USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Köylerdeki kollar Malazgirt'in "Gönül Radyosu"nda düşlerini duyuruyor

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü ile TRT ortada imzalanan protokolle başlatılan "Gönül Radyoları Projesi" kapsamında kurulan 1071 Malazgirt FM'e misafir bulunan çocuklar, düşlerini ve gerçekleştirmek istedikleri meslekleri paylaşıyor.

Köylerdeki kollar Malazgirt'in
21-11-2022 15:09
Muş

Malazgirt Kaymakamlığı içerisinde misyon sağlayan ve 2019'da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın katılımıyla neşriyat dünyasına süregelen Malazgirt FM, köylerde canlı evlatları mihman ediyor.

Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Köy Okulları Projesi kapsamında başlatılan "Söz Bende" programına eklenmiş bulunan öğrenciler, köylerden araçlarla alınarak kaymakamlık merkezine getiriliyor.

Öğretmenleriyle evvela el mihman oldukları stüdyoda devir geçirmenin coşkusunu canlı öğrenciler, katıldıkları programda hayallerini, köydeki yaşantılarını, doğacak planlarını ve cümle tercihlerini dinleyicilere aktarıyor.

Geçen sene başlatılan izlence yoluyla 18 karye mektebinden 108 mektepli ve 68 sarıklı dinleyiciyle buluştu, radyo yayını karşı görevliler kabilinden bilgilendirildi.

Köyüne mevrut düzenlilik güçlerinden etkilenerek asker, kolluk edinmek isteyen, hekim olup evlatları düzeltmek isteyen, diş hekimi olmayı hedefleyen çocuklar, derslik ortamındaki anılarını da anlatıyor.

"Bir kıstak köprüsünün kurulduğunu söyleyebiliriz"

Kaymakam Göksu Bayram, AA muhabirine, "Söz Bende" programını düzenlemelerindeki en ehemmiyetli misyonun köyleri haricinde ayrıksı bölgeleri keşfetme fırsatı bulamayan evlatların dünyalarında ayrımlı birlikte ajur ayırmak bulunduğunu söyledi.

Çocukları hayallerine, hedeflerine birlikte aşama atabilmeleri, lazım öz itimatı kazanabilmeleri düşüncesince dinleyiciyle buluşturduklarını özetleyen Bayram, şöyleki konuştu:

"Bu projeyle Türkiye'de birlikte öge imza atıyoruz. 18 karye mektebinden 108 öğrenciyi ve 68 öğretmeni stüdyomuzda ağırlayarak dinleyicilerimizle buluşturduk. Bizim düşüncesince de değme neşriyat birbirinden renkli, ateşli ve sürprizli oluyor. Bu çalışmayla evlatlarımızın öz güvenlerini kazanmasının beraberinde birlikte kıstak köprüsünün kurulduğunu söyleyebiliriz. Her çocuğumuz hepimiz düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli ve anlatacakları değme nesne baş döndürücü kıymetli. Haftanın birlikte haset Söz Bende programıyla serbest kitlelere ulaştırıyoruz."

Tatlıca İlkokulu Müdürü Murat Altınkaya da programda küçüklere toprak verilmesinin ehemmiyetli birlikte dayanak noktası bulunduğunu belirtti.

Çocukları ayrımlı birlikte ortama getirdiklerini tabir fail Atınkaya, "Radyoda füru gelecekte neler gerçekleştirmek istediklerini, karye hayatlarıyla ilgilendiren yaşamlarını dinleyicilere aktardılar. Projenin gerçekleşmesinde yardımı bulunan her insana teşekkürname ediyorum. Çocukların gözlerinde ışıltı, şenlik ve coşku görülmeye değerdi." dedi.

Bostankaya İlkokulu Müdürü Buse Tay da programa 7 öğrenciyle katıldıklarını kaydederek, "Bizim düşüncesince ayrımlı birlikte repertuvar oldu. Öğrencilerim, radyonun ne birlikte düz bulunduğunu bilmiyorlardı. Çok heyecanlılar. İki haftadır prova yapıyoruz. Hepimiz düşüncesince dobra birlikte hatırat oldu." diyerek konuştu.

"Bütün Türkiye hayalimi ve sesimi duydu"

Öğretmen Eda Yıldırım da ateşli birlikte devir yaşadıklarını belirterek, "Çocukların ve bizim heyecanımız görülmeye değerdi. Onların gözlerindeki ışıltı, bizi baş döndürücü bahtiyar etti. Çocukların düşlerini dinlemek, bireylere seslenişini fark etmek baş döndürücü güzeldi. Bizim düşüncesince de birlikte evvela oldu. Daha evvela on paralık radyo programına katılmadık. Malazgirt FM ailesine teşekkürname ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Çocuk doktoru edinmek talip Yaprak Yıldız, "İlk el radyo ortamına geldim, öğretmenlerimle lakırtı ettik. Radyo ortamını gitmek baş döndürücü heyecanlıydı. Radyoda hayallerimi anlattım. Burada olduğum düşüncesince baş döndürücü mutluyum." dedi.

Tatlıca Köyü İlkokulu öğrencilerinden Delila hususi de radyoda menfaatlerini tabir ika olanağı bulduklarını dile getirerek, "İleride gerçekleştirmek istediğimiz meslekleri anlattık. Çok heyecanlıydım. Bütün Türkiye, hayalimi ve sesimi duydu. Sınıfta ne oyunları oynadığımızı, ne devir geçirdiğimizi, köyümüzün ne bulunduğunu anlattım. Ben de sarıklı edinmek istiyorum." diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler