USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Köy mektebinden şampiyonlar çıkaran Cansu hoca gözünü toy madalyalara dikti

Konya'nın Çumra ilçesindeki ortak karye mektebinde 7 senedir fariza fail Cansu Ceylan, öğrencileriyle imkansızlıklara karşın nice spor branşında elde etmiş olduğu başarılara yenilerini katmak istiyor.

Köy mektebinden şampiyonlar çıkaran Cansu hoca gözünü toy madalyalara dikti
24-11-2021 11:45
Konya

Türkmenkarahüyük Kamil Türk Ortaokulu gövde eğitimi öğretmeni Cansu Ceylan, öğrencileriyle bocce, dart, hokey, ragbi ve floor curling​​​​​​​ branşlarında şampiyonluklarının sayısını arttırmayı hedefliyor.

Ceylan, AA muhabirine, gövde eğitimi öğretmenliğinin beraberinde ortak senedir yönetmenlik vazifesini de hesabına getirmiş olduğu okulunu ve öğrencilerini baş döndürücü sevdiğini söyledi.

Okulda göreve başlamış bulunan önce gövde eğitimi öğretmeninin kendisi bulunduğunu dile getiren Ceylan, "Görev yapacağım okulumu kıymetlendirmek düşüncesince geldiğimde parkta oynayan dallar dikkatimi çekmişti. Onları gördükten sonraları benim onlara ihtiyacım, onların da bana ihtiyacının bulunduğunu anladım." niteleyerek konuştu.

Ceylan, rastgele çalışmada öğrencilerini merkeze aldığını belirterek, şöyleki bitmeme etti:

"Öğrencilerimin ne bölgelerde kesinlikle ön plana çıkacaklarını düşündüm. Okulumuzun fiziksel olanaklarına ve öğrencilerimizin ilgisine gereğince de birtakım branşlar belirledim. Çok sevdiğim ortak yalan var, 'Burada göz boncuğu balık uçmaya, göz boncuğu kuş yüzmeye zorlanmaz.' diye. Bu anlayışı benimsediğim düşüncesince branşları ortak tomar tutmaya çalışıyorum ki öğrencim hangisine dikkat duyuyorsa ona yönelebilsin. Öğrencilerim için, bocce, dart, hokey, ragbi ve floor curling branşlarını seçtim. 2018 ve 2019'da yukarı caba ragbide Türkiye şampiyonluğu elde ettik. Ragbide il ikincisi bulunan ortak kız öğrencim, babası kararı bellemek düşüncesince aradığında, 'Aman ata ikinci olduk işte.' demişti. Artık çocuklarım ikinciliği beğenmiyor. Biraz öğretmenlerine benzediler galiba. İkinciliği burun kıvırılan ortak okul durumuna geldik."

Kovid-19 salgını zımnında okul müsabakalarına ara verildiğini hatırlatan Ceylan, müsabakaların baştan başladığını ve katıldıkları maçlarda ortak esbak derecelerinin dair çıkmayı hedeflediklerini vurguladı.

Ceylan, 15 okul ekibi bulunduğunu dile getirerek, "Okulumuzda mukayyet 61 öğrencimiz var. Hepsi de canlı adına okul sporlarına paydaşlık sağlayacak. Seçtiğimiz bu 5 branştan kız, eş ve kompozit ekipler iktisap etmek kıl payı dört başı mamur kategorilerde takımlarımız çalışmalarını sürdürüyor." dedi.

"İsteyene ortak taş parçası fark materyal olabilir" dediler böke oldular

Ceylan, göz boncuğu imkansızlık karşısında pes etmediklerinin altını çizerek, "Okulda ve öğretmenliğimin önce senesinde ortak öğrencimle yaya kaldırımı taşlarıyla fiilen Konya'da gülle şampiyonluğu elde etmiştik. Yine ortak öteki öğrencimle mertlik sopalarıyla cirit oyunu çalışıp Konya üçüncülüğü elde etmiştik. Biz 7 yıldır, 'İsteyene ortak taş parçası fark materyal olanaklı ' diyerek, bu iyilikle yola çıktık. Her devir da başarıyı elde ettik." ifadelerini kullandı.

Ceylan, 2017'de boccede il şampiyonu olduklarını anımsatarak, "Sevincimi kırışmak düşüncesince annemi aramıştım. Bir öğrencim yanıma gelmiş şekilde annemle bahsetmek düşüncesince telefonu istedi. 'Teyze, öğretmenimizi en baş döndürücü kılıç bahtiyar ettik.' dedi. O an öğrencim hakkıyla beni baş döndürücü duygulandırmıştı. Öğrencilerimin kardeş kardeş yaklaşmaları 'Şunu yaparsak Cansu öğretmen üzülür, yapmayalım.' düşüncesiyle yanlışlardan ırak durmaları beni baş döndürücü duygulandırıyor." dedi.

Öğrencileri düşüncesince ulaşabildiği rastgele yerden dayanak noktası aldığına yer veren Ceylan, şöyleki konuştu:

"Son yıllarda gündemde bulunan 'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak' kampanyası düşüncesince Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer'e teşekkürname ediyorum. Umarım bizim okulumuzda da katalog olacak bundan sonra. Şimdiye derece desteklerinden çevre İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Altunyaldız'a teşekkürname ediyorum. Aslında göz boncuğu muvaffakiyet yegâne başına olmuyor."

"Annemden sonraları kalıp aldığım insan"

Okulda yetişek gören 7. dershane talebesi Fatma Seher Buğday ise gitgide gövde eğitimi öğretmeni iktisap etmek istediğini paylaşarak, şunları kaydetti:

"Beden eğitimi öğretmeni olduktan sonraları Cansu hocam kıl payı öğrencilerimi destekleyip onların en iyisini başarması düşüncesince boğuşmak istiyorum. Cansu hocam benim düşüncesince annemden sonraları kalıp aldığım öteki insan. Bütün öğretmenlerimi baş döndürücü seviyorum lakin Cansu hocamın noktayı ayrı. Cansu hocam göz boncuğu pes etmiyor ve rastgele devir ayaklarının üstünde durabiliyor. Savaşan, zorluklara döş geren ortak kadın. Onun azmi, emek vermesi ve çabası benim baş döndürücü hoşuma gidiyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler