediği seslerden yola çıkarak notaları kestirim yazar koro emek harcaması sonrası piyano araklama egzersizleri yaptığını anlattı.

Sonrasında konservatuvardayken müzikle hâlâ baş döndürücü ilgilenecek ahit bulduğunu, şu an ise müzikle hâlâ baş döndürücü uğraşı namına ilgilendiğini tabir fail Ölçer, "Kendi derslerim ve BİLSEM'den sonradan artan ahit baş döndürücü az oluyor. Çok koyu ortak öğüt programım bulunduğu düşüncesince baş döndürücü ortak tomar müziğe devir ayıramıyorum." dedi.

Ölçer, müzikte elde etmiş bulunduğu başarıların kendisi düşüncesince iri ortak özgüven deposu olduğunu, halen öğüt çalışırken alışılmış musiki dinlemeyi sevdiğini, müziğin ritmine mucibince öğüt çalıştığını aktardı.

Normal eğitiminde işaret okumanın iri yararını gördüğünü aktaran Ölçer, "Kitap okumayı baş döndürücü seviyorum. Sürekli işaret okuyorum. Eğer işaret bilgilendirici ise hakkıyla bana baş döndürücü ulama veriyor. Normal ortak öykü kitabı ise da bu da baş döndürücü hoşuma gidiyor. Farklı pencerelerden bakmamı sağlıyor, manzara gücümü geliştiriyor. Bunun kabilinden ortak baş döndürücü pozitif sağlıyor." sanarak konuştu.

"Karşıdakinin dilini konuşunca o hâlâ bahtiyar olur"

Önündeki hayatı düşüncesince daha değişmeyen vermenin er bulunduğunu fakat birtakımı gaye ve düşünceleri bulunduğunu dile getiren Ölçer, şunları kaydetti:

"Aklımda ortak güruh düşün mevcut fakat en öne çıkanları bilgi insanı olmak. Küçüklükten bu yana en iri hayalim. Mesela ortak kimyager, dirim bilimci gibi. Sonra ortak umumi cerrah. Çünkü insanoğlu anatomisini araştırmak benim baş döndürücü hoşuma gidiyor. Bir gezgin. Çünkü gezginler daima ayrımlı devletlere gidiyorlar. Farklı devletlerin kültürlerini bellemek benim düşüncesince iri ortak beğeni kaynağı. Farklı vatanlarını dillerini bellemek benim baş döndürücü hoşuma gidiyor. Bir adamla onun dilini bahsetmek hem hâlâ dimdik yazışma sağlamaktadır bununla birlikte karşıdakinin dilini konuşunca o hâlâ bahtiyar olur."

Anne Belgin Ölçer de piyano ile kendiliğinden ortak şeyler öğrenen oğlunun hâlâ sonradan kazanılmış bulunduğu konservatuvar eğitiminde piyanoyu yeğleme yazar terbiye almaya başladığını bildirdi.

"Çocuğu nereye, elbette yönlendireceğiz dair baş döndürücü kelle yoruyoruz. Acaba ilerde nadim olabilir muyuz? Mesela konservatuvarı kazanmıştır göndermedim. Acaba ilerde nadim olabilir muyum? Yani baş döndürücü taraflı olması bizi baş döndürücü yoruyor." diyen Ölçer, ortaöğretim öğrenimine bitmeme fail kızını da boşlama etmemeye çalıştığını laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler