USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Köy evlatlarının yaşamı sefa düşüncesince köye revan çalıştırıcı yardımıyla değişti

Çorum'da şenlik tebriği düşüncesince gittiği köyde evlatların aşırı bir tomar yersiz vakitlerinin bulunduğunu gören kick yumruk oyunu antrenörü Alim Taş, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğünün desteği ile spor salonuna dönüştürdüğü köy mektebinde geleceğin sporcularını

Köy evlatlarının yaşamı sefa düşüncesince köye revan çalıştırıcı yardımıyla değişti
22-07-2022 14:07
Çorum

Kentte hususi spor salonları ile İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesindeki yaz kurslarında eğitimler verici ikinci aşama kick yumruk oyunu antrenörü Taş, Ramazan Bayramı'nda yakınlarını görüşme buyurmak düşüncesince gittiği merkeze ilişkin Karabürçek köyünde evlatların günlerini cep telefonları ile oynayarak geçirdiğini, şahsi gelişimlerine müteveccih birlikte şeyler yapmadıklarını ayırt etti.

Taşımalı terbiye dolayısıyla köy mektebinin da levent boylu süredir mahkûm bulunduğunu öğrenen Taş, muhtar Sinan Kazak'a, okulun birlikte spor salonuna dönüştürülebileceği, kendisinin de fahri adına köye gelip küçüklere kick yumruk oyunu eğitimi verebileceğini söyledi.

Köy halkının da desteği ile onarılıp temizlenen ekol binası, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğünün gereç desteği ile evlatların idman yapabileceği spor salonuna dönüştürüldü.

İl Gençlik ve Spor Müdürlüğünün yaz kursları kapsamına tahsil edilen kursta 5-14 gözyaşı aralığında 30 çocuk, gelişigüzel çağ kick yumruk oyunu antrenmanı hazırlamaya başladı.

"Aileler dayanak bulunduğu sürece elimden geleni yapacağım"

Antrenör Taş, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, köyde canlı küçüklere en önce uğraş ruhu kazandırmayı, arkası sıra evren çapında muvaffakiyet elde edecek sporcular yetiştirmeyi hedeflediğini söyledi.

Çocukların ve ailelerin kursu sahiplendiğini tamlayan Taş, "Burada evlatları çıkarabildiğim en fevk seviyeye boşaltmak istiyorum. Aileler dayanak bulunduğu sürece elimden geleni yapacağım. Köy okulu senelerdir kullanılmadığı düşüncesince çirkin durumdaydı. Buranın temizliğini öğrencilerle yaptık. Köy halkı da iane etti. Herkes elinden mevrut desteği verdi, ego de sonuna denli gideceğim." dedi.

Sekiz yaşlarında tekvandoya başlamış olan ve spor yaşamını ikinci aşama kick yumruk oyunu antrenörü adına sürdüren Taş, bugüne değin nice zikıymet sportmen yetiştirdiğine dikkati çekerek, "İnşallah bu kurstan evren şampiyonu yetiştireceğiz. İstiklal Marşı'mızı gelişigüzel yerde okutacağız. Buna canı candan inanıyorum. Şimdiye denli nice sporcunun başarısında gösteriş oynadım." niteleyerek konuştu.

Taş, kuvvetsiz durumdaki köy mektebinde meydana getirdiği çalışmanın abuhava geneline yayılmasını arzuladığını da laflarına ekledi.

Köy Muhtarı Sinan Kazak da köy halkının kurstan mutlu olduğunu, evlatların yersiz vakitlerini değerlendirip, çirkin alışkanlıklardan ırak kaldıklarını vurguladı.

Miraç Köse: "Kick boksu aşırı sevdim"

Kursta kick yumruk oyunu eğitimi gören rüştiye talebesi Miraç Köse de yazları köyde çobanlık yaptığını, hayvanları otlattıktan sonradan ise kursa katıldığını anlattı.

Spor yapmayı sevdiğini tamlayan Miraç, "Kick boksu aşırı sevdim. Gelecekte manşet iktisap buyurmak istiyorum, kick yumruk oyunu da gerçekleştirmek istiyorum. Antrenmanları tek aksatmıyorum. Alim sarıklı denli sarıklı olup, bambaşka dallar bakmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

"Burada Türkiye'ye kalıp olacak birlikte emek özgülemek yapıldı"

İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Şube Müdürü Rıfat Ceylan ise Yaz Okulları Projesi kapsamında 10 bin çocuğa sportif terbiye özgülemek neredeyse planlama yaptıklarını aktardı.

Bu kapsamda Karabürçek köyünde de kurs açıldığını bildiren Ceylan, şunları kaydetti:

"Burada Türkiye'ye kalıp olacak birlikte emek özgülemek yapıldı. Atıl şekilde mevcut köy okulumuza Alim hocamız marifetiyle gereç desteğinde bulunduk. Bu emek vermeyi aşırı kıymetli buluyoruz. kent merkezine ulaşamayan küçüklere yaşadıkları yerde spor ika olanağı sağladık. Bu sebeple aşırı kıymetli birlikte proje. Spor hem eğlence, hem rakiplik düşüncesince yapılabiliyor. Hiç spor yapamayan küçüklere bu olanak sağlanarak ihtimal de buradan evren şampiyonları çıkarılabilir. Devletimiz burada bireylere varlığını hissettiriyor. Bu manada da projemiz aşırı değerli."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler